Együtt mindig jobb Blog: 2014. április

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Keverem-kavarom hírei - 2014. április


Keltorta.

 

 

network.hu

 

Hozzávalók:
30 dkg húsból készült pörkölt,
20 dkg spagetti,
egy nagy fej kelkáposzta,
2 dl tejföl,
diónyi vaj,
só.

A kelkáposztát - leveleit meglazítva - sós vízben megfőzzük, egy másik edényben pedig a spagettit főzzük ki sós vízben. Egy tortaformát kivajazunk, a levelekkel kibéleljük úgy, hogy az oldalát is kel takarja. Rétegezve beleöntjük a pörköltet, és a spagettit, kellevelekkel választjuk el egymástól a rétegeket. A tetejére kellevél kerüljön!

Tovább 

Rakott kel ”Tamás” módra

 

network.hu

Hozzávalók 4 személyre:
egy kis fej kelkáposzta,
6 tojás,
1 db zacskós rizs,
1 db 45 dkg-os vagdalthús-konzerv,
kevés szeletelt bacon-szalonna,
só, fehér bors,
majoránna,
bazsalikom,
paradicsompüré,
5 dl tejföl

A kelkáposztát leveleire szedve kevés sós vízben megpároljuk, keményre főzzük a tojásokat, elkészítjük a rizst.
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, meghintjük piros paprikával, beletesszük az összetört vagdalt húst, (vagy darált húst), kis vizet öntünk rá, fűszerezzük fehér borssal, majoránnával, bazsalikommal, ízesítjük egy kis paradicsom pürével, és készre pároljuk.

Tovább 

 


Csodafűszer: a gyömbér

Hogyan lehetséges, hogy egy föld alatti gumó ennyi aromát, erőt hordozzon magában? Csípős, fűszeres, különleges aromája nem csak sütemények, de húsok, halak, levesek, curryk főszereplője is lehet. Tisztít és gyógyít is, sőt… vágykeltő is. Csodafűszer!

network.hu


Gyömbértörténet

A gyömbért már a K.e. 3000 körül keletkezett első kínai nagy füvészkönyv, a Pen Cao Csing fontos gyógyszerként említi. A gyömbér a kínai és az indiai ételek egyik alap fűszere, az indiaiak főzéshez és emésztési problémákra használták.

Tovább 



Dupla hagymás – dupla sajtos quiche

 

network.hu

 

Tészta
Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojás sárgája
nagyjából fél deci víz
nagy csipet só

A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrom, majd tortaformába nyomkodom, hogy legyen egy kis pereme, amibe majd beleöntöm a tölteléket. Beteszem a sütőbe és kb. 5 percig sütöm 180 fokon, amíg a tészta kifehéredik.

Töltelék:
Hozzávalók:
2 vékony szelet füstölt szalonna
3-4 újhagyma
1 nagy fej lilahagyma
2 tojás+a fehérje, ami a tésztából kimarad
1 kis doboz camembert
5-6 dkg reszelt trappista
2 dl tejszín
1 dl tej

bors

A kifehéredett tésztát kiveszem a sütőből és rászórom a felkockázott szalonnát, a felkarikázott újhagymát, a felkarikázott lilahagymát és a vékony csíkokra vágott penészes sajtot.

Tovább 

 Recept, amelyért hálás lesz a hasa!

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás




Recept, amelyért hálás lesz a hasa!


Finom vagy egészséges? Sok étel esetében ez a fő kérdés, de nem a következő receptnél! Rosttartalma igen magas, így segíti  az emésztőrendszer munkáját, és hozzájárulnak a napi ajánlott rostbevitel teljesítéséhez.

Jó étvágyat!


Minestrone


Hagyományos olasz étel, amely finom, makaróniszerű tésztát is tartalmaz. Ha nem kapunk speciális minestrone (ditalini) tésztát, helyettesíthetjük spagettivel is.

Utolsó hozzászólás

Németh Lajosné Ilse üzente 9 éve

Nagyon jól hangzik a recept.
Köszönöm.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu