Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Vajkaramella.
(a Francia krémes tetejére is ezt szoktam elkészíteni)
Hozzávalók:
20 dkg kristálycukor,
3 dl víz,
1 kávéskanál ecet,
2 dkg kristálycukor,
1 dl víz,
12 dkg vaj.
Elkészítés: 2 dkg cukrot megkaramellizálom, jó sötétre, mert ez lesz a "színezék", és felöntöm 1 dl vízzel, addig forralom, míg a karamell teljesen el nem oldódik. Félreteszem. A maradék cukrot, a vizet és az ecetet összekeverem és kb. 30 percig főzöm sűrűn kevergetve. Leveszem a tűzről, és elektromos habverővel elkezdem kavarni. Közben apródonként hozzáadom a színezéket és a vajat. Jól összedolgozom. Annál jobb minél jobban ki van keverve.
Jégkockaformába öntöm (vagy a krémes tetejére) és csak azt kell megvárni, hogy kihűljön, és már fogyasztható is.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Túrókrémes alma