Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Szépségápolás a konyhából!
Átmenet a bőrt erősen kiszárító nyári napozás, a téli napfény és vitaminszegény időszak között. Addig kell tehát felfrissíteni, vitaminnal regenerálni kissé a bőrünket, amíg van mivel.
Sok nő nem is tudja, mennyi értékes bőrtápláló alapanyag rejtőzik a hűtőszekrényben és az éléskamrában. Néhány példa ezek alkalmazására:
Arcradírozás
Persze, nem törlőgumival, hanem élesztővel. Egy csomag élesztőt morzsoljunk bele annyi joghurtba, hogy kenhető masszát kapjunk.
Sonkás hasé.
Hozzávalók:
1 doboz mirelit leveles tészta,
15 dkg sonka vagy füstölt hús,
5 dkg vaj,
5 dkg liszt,
2-3 dl tej,
2 tojás, só,
bors.
A tésztát a felengedés után késfok vastagságúra nyújtjuk, és 8-9 cm átmérőjű kerek lapokat szúrunk ki belőle. A széleit tojással megkenjük. A töltelékhez a vajból, a lisztből világos rántást készítünk, a tejjel felengedjük, megsózzuk, és felforraljuk. A tűzről levéve megvárjuk, amíg egy kicsit kihűl, majd a ledarált sonkát, és a nyers tojásokat is belekeverjük, és megsózzuk, megborsozzuk.
|
|
2 könnyű recept zöldbabból
A zöldbabnak sárga- és zöldhüvelyű formája is létezik, bár hazánkban elsősorban a sárga változat kedvelt. Mivel a piacok már roskadoznak a friss, zsenge termésektől, mi sem maradhatunk el az egészséges, könnyű zöldbabos receptekkel.
A babfélék kedvelt alapanyagok a konyhában, hiszen sokféle ízletes étel hozzávalói lehetnek. Bár a szárazbabot többen kedvelik, mint a hüvelyes sárga- vagy zöldbabot, ha megismerik egészségünkre gyakorolt pozitív hatásait, biztos, hogy ebből is gyakrabban fogyasztanak majd, főként szezonjában.
Sonkás csiga.
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt,
10 dkg margarin,
1 tojás,
1 kávéskanál rum,
egy kevés tejföl,
só.
A töltelékhez:
30 dkg darált, főtt, füstölt tarja,
1 evőkanál vöröshagymakrém,
1 tojás,
2 evőkanál ketchup,
egy kevés tejföl.
A tésztához a lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a tojássárgájával, a rummal, egy kevés sóval meg annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
Sonkás alagút.
Hozzávalók: 2 rúdhoz:
1 csomag leveles tészta,
20 dkg reszelt sajt,
8 szelet gépsonka.
A kész leveles tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, reszelt sajttal megszórjuk, és gépsonka szeleteket fektetünk rá. Összetekerjük, tetejét tojással megkenjük, megsütjük.
Készíthetjük úgy is, hogy még nyersen 3 cm-es szeletekre vágjuk, és úgy sütjük meg.
*
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu