Együtt mindig jobb Blog: 2014. október

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Keverem-kavarom hírei - 2014. október

 Vajas vaníliás tekercsek.

9 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

 

 

Vajas vaníliás tekercsek.

 

42 dkg liszt, 8 tojássárgája, 3 dkg megfuttatott élesztő, 1/2 kávéskanál só, annyi tejjel összegyúrjuk, hogy jó kalácstészta legyen, kissé pihenni hagyjuk.

Ezalatt 16 dkg vajat, 16 dkg cukorral habosra keverünk.

Nyújtsuk ki a tésztát kisujjnyi vastagra, kenjük rá a cukros vajat, tekerjük fel henger alakúra, vágjuk 6 cm-es darabokra. Rakjuk kikent tepsibe egymás mellé állítva, ha nem fér el egy rétegben, akkor a tetejére is rakhatunk.

Tovább 

 Egy háziasszony beszámolója.

9 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Egy háziasszony beszámolója.


Sziasztok!


Leírom a szombati ebédünket. Piac és több üzlet végigjárása után hazaérkeztem, ránéztem az órára, fél 12-öt mutatott, egyből elkezdett járni az agyam hogyan fogok 1-re ebédet varázsolni.

Hűtőláda, hús marha szóba sem jöhet, van darált sertés, azaz, jó lesz, de fasírt az volt a héten már, valami mást kell. Kamrában a polcon ott állt egy U.B. Édes-savanyú jellegzetes kínai mártás.

Tovább 

 


Aszalt szilvával töltött pulykamell.

Hozzávalók:
8 szelet pulykamell,
40 dkg kimagozott aszalt szilva,
8-8 szelet pulykasonka és trappista sajt,
a bundázáshoz:
16 dkg liszt,
4-5 tojás,
20 dkg zsemlemorzsa,
a sütéshez: olaj

Az aszalt szilvát, ha túl kemény, egy kevés vízben puhára főzzük.
A pulykamellet kissé kiverjük, a széleit bevagdossuk, és a szeleteket egyenként besózva a megolajozott alufóliára tesszük. Mindegyikre 1-1 szelet sonkát meg sajtot fektetünk, majd a lecsöpögtetett aszalt szilvát is rárakva, szorosan feltekerjük.

Utolsó hozzászólás

TÓTH FERENCNÉ üzente 9 éve

Érdekes ízvilág-ki fogom próbálni!

Tovább 

 Pöttyöske.

9 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Pöttyöske. 


Hozzávalók:

50 dkg háztartási keksz, 

0,5 dl rum, 

25 dkg Rama margarin, 

1,5 dl tej, 

20 dkg cukor, 

3 dkg kakaópor, 

1 evőkanál liszt.


Elkészítés:

A kekszet apróra törve (1 szemet kb. 6 felé), a rummal meglocsoljuk. A tejet, a cukrot, a kakaóport és a lisztet simára keverjük, majd 5 percig folyton keverve felfőzzük. Beletesszük a margarint, és újra felforraljuk, ráöntjük az összetört kekszre, fakanállal jól eldolgozzuk. Celofánba 2 hengert formálunk belőle.

Tovább 

 Marica leves (Bulgária)

9 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Marica leves (Bulgária) 


Hozzávalók: 

3 petrezselyem gyökér, 

3 sárgarépa, 

50 dkg fejes káposzta, 

1 póréhagyma, 

2 burgonya, 

1 kis zeller, 

1/2 csésze olaj, 

2 tojássárgája, 

citromlé, 

petrezselyemzöld, 

csontleves. 


A zöldségféléket a káposztával együtt összevágjuk, az olajban megpároljuk, felöntjük másfél liter csontlevessel, de használhatunk leveskockát is. Kis lángon, fedő alatt puhára főzzük. 

A levesestálban elkeverjük a tojások sárgáját a citrom levével, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét, és ráöntjük a forró levest. 



*




 

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu