Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Borjúszelet olajbogyóval és bazsalikommal.
Hozzávalók 4 személyre:
60-80 dkg hajszálvékony borjúszelet
5 dkg zöld és/vagy fekete magozott olajbogyó
egy kis csokor bazsalikom
2 dl fehérbor
2 dl erőleves (víz + 1/2 csirkehúsleves-kocka)
1 evőkanál liszt
2 evőkanál olívaolaj
mogyorónyi vaj
só és bors
Elkészítés:
A borjúszeleteket vágjuk három darabba. Nagyméretű teflonserpenyőben olvasszuk meg a vajat, a hús egyik felét mindkét oldalon gyorsan pirítsuk meg és tegyük tálra. A serpenyőbe öntsünk egy evőkanál olívaolajat, és pirítsuk meg a hús másik felét is, majd adjuk a többihez.
A serpenyőben egy kanál olajon kevergetés közben egy percig pirítsuk a lisztet, majd öntsük hozzá a fehérbort. További erőteljes keverés közben lassú tűzön két perc alatt sűrítsük be a mártást. Ha szükséges, szűrjük le, és öntsük vissza a serpenyőbe.
Adjuk hozzá a karikára vágott olajbogyót és a húst, majd forraljuk lassan öt percig. Végül ízesítsük apróra vágott bazsalikommal és ízlés szerint sóval, borssal.
Tálaljuk forrón, frissen kifőtt tésztával és zöld színű zöldséggel.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
SÜTŐBEN SÜLT KRUMPLI.
SHI-TAKE GOMBÁS SPAGETTI.
SAJTGOLYÓK.
LASKAGOMBA SÖRTÉSZTÁBAN.