Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Vöröslencse leves bulgurral
A répát megpucolom, karikákra vágom majd egy lábasba olajat teszek. Ezen átforgatom a répát, felöntöm vízzelé s hagyom majdnem teljesen puhára főni. Közben ízesítem sóval, borssal és a vegetával. Amikor a répa már csak éppen roppanós beleszórom a lencsét és a római köményt.
Aszalt gyümölcs általában
Elkészítése: A cseresznyét, meggyet kimagozás nélkül, csak szárától megtisztítva tegyük tálcára tett papírra, erős napon, hogy minél előbb száradjon, a darazsaktól, legyektől védve aszaljuk. Éjszakára a tálcát vigyük száraz helyre, mert a hajnali harmat, esetleg eső tönkreteheti. Ha nincs nap, akkor a gyümölcsöt terítsük szét tepsin, és langyos sütőben szárítsuk meg. Sárgabarackot hámozatlanul, de kimagozva, szilvát kimagozva vagy magozatlanul aszalhatjuk.
|
|
Kedves Mindenki, akit érdekel a tarósitó tapasztalatom!
Egy egészen”egyszerű” módszert ajánlok, de lehet, nem mindenkinek válik be.
Én nem szeretem a tartósítószereket, ezt a módszert egy élelmiszervegyész ajánlotta, azzal mondva, hogy így tartósítják a konzervgyárak is a konzerveket. Tehát kell hozzá egy nagy kukta. Nekem olyan van, amibe belefér 3 csavaros üveg.
/ Csak megjegyzem, a régi ínséges időkben a 70 dolláros időszakban, amikor 70 dollárral a zsebben mentünk világot látni a campingekbe, ezzel a módszerrel 3 hétre előre főztem!
Receptek árpával.
A helyesen elkészített árpát jól feldolgozza a szervezet, de ahhoz, hogy a tápértéke és emészthetősége maximális legyen, hántolatlanul és valamilyen formában hőkezelve, megfőzve, illetve csíráztatva fogyasszuk.
- A magokat felhasználás előtt alaposan mossuk meg, majd háromszoros vízmennyiségbe áztassuk be, legalább 6 órára, de legjobb 1 napra. Főzés előtt ismét öblítsük le, és főzzük egyenletesen kis tűzön 25-30 percig, majd lefedve, a közepesen meleg sütőben hagyjuk dagadni (maximum fél - egy órát).
Mi az a Shiitake?
Talán valami játék? Vagy szabadidősport? Nem.
A shiitake az egyik legrégebben ismert gombafaj. Japánban és Kínában kezdték a termesztését, már több mint 2000 éve fogyasztják. A shiitake szó jelentése: pasaniafa (shii) gomba (take), mivel a pasaniafa elhalt kérgén él meg. Amikor Európában is megkezdték a termelését, kiderült, hogy a bükkfán, a tölgyfán vagy a gesztenyefán is szépen fejlődik.
Az árpa – (Hordeum vulgare) - története
Már évezredekkel ezelőtt mind keleten, mind nyugaton termesztették, így nem is lehet kétséges, hogy az egyik legrégebbi termesztett kultúrnövényünk.
Az árpa (Hordeum Vulgare L.) géncentruma a termékeny félhold vidéke, de Eurázsiában igénytelensége és nagy hőtűrőképessége miatt, már az újkőkor óta termesztik.
Eredete
- Az árpa a búza mellett az egyik legősibb gabonafajta, már a Kőkorszaki leletekben is megtalálható.
- Nagyon régi kultúrnövényünk, termesztéséről már Kr.
Száraz kenyér felhasználása.
A szikkadt kenyeret:
1. Felszeletelem, megszárítom, és a spejzben, egy vászonzsákocskában gyűjtöm, majd ledarálom prézlinek.
2. Bundás kenyérnek megsütöm.
3. Pirítósnak még tökéletes.
4. Kenyérlepényt sütök belőle
Belemorzsolom egy tálba, teszek hozzá: kevés tejfölt, 2-3 tojást, sót, borsot, kockázott hagymát, petrezselymet, maradék párizsit kockákra vágva stb. és palacsintasütőben kevés olajon kisütöm. Vacsorára, reggelire friss uborkával, paradicsommal jó.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás