Együtt mindig jobb: blog

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 888 fő
  • Képek - 887 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 888 fő
  • Képek - 887 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 888 fő
  • Képek - 887 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 888 fő
  • Képek - 887 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Keverem-kavarom hírei


SÜTŐBEN SÜLT KRUMPLI.

Hozzávalók:
1 kg krumpli,
4 dl tej,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
10 dkg vaj, (esetleg 1 tojás),
1 gerezd fokhagyma,
só,
bors.

A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, fél centi vastag karikákra vágjuk. Egy hőálló tálat bedörzsölünk fokhagymával, ebbe rakjuk rétegenként a krumplit, amit rétegenként meglocsolunk a sóval, borssal, füstölt sajttal és olvasztott vajjal elkevert tejjel (keverhetünk bele 1 tojást is, de anélkül is jó). Kb. 30-40 percig sütjük a sütőben.

Tovább 

SHI-TAKE GOMBÁS SPAGETTI.

Hozzávalók:
30 dkg spagetti megfőzve,
30 dkg shi-take gomba,
20 dkg mozzarella sajt,
3 db nagyobb  hámozott paradicsom karikákra vágva,
5 evőkanál tejföl,
2 evőkanál liszt,
1 bio zöldségleves-kocka,
olaj.

A gombát jól megmossuk, felszeleteljük, aztán a felforrósított olajban átsütjük. Amikor a levét elfőtte, megszórjuk a liszttel, jól összekeverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt, aztán felengedjük kb. 2 dl vízzel (amiben előzőleg feloldottuk a zöldségleves-kockát).

Tovább 

 

SAJTGOLYÓK.

Hozzávalók:
2 tojásfehérje,
20 dkg reszelt sajt.

A két tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A habba óvatosan belekeverjük a reszelt sajtot. Az így kapott masszából vizes kézzel diónyi golyókat formázunk.
A golyókat forró olajban aranysárgára sütjük.



*



 

LASKAGOMBA SÖRTÉSZTÁBAN.

Hozzávalók:
50 dkg laskagomba,
20 dkg liszt,
2 tojás,
10 evőkanál tej,
1 evőkanál olaj,
2,5 dl sör,
só.

A sütéshez: olaj.

A lisztből, tojásból, tejből, olajból és sörből simára kikevert tésztát csinálunk.
Ebbe a tésztába mártogatjuk a jól megmosott, megszárított laskagombákat. (Fontos, hogy a gombák teljesen szárazak legyenek, mert ha nedvesek, nem tapad rájuk a tészta.)
A tésztába mártott gombákat bő, forró olajban megsütjük.
Sülés után szalvétára szedjük őket, hogy a felesleges olyjat leitassuk.

Tovább 

KELKÁPOSZTATEKERCS RÁNTVA.

Hozzávalók:
8 szép nagy kelkáposztalevél,
10 dkg reszelt sajt,
1 tojás,
2 dl tejföl,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
csipetnyi köménymag,
só.

A panírozáshoz:
liszt,
tojás,
zsemlemorzsa.

A kisütéshez: olaj.

A kelkáposztaleveleket bő forró vízben 5 percig pároljuk (óvatosan, hogy nehogy elszakadjanak). A főzővízből kivéve, a nedvességet leitatjuk róluk.
A tejfölbe belekeverjük a reszelt sajtot, a tojást, a zúzott fokhagymát, az őrölt köményt és egy csipetnyi sót.

Tovább 


Rakott pulyka.

A kivert pulykamell-szeleteket szalonnával megtűzdeljük. Sóval, törött borssal ízesítjük.
Kivajazott tűzálló edény aljára helyezünk egy pulykamellet, meghintjük reszelt rokforttal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel, kevés vajjal, majd folytatjuk ezt a rétegezést. A legutolsó réteg rokfort legyen.
Az így előkészített ételt leöntjük 1 1/2 dl vörösborral. Lefedjük alufóliával és előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.
Tehetünk a hússzeletek közé almakarikákat is.

Tovább 

 

 

Túrós gyümölcslepény

 

25 dkg túrót összekeversz 2 tojással, egy fel citrom reszelt héjával, kb. 10 dkg cukorral, kb. másfél deci joghurttal (vagy tejjel) és másfél deci olajjal.

Aztán belekeversz 40 dkg lisztet, amiben előzőleg elkevertél egy fel csomag sütőport. Kicsit lágy tészta lesz, de azért nyújtható.

Én egyből a sütőpapíron nyújtom ki, és utána teszem bele a tepsibe. Így nem kell vakargatni a gyúródeszkát. :-))

 

A szilvát/almát/barackot/nektarint negyedelem, vagy ha nagy, akkor nyolcadolom, és ezeket a kis gerezdeket sűrűn belenyomkodom a tésztába.

Tovább 

 

 

Burgonyatészta gyümölccsel.

 

2 dkg megfuttatott élesztő, 20 dkg liszt, 8 dkg vaj, 1 tojássárgája, 6 dkg cukor, csipet

só, 4 db nyers reszelt burgonya, összegyúrjuk, letakarva langyos helyen kelni hagyjuk.

Kinyújtjuk, zsírozott tepsibe terítjük, és félig megsütjük.

Közben elkészítjük a gyümölcsöt: alma, körte, birsalma apró kockára vágjuk.

A félig sült tésztára rászórjuk a gyümölcsöket, 10 dkg mazsolát és meghintjük cukorral, és tovább sütjük.

Utolsó hozzászólás

TÓTH FERENCNÉ üzente 1 éve

Tetszik a gyümölcsös, megsütöm.Köszönöm a receptet!

Tovább 

 

 

Burgonyapelyhes pogácsa.

 

Hozzávalók:

8 dkg burgonyapehely,

25 dkg margarin,

40 dkg liszt,

3 dkg füstölt szalonna,

2 dkg élesztő,

1 tojássárgája,

só.

A kenéshez 1 tojás.

 

A burgonyapelyhet a dobozban található előírás szerint megadott mennyiségű hideg vízbe áztatjuk, és ha megduzzadt, megsózzuk.

A lisztet a margarinnal, a tojássárgájával, az összemorzsolt élesztővel és a már megduzzadt burgonyapehellyel rugalmas tésztává gyúrjuk.

Tovább 

 

 

Borjúszelet olajbogyóval és bazsalikommal.

 

 

Hozzávalók 4 személyre:

60-80 dkg hajszálvékony borjúszelet

5 dkg zöld és/vagy fekete magozott olajbogyó

egy kis csokor bazsalikom

2 dl fehérbor

2 dl erőleves (víz + 1/2 csirkehúsleves-kocka)

1 evőkanál liszt

2 evőkanál olívaolaj

mogyorónyi vaj

só és bors

 

Elkészítés:

A borjúszeleteket vágjuk három darabba. Nagyméretű teflonserpenyőben olvasszuk meg a vajat, a hús egyik felét mindkét oldalon gyorsan pirítsuk meg és tegyük tálra.

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu