Együtt mindig jobb: blog

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Keverem-kavarom hírei

 Vörösboros vaddisznóragu.

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

network.hu

 

Vörösboros vaddisznóragu. 

Hozzávalók:
1 kg vaddisznóhús/lapocka/
5 dl testes vörösbor,
1 nagy fej hagyma
250 g sárgarépa,
250 g fehérrépa,
30 g paradicsompüré,
2 ek borecet,
50 g csipkeíz,
30 g liszt,
1 mk kakukkfű,
2 babérlevél,
2 ek olaj,
só, bors. 


A húst gondosan megtisztítjuk, felkockázzuk, párolásra előkészítjük. A párolás egyike a legfinomabb hőkezelési eljárásnak, lábasban felhevítjük az olajat, erős tűzön néhány percig pirítjuk a húst, rádobjuk a hagymát, a felkarikázott répákat, babérlevelet, kakukkfűvet, paradicsompürét/higitott/, 1 ek borecetet, só bors.

Tovább 

 Fahéjas pulyka gyümölcsökkel.

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Fahéjas pulyka gyümölcsökkel

Hozzávalók:
60 dkg pulykamell filé
1 csomag szeletelt bacon szalonna
40 dkg szeletelt füstölt sajt
őrölt fahéj
2-2 db alma és körte
10-15 dkg magozott aszalt szilva
1 üveg sárgabarackbefőtt
olívaolaj
1 evőkanál cukor
1 pohár tejföl

A pulykahúst vékony szeletekre vágjuk, és sózás nélkül mindkét oldalát jól meghintjük őrölt fahéjjal.
Forró olívaolajban mindkét oldalát rövid idő alatt megpirítjuk.
A tepsi alján elrendezzük a hússzeleteket, majd mindegyikre egy-egy szelet bacont teszünk, arra pedig egy-egy vastagabb szellet füstölt sajtot.

Tovább 

 

 Sonkás lepény.

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

 

Sonkás lepény.

 

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt,

20 dkg margarin,

két tojás,

egy evőkanál rum,

kevés tejföl,

só;

a töltelékhez:

40 dkg darált tarja,

4 dl tejföl,

őrölt bors.

 

A lisztet a margarinnal, a tojássárgájákkal, a rummal, sóval és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk és két cipóra osztva, hűvös helyen egy óra hosszat pihentetjük. Az egyik cipót kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit, a darált tarjából és tejfölből kevert, őrölt borssal ízesített tölteléket rásimítjuk, és a másik cipóból nyújtott lappal befedjük.

Tovább 

 

 

Mézeskalács szárított gyümölccsel

 

network.hu

 

Hozzávalók egy rúdhoz:

25 dkg folyékony méz

10 dkg szárított gyümölcs (például dió, mandula, mazsola, aszalt sárgabarack stb.)

20 dkg liszt

fél csomag sütőpor

10 dkg vaj

5 dkg barna cukor

1 dl tej

1 tojás

1 teáskanál mézeskalácsfűszer

egy csipet só

 

Elkészítés:

Öntsük tálba a tejet, és adjuk hozzá a darabokra vágott vajat, melyet előtte mikrohullámú sütőben egy percig 800 watton melegítettünk.

Tovább 

Adventi koncert

Maklári József vegyeskar és Horváth Adrienn zongoraművész közreműködésével

network.hu



Piliscsaba, Templom tér 9. Klarissza-ház




*



 

 Gnocchi receptek.

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

 

 

Hogyan készítsünk házi gnocchit?

 

Az utóbbi években a legtöbb hazai étterem tésztaételei között feltűnt a gnocchi (ejtsd: nyokki), amit itthon sokszor az olasz krumplinudliként emlegetnek. Vannak, akik vitatják, hogy a gnocchi egyáltalán tészta-e, hiszen készülhet kukoricalisztből és vízből, burgonyából és búzalisztből, túróból, parajból és lisztből is. Én most egy finom, mégis egyszerűen elkészíthető házi verziót ajánlok, amihez kétféle „feltétet” is készítettem. Akinek ezek nem szimpatikusak, természetesen akármilyen mártással nyakon öntheti az apró gombócokat.

Tovább 

A cékla -  Beta vulgaris


network.hu


A cékla, gazdag vér és szövet építő tulajdonságokban, miután magas kálium, klór, valamint egyéb ásvány tartalommal rendelkezik. A gyökér tartalmaz B1, B2 és C-vitaminokat, míg a
levelek kitűnő forrásai az A- és C-vitaminoknak a kalcium és a vas mellett. A lila színű cékla finoman lereszelve nyersen is fogyasztható, és nagyon jó összetevője a vegyes salátáknak.
Ha megfőzzük, akkor csak pároljuk, és semmi esetre sem szabad ecetet használni a készítésénél.

Tovább 

 Gesztenyés gombás pulykatekercs.

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Gesztenyés gombás pulykatekercs.

Hozzávalók:
30 dkg pulykamell-filé (2 vékony, nagy szeletre vágva),
20 dkg gesztenyemassza,
20 dkg gomba,
1 tojás,
1 kis fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyem zöldje,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és őrölt bors,
1 evőkanál konyak,
1 evőkanál liszt,
1 evőkanál zabpehely,
2 evőkanál olaj,
2 dl tejföl.

Előkészítése:
A pulykamell szeleteket húskalapáccsal kiveregetem és megsózom.
A gombát megtisztítom és vékonyra szeletelem

Tovább 

 Vajas vaníliás tekercsek.

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

 

 

Vajas vaníliás tekercsek.

 

42 dkg liszt, 8 tojássárgája, 3 dkg megfuttatott élesztő, 1/2 kávéskanál só, annyi tejjel összegyúrjuk, hogy jó kalácstészta legyen, kissé pihenni hagyjuk.

Ezalatt 16 dkg vajat, 16 dkg cukorral habosra keverünk.

Nyújtsuk ki a tésztát kisujjnyi vastagra, kenjük rá a cukros vajat, tekerjük fel henger alakúra, vágjuk 6 cm-es darabokra. Rakjuk kikent tepsibe egymás mellé állítva, ha nem fér el egy rétegben, akkor a tetejére is rakhatunk.

Tovább 

 Egy háziasszony beszámolója.

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Egy háziasszony beszámolója.


Sziasztok!


Leírom a szombati ebédünket. Piac és több üzlet végigjárása után hazaérkeztem, ránéztem az órára, fél 12-öt mutatott, egyből elkezdett járni az agyam hogyan fogok 1-re ebédet varázsolni.

Hűtőláda, hús marha szóba sem jöhet, van darált sertés, azaz, jó lesz, de fasírt az volt a héten már, valami mást kell. Kamrában a polcon ott állt egy U.B. Édes-savanyú jellegzetes kínai mártás.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu