Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Vörösboros vaddisznóragu.
Hozzávalók:
1 kg vaddisznóhús/lapocka/
5 dl testes vörösbor,
1 nagy fej hagyma
250 g sárgarépa,
250 g fehérrépa,
30 g paradicsompüré,
2 ek borecet,
50 g csipkeíz,
30 g liszt,
1 mk kakukkfű,
2 babérlevél,
2 ek olaj,
só, bors.
A húst gondosan megtisztítjuk, felkockázzuk, párolásra előkészítjük. A párolás egyike a legfinomabb hőkezelési eljárásnak, lábasban felhevítjük az olajat, erős tűzön néhány percig pirítjuk a húst, rádobjuk a hagymát, a felkarikázott répákat, babérlevelet, kakukkfűvet, paradicsompürét/higitott/, 1 ek borecetet, só bors.
Fahéjas pulyka gyümölcsökkel
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell filé
1 csomag szeletelt bacon szalonna
40 dkg szeletelt füstölt sajt
őrölt fahéj
2-2 db alma és körte
10-15 dkg magozott aszalt szilva
1 üveg sárgabarackbefőtt
olívaolaj
1 evőkanál cukor
1 pohár tejföl
A pulykahúst vékony szeletekre vágjuk, és sózás nélkül mindkét oldalát jól meghintjük őrölt fahéjjal.
Forró olívaolajban mindkét oldalát rövid idő alatt megpirítjuk.
A tepsi alján elrendezzük a hússzeleteket, majd mindegyikre egy-egy szelet bacont teszünk, arra pedig egy-egy vastagabb szellet füstölt sajtot.
|
|
Sonkás lepény.
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt,
20 dkg margarin,
két tojás,
egy evőkanál rum,
kevés tejföl,
só;
a töltelékhez:
40 dkg darált tarja,
4 dl tejföl,
őrölt bors.
A lisztet a margarinnal, a tojássárgájákkal, a rummal, sóval és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk és két cipóra osztva, hűvös helyen egy óra hosszat pihentetjük. Az egyik cipót kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit, a darált tarjából és tejfölből kevert, őrölt borssal ízesített tölteléket rásimítjuk, és a másik cipóból nyújtott lappal befedjük.
Mézeskalács szárított gyümölccsel
Hozzávalók egy rúdhoz:
25 dkg folyékony méz
10 dkg szárított gyümölcs (például dió, mandula, mazsola, aszalt sárgabarack stb.)
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
10 dkg vaj
5 dkg barna cukor
1 dl tej
1 tojás
1 teáskanál mézeskalácsfűszer
egy csipet só
Elkészítés:
Öntsük tálba a tejet, és adjuk hozzá a darabokra vágott vajat, melyet előtte mikrohullámú sütőben egy percig 800 watton melegítettünk.
Hogyan készítsünk házi gnocchit?
Az utóbbi években a legtöbb hazai étterem tésztaételei között feltűnt a gnocchi (ejtsd: nyokki), amit itthon sokszor az olasz krumplinudliként emlegetnek. Vannak, akik vitatják, hogy a gnocchi egyáltalán tészta-e, hiszen készülhet kukoricalisztből és vízből, burgonyából és búzalisztből, túróból, parajból és lisztből is. Én most egy finom, mégis egyszerűen elkészíthető házi verziót ajánlok, amihez kétféle „feltétet” is készítettem. Akinek ezek nem szimpatikusak, természetesen akármilyen mártással nyakon öntheti az apró gombócokat.
A cékla - Beta vulgaris
A cékla, gazdag vér és szövet építő tulajdonságokban, miután magas kálium, klór, valamint egyéb ásvány tartalommal rendelkezik. A gyökér tartalmaz B1, B2 és C-vitaminokat, míg a
levelek kitűnő forrásai az A- és C-vitaminoknak a kalcium és a vas mellett. A lila színű cékla finoman lereszelve nyersen is fogyasztható, és nagyon jó összetevője a vegyes salátáknak.
Ha megfőzzük, akkor csak pároljuk, és semmi esetre sem szabad ecetet használni a készítésénél.
Gesztenyés gombás pulykatekercs.
Hozzávalók:
30 dkg pulykamell-filé (2 vékony, nagy szeletre vágva),
20 dkg gesztenyemassza,
20 dkg gomba,
1 tojás,
1 kis fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyem zöldje,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és őrölt bors,
1 evőkanál konyak,
1 evőkanál liszt,
1 evőkanál zabpehely,
2 evőkanál olaj,
2 dl tejföl.
Előkészítése:
A pulykamell szeleteket húskalapáccsal kiveregetem és megsózom.
A gombát megtisztítom és vékonyra szeletelem
Vajas vaníliás tekercsek.
42 dkg liszt, 8 tojássárgája, 3 dkg megfuttatott élesztő, 1/2 kávéskanál só, annyi tejjel összegyúrjuk, hogy jó kalácstészta legyen, kissé pihenni hagyjuk.
Ezalatt 16 dkg vajat, 16 dkg cukorral habosra keverünk.
Nyújtsuk ki a tésztát kisujjnyi vastagra, kenjük rá a cukros vajat, tekerjük fel henger alakúra, vágjuk 6 cm-es darabokra. Rakjuk kikent tepsibe egymás mellé állítva, ha nem fér el egy rétegben, akkor a tetejére is rakhatunk.
Egy háziasszony beszámolója.
Sziasztok!
Leírom a szombati ebédünket. Piac és több üzlet végigjárása után hazaérkeztem, ránéztem az órára, fél 12-öt mutatott, egyből elkezdett járni az agyam hogyan fogok 1-re ebédet varázsolni.
Hűtőláda, hús marha szóba sem jöhet, van darált sertés, azaz, jó lesz, de fasírt az volt a héten már, valami mást kell. Kamrában a polcon ott állt egy U.B. Édes-savanyú jellegzetes kínai mártás.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu