Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Burgonyatészta gyümölccsel.
2 dkg megfuttatott élesztő, 20 dkg liszt, 8 dkg vaj, 1 tojássárgája, 6 dkg cukor, csipet
só, 4 db nyers reszelt burgonya, összegyúrjuk, letakarva langyos helyen kelni hagyjuk.
Kinyújtjuk, zsírozott tepsibe terítjük, és félig megsütjük.
Közben elkészítjük a gyümölcsöt: alma, körte, birsalma apró kockára vágjuk.
A félig sült tésztára rászórjuk a gyümölcsöket, 10 dkg mazsolát és meghintjük cukorral, és tovább sütjük.
9 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Burgonyapelyhes pogácsa.
Hozzávalók:
8 dkg burgonyapehely,
25 dkg margarin,
40 dkg liszt,
3 dkg füstölt szalonna,
2 dkg élesztő,
1 tojássárgája,
só.
A kenéshez 1 tojás.
A burgonyapelyhet a dobozban található előírás szerint megadott mennyiségű hideg vízbe áztatjuk, és ha megduzzadt, megsózzuk.
A lisztet a margarinnal, a tojássárgájával, az összemorzsolt élesztővel és a már megduzzadt burgonyapehellyel rugalmas tésztává gyúrjuk.
|
|
Borjúszelet olajbogyóval és bazsalikommal.
Hozzávalók 4 személyre:
60-80 dkg hajszálvékony borjúszelet
5 dkg zöld és/vagy fekete magozott olajbogyó
egy kis csokor bazsalikom
2 dl fehérbor
2 dl erőleves (víz + 1/2 csirkehúsleves-kocka)
1 evőkanál liszt
2 evőkanál olívaolaj
mogyorónyi vaj
só és bors
Elkészítés:
A borjúszeleteket vágjuk három darabba. Nagyméretű teflonserpenyőben olvasszuk meg a vajat, a hús egyik felét mindkét oldalon gyorsan pirítsuk meg és tegyük tálra.
Almás sonka-fasírt
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg főtt füstölt hús (apró darabokból vagy nyesedékből is jó),
2 savanykás alma,
2-3 evőkanál zsemlemorzsa,
2 tojás,
1 evőkanál finomra vágott vöröshagyma,
1 teáskanál mustár,
1 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött bors,
olaj a sütéshez
Előkészítése:
A füstölt húst ledarálom, vagy nagyon apróra összevágom. Az almát meghámozom, kicsumázom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem. A tojást felverem.
Elkészítése:
A darált húst, reszelt almát, felvert tojást, vöröshagymát, mustárt, sót és borsot összekeverem, majd annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy formázható massza legyen belőle.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás