Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Itt a farsang, farsang pedig elképzelhetetlen fánk nélkül.
Február 1-én vasárnap 15 órától KrapfenFest a Sváb Sarokban.
Fánkszépségverseny, fánksütés-hagyományos módszerrel, kóstoló, muzsika a SchwabenKraft zenekartól, forralt bor a Kertbarátoktól.
Várjuk az otthon elkészült fánkokat a versenyre, a fánkot evőket a kóstolóra, és mindenkit, aki kíváncsi, hogyan kell elkészíteni a finomságokat.
*
Borjúszelet spenóttal és zöld citromos vajjal.
Hozzávalók 4 adaghoz:
2 zöld citrom,
1/2 tk erős mustár,
jódozott só,
8 ek puha vaj,
1 hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
500g spenót,
bors,
4 borjúszelet,
2 ek olvasztott vaj.
kb 30 perc alatt kész.
Az egyik citromot kinyomjuk, másikat vékony szeletekre vágjuk.
2 ek citromlét összekeverjük a mustárral, csipet sóval, és 4 ek vajjal.
A hagymát és fokhagymát finomra vágjuk.
A spenótot megmossuk, alaposan lerázzuk.
A maradék vajban a hagymát, fokhagymát üvegesre piritjuk bele tesszük a spenótot, sóval borssal ízesítjük.
A húst kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk, vajban kisütjük.
|
|
Tésztában sült pácolt lazac
Hozzávalók: 6 személyre
6 szelet lazacfilé,
1 csomag mirelit vajastészta,
3 evőkanál citromlé,
1késhegynyi őrölt bors
3 evőkanál finomra vágott kapor,
1 cikk fokhagyma,
1 tojás.
A citromlevet összekeverjük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, majd bekenjük vele a halszeleteket.
A vajastésztát kinyújtjuk, és 6 egyenlő részre vágjuk. Mindegyikre teszünk egy halszeletet, és becsomagoljuk.
A tésztacsomagokat tepsibe rakjuk, megkenjük tojással, és forró sütőbe toljuk.
10 éve | Németh Lajosné Ilse | 1 hozzászólás
Lusta lángos
Reggel bekevertem a lusta langos tésztáját, aztán bedobtam a hűtőbe.
Hozzávalók:
1 kg liszt,
fél liter langyos tej,
2 dl tejföl,
1 ek só,
1 csomag instant élesztő
Minden macera nélkül összeöntve, 1 perc alatt kézzel összegyurkáltam.
Imádom ezt a receptet, alig van vele munka és mindig sikerül.
Este megcsináltam a tölteléket:
1 nagy fej hagymát pirítottam olajon, rá kb. 30 dkg darált pulykahús, 3 gerezd apróra vágott fokhagyma, 2-2 kis kockákra vágott paprika és paradicsom, 1 zöld erős paprika apróra vágva, só, bors, őrölt kömény.
10 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Vajkaramella.
(a Francia krémes tetejére is ezt szoktam elkészíteni)
Hozzávalók:
20 dkg kristálycukor,
3 dl víz,
1 kávéskanál ecet,
2 dkg kristálycukor,
1 dl víz,
12 dkg vaj.
Elkészítés: 2 dkg cukrot megkaramellizálom, jó sötétre, mert ez lesz a "színezék", és felöntöm 1 dl vízzel, addig forralom, míg a karamell teljesen el nem oldódik. Félreteszem. A maradék cukrot, a vizet és az ecetet összekeverem és kb. 30 percig főzöm sűrűn kevergetve. Leveszem a tűzről, és elektromos habverővel elkezdem kavarni.
Vörösboros vaddisznóragu.
Hozzávalók:
1 kg vaddisznóhús/lapocka/
5 dl testes vörösbor,
1 nagy fej hagyma
250 g sárgarépa,
250 g fehérrépa,
30 g paradicsompüré,
2 ek borecet,
50 g csipkeíz,
30 g liszt,
1 mk kakukkfű,
2 babérlevél,
2 ek olaj,
só, bors.
A húst gondosan megtisztítjuk, felkockázzuk, párolásra előkészítjük. A párolás egyike a legfinomabb hőkezelési eljárásnak, lábasban felhevítjük az olajat, erős tűzön néhány percig pirítjuk a húst, rádobjuk a hagymát, a felkarikázott répákat, babérlevelet, kakukkfűvet, paradicsompürét/higitott/, 1 ek borecetet, só bors.
Fahéjas pulyka gyümölcsökkel
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell filé
1 csomag szeletelt bacon szalonna
40 dkg szeletelt füstölt sajt
őrölt fahéj
2-2 db alma és körte
10-15 dkg magozott aszalt szilva
1 üveg sárgabarackbefőtt
olívaolaj
1 evőkanál cukor
1 pohár tejföl
A pulykahúst vékony szeletekre vágjuk, és sózás nélkül mindkét oldalát jól meghintjük őrölt fahéjjal.
Forró olívaolajban mindkét oldalát rövid idő alatt megpirítjuk.
A tepsi alján elrendezzük a hússzeleteket, majd mindegyikre egy-egy szelet bacont teszünk, arra pedig egy-egy vastagabb szellet füstölt sajtot.
Sonkás lepény.
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt,
20 dkg margarin,
két tojás,
egy evőkanál rum,
kevés tejföl,
só;
a töltelékhez:
40 dkg darált tarja,
4 dl tejföl,
őrölt bors.
A lisztet a margarinnal, a tojássárgájákkal, a rummal, sóval és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk és két cipóra osztva, hűvös helyen egy óra hosszat pihentetjük. Az egyik cipót kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit, a darált tarjából és tejfölből kevert, őrölt borssal ízesített tölteléket rásimítjuk, és a másik cipóból nyújtott lappal befedjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás