Együtt mindig jobb: blog

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Keverem-kavarom hírei

 Aszalt szilvával töltött pulykamell.

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Aszalt szilvával töltött pulykamell.

Hozzávalók:
8 szelet pulykamell,
40 dkg kimagozott aszalt szilva,
8-8 szelet pulykasonka és trappista sajt,
a bundázáshoz:
16 dkg liszt,
4-5 tojás,
20 dkg zsemlemorzsa,
a sütéshez: olaj

Az aszalt szilvát, ha túl kemény, egy kevés vízben puhára főzzük.
A pulykamellet kissé kiverjük, a széleit bevagdossuk, és a szeleteket egyenként besózva a megolajozott alufóliára tesszük. Mindegyikre 1-1 szelet sonkát meg sajtot fektetünk, majd a lecsöpögtetett aszalt szilvát is rárakva, szorosan feltekerjük.

Utolsó hozzászólás

TÓTH FERENCNÉ üzente 10 éve

Érdekes ízvilág-ki fogom próbálni!

Tovább 

 Pöttyöske.

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Pöttyöske. 


Hozzávalók:

50 dkg háztartási keksz, 

0,5 dl rum, 

25 dkg Rama margarin, 

1,5 dl tej, 

20 dkg cukor, 

3 dkg kakaópor, 

1 evőkanál liszt.


Elkészítés:

A kekszet apróra törve (1 szemet kb. 6 felé), a rummal meglocsoljuk. A tejet, a cukrot, a kakaóport és a lisztet simára keverjük, majd 5 percig folyton keverve felfőzzük. Beletesszük a margarint, és újra felforraljuk, ráöntjük az összetört kekszre, fakanállal jól eldolgozzuk. Celofánba 2 hengert formálunk belőle.

Tovább 

 

 Marica leves (Bulgária)

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Marica leves (Bulgária) 


Hozzávalók: 

3 petrezselyem gyökér, 

3 sárgarépa, 

50 dkg fejes káposzta, 

1 póréhagyma, 

2 burgonya, 

1 kis zeller, 

1/2 csésze olaj, 

2 tojássárgája, 

citromlé, 

petrezselyemzöld, 

csontleves. 


A zöldségféléket a káposztával együtt összevágjuk, az olajban megpároljuk, felöntjük másfél liter csontlevessel, de használhatunk leveskockát is. Kis lángon, fedő alatt puhára főzzük. 

A levesestálban elkeverjük a tojások sárgáját a citrom levével, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét, és ráöntjük a forró levest. 



*




 

Tovább 


Gyömbéres süti. 


Hozzávalók:

2 tojás, 

10 dkg cukor, 

1/2 dl olaj, 

3-4 ek méz, 

1 kis doboz kefír, 

20 dkg liszt, 

1 cs sütőpor, 

2 tk gyömbér, 

1 tk fahéj, 

csipet szegfűszeg és fehérbors, 

10 dkg aszalt szilva, 

2 ek kandírozott naranncshéj. 


Elkészítés: A tojást kikeverem a cukorral, mézzel, olajjal és kefírrel. 

A lisztet égy másik edényben összevegyítem a sütőporral, fűszerekkel, és az apróra vágott szilvával és narancshéjjal. 

A kettőt összekeverem, és egy közepes méretű tepsibe öntöm, amit sütőpapírral kibéleltem. 

180 °C-on tűpróbáig sütöm! 

Jó étvágyat! 



*

 

Tovább 


Erdélyi csorbaleves


Hozzávalók:

1/2 kg húsos erdélyi szalonna, 

1 szál gyulai kolbász, 

2 pár debreceni, 

2 pár virsli, 

1/2 kg fehér káposzta, 

1/2 kg vöröskáposzta, 

1/2 kg savanyu káposzta, 

2-3 karalábé levél, 

1 csomag kapor, 

1 evőkanál só, 

1 teáskanál bors, 

majoránna, 

bazsalikom, 

kakukkfű, 

3-4 babérlevél, 

1 evőkanál gulyáskrém,

1 evőkanál liszt, 

3 fej vöröshagyma, 

2-3 gerezd fokhagyma, 

3-4 dl tejföl


Elkészítés módja:

A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, a hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, rádobjuk a szalonnára, hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt fehér- és vöröskáposztát, ill.

Utolsó hozzászólás

Németh Lajosné Ilse üzente 10 éve

Kedves Mária!
Bárki megoszthatja velünk a receptjét.
Légyszíves írd le nekünk, hogy tifelétek milyen csorba levest főznek.
Tudjuk, hogy ahány ház, annyi szokás.
Az sem biztos, hogy a szomszédasszony pont úgy főz ahogy én. Sőt!!!

Tovább 


Ételek szívünk egészségéért 

 

network.hu


Az avokádótól a dióolajig


Szerző: Zsupos Ildikó


A szív- és érrendszeri betegségek száma kimagasló hazánkban. A legtöbb érintett azzal tisztában van, mely ételek vannak tiltólistán, de vajon ismerik azokat is, amik fogyasztása erősen javasolt?


Bár sok szív- és érrendszeri problémával küzdő ember gondolja úgy, hogy szigorú étrendet kell betartania, melynek értelmében sok olyan ételt nem ehet, amit korábban nagy mennyiségben fogyasztott, abba már kevesen gondolnak bele, hogy sok olyan alapanyag is kerülhet be így étkezésébe, ami korábban esetleg egyáltalán nem került a tányérjára.

Tovább 




Csicsókakrémleves 


Hozzávalók: 

1/2kg meghámozott csicsóka, 

1 közepes fej apróra vágott vöröshagyma, 

3 ek. olaj, 

1 húsleveskocka, 

1 tojás. 

1 teáskanál liszt v. étkezési keményítő, 

3 ek. tejföl, 

só, 

bors 

friss lestyánlevél vagy zellerlevél, 

apróra vágott petrezselyem a végén. 


A hagymát megpároltam az olajon, felöntöttem 8 dl vízzel, beleraktam a fűszereket és a felkockázott csicsókát. Amikor megpuhult lehűtöttem és az egészet leturmixoltam.

Tovább 

Scsi bolgár módra. 


Hozzávalók: 

50 dkg libaaprólék, 

1 sárgarépa, 

1 zeller, 

35 dkg savanyú káposzta, 

2 nagy burgonya, 

5 dkg füstölt szalonna, 

só, 

bors. 


A megtisztított libaaprólékot másfél liter vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a csíkokra vágott répát és zellert, 


valamint az összevágott savanyú káposztát. Addig főzzük, amíg a hús a csontról le nem válik, ekkor a húst 


kiszedjük. A levesbe reszeljük a hámozott nyers burgonyát, és hozzáadjuk a kockára vágott, kisütött szalonnát. 


Ízesítjük borssal, ha szükséges sóval is.

Tovább 

Uborkaleves hidegen (Bulgária) 


Hozzávalók: 

3 dl joghurt, 

1/2 liter tej, 

1 pohár fehér bor, 

1 hagyma, 

50 dkg uborka, 

1/2 citrom, 

fokhagyma, 

só, 

bors,

1 kávéskanál cukor. 


A joghurtot a tejjel és a borral jól elkeverjük, belereszeljük a hagymát, hozzáadjuk a sóval szétnyomott fokhagymát, a citrom levét, egy kevés cukrot és a borsot. 

Az uborkát megmossuk, de nem hámozzuk. Levágunk 12 vékony szeletet, azt tálaláskor a leves tetejére tesszük, a többit káposztareszelőn a levesbe reszeljük. 

Jól lehűtve fogyasztjuk. 



*


 

Tovább 

 


Karalábé zöldjével.

 

 

network.hu

 

Hozzávalók:

  • 4 db zsenge karalábé, a zöldjével együtt,

  • fél kg burgonya,

  • 1 pohár tejföl,

  • 3 evőkanál liszt,

  • 1 kávéskanál curry,

  • 1 teáskanál só,

  • vegeta.


Elkészítése: A karalábékat, és a burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és annyi vízben tesszük oda főni, hogy épp ellepje. Beletesszük a vegetát és a sót. A tejfölt összedolgozzuk a liszttel, a curryvel, és vízzel krémesre keverjük.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu