Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mézeskalács szárított gyümölccsel
Hozzávalók egy rúdhoz:
25 dkg folyékony méz
10 dkg szárított gyümölcs (például dió, mandula, mazsola, aszalt sárgabarack stb.)
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
10 dkg vaj
5 dkg barna cukor
1 dl tej
1 tojás
1 teáskanál mézeskalácsfűszer
egy csipet só
Elkészítés:
Öntsük tálba a tejet, és adjuk hozzá a darabokra vágott vajat, melyet előtte mikrohullámú sütőben egy percig 800 watton melegítettünk.
Csorgassuk bele a mézet, és habverővel keverjük simára.
A sorrendre ügyelve adjuk hozzá a lisztet, a barna cukrot, a tojást, a sót és a mézeskalácsfűszert, majd alaposan keverjük össze. Végül tegyük bele a szárított gyümölcsöket is.
A tésztát töltsük sütőpapírral bélelt hosszúkás formába, és előmelegített sütőben 150 C°-on (gázsütő 5-ös fokozat) süssük 45 percig.
Öt perc pihentetés után vegyük ki a süteményt a formából, és rácsra téve hagyjuk hűlni. Sütőpapírba csomagolva pihentessük egy éjszakát. Szobahőmérsékleten fogyasszuk.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
SÜTŐBEN SÜLT KRUMPLI.
SHI-TAKE GOMBÁS SPAGETTI.
SAJTGOLYÓK.
LASKAGOMBA SÖRTÉSZTÁBAN.