Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
10 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Csicsókakrémleves
Hozzávalók:
1/2kg meghámozott csicsóka,
1 közepes fej apróra vágott vöröshagyma,
3 ek. olaj,
1 húsleveskocka,
1 tojás.
1 teáskanál liszt v. étkezési keményítő,
3 ek. tejföl,
só,
bors
friss lestyánlevél vagy zellerlevél,
apróra vágott petrezselyem a végén.
A hagymát megpároltam az olajon, felöntöttem 8 dl vízzel, beleraktam a fűszereket és a felkockázott csicsókát. Amikor megpuhult lehűtöttem és az egészet leturmixoltam.
10 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Scsi bolgár módra.
Hozzávalók:
50 dkg libaaprólék,
1 sárgarépa,
1 zeller,
35 dkg savanyú káposzta,
2 nagy burgonya,
5 dkg füstölt szalonna,
só,
bors.
A megtisztított libaaprólékot másfél liter vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a csíkokra vágott répát és zellert,
valamint az összevágott savanyú káposztát. Addig főzzük, amíg a hús a csontról le nem válik, ekkor a húst
kiszedjük. A levesbe reszeljük a hámozott nyers burgonyát, és hozzáadjuk a kockára vágott, kisütött szalonnát.
Ízesítjük borssal, ha szükséges sóval is.
|
|
Uborkaleves hidegen (Bulgária)
Hozzávalók:
3 dl joghurt,
1/2 liter tej,
1 pohár fehér bor,
1 hagyma,
50 dkg uborka,
1/2 citrom,
fokhagyma,
só,
bors,
1 kávéskanál cukor.
A joghurtot a tejjel és a borral jól elkeverjük, belereszeljük a hagymát, hozzáadjuk a sóval szétnyomott fokhagymát, a citrom levét, egy kevés cukrot és a borsot.
Az uborkát megmossuk, de nem hámozzuk. Levágunk 12 vékony szeletet, azt tálaláskor a leves tetejére tesszük, a többit káposztareszelőn a levesbe reszeljük.
Jól lehűtve fogyasztjuk.
*
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu