Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Vajas vaníliás tekercsek.
42 dkg liszt, 8 tojássárgája, 3 dkg megfuttatott élesztő, 1/2 kávéskanál só, annyi tejjel összegyúrjuk, hogy jó kalácstészta legyen, kissé pihenni hagyjuk.
Ezalatt 16 dkg vajat, 16 dkg cukorral habosra keverünk.
Nyújtsuk ki a tésztát kisujjnyi vastagra, kenjük rá a cukros vajat, tekerjük fel henger alakúra, vágjuk 6 cm-es darabokra. Rakjuk kikent tepsibe egymás mellé állítva, ha nem fér el egy rétegben, akkor a tetejére is rakhatunk.
Egy háziasszony beszámolója.
Sziasztok!
Leírom a szombati ebédünket. Piac és több üzlet végigjárása után hazaérkeztem, ránéztem az órára, fél 12-öt mutatott, egyből elkezdett járni az agyam hogyan fogok 1-re ebédet varázsolni.
Hűtőláda, hús marha szóba sem jöhet, van darált sertés, azaz, jó lesz, de fasírt az volt a héten már, valami mást kell. Kamrában a polcon ott állt egy U.B. Édes-savanyú jellegzetes kínai mártás.
|
|
Aszalt szilvával töltött pulykamell.
Hozzávalók:
8 szelet pulykamell,
40 dkg kimagozott aszalt szilva,
8-8 szelet pulykasonka és trappista sajt,
a bundázáshoz:
16 dkg liszt,
4-5 tojás,
20 dkg zsemlemorzsa,
a sütéshez: olaj
Az aszalt szilvát, ha túl kemény, egy kevés vízben puhára főzzük.
A pulykamellet kissé kiverjük, a széleit bevagdossuk, és a szeleteket egyenként besózva a megolajozott alufóliára tesszük. Mindegyikre 1-1 szelet sonkát meg sajtot fektetünk, majd a lecsöpögtetett aszalt szilvát is rárakva, szorosan feltekerjük.
Pöttyöske.
Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz,
0,5 dl rum,
25 dkg Rama margarin,
1,5 dl tej,
20 dkg cukor,
3 dkg kakaópor,
1 evőkanál liszt.
Elkészítés:
A kekszet apróra törve (1 szemet kb. 6 felé), a rummal meglocsoljuk. A tejet, a cukrot, a kakaóport és a lisztet simára keverjük, majd 5 percig folyton keverve felfőzzük. Beletesszük a margarint, és újra felforraljuk, ráöntjük az összetört kekszre, fakanállal jól eldolgozzuk. Celofánba 2 hengert formálunk belőle.
Marica leves (Bulgária)
Hozzávalók:
3 petrezselyem gyökér,
3 sárgarépa,
50 dkg fejes káposzta,
1 póréhagyma,
2 burgonya,
1 kis zeller,
1/2 csésze olaj,
2 tojássárgája,
citromlé,
petrezselyemzöld,
csontleves.
A zöldségféléket a káposztával együtt összevágjuk, az olajban megpároljuk, felöntjük másfél liter csontlevessel, de használhatunk leveskockát is. Kis lángon, fedő alatt puhára főzzük.
A levesestálban elkeverjük a tojások sárgáját a citrom levével, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét, és ráöntjük a forró levest.
*
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás