Együtt mindig jobb Blog: 2010. március

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Keverem-kavarom hírei - 2010. március

 

network.hu

 

 

Itt a húsvét, s jön a nyuszi. Repül hozzátok egy nagy puszi. Ölelésem legyen veletek. Boldog és Áldott húsvétot kívánok mindenkinek!

network.hu

 

 
Egy kis természetgyógyászat, hisz az is a profilom... ;)
(nem mind általam tesztelt tudás, az írást kaptam... Gondoltam, tudjuk többen ezeket az infókat!)
 
Hogyan gyógyíts a mézzel:
 
Égési sérülések - Kend be bőségesen mézzel a megégett bőrfelületet.
Lehűti, nyugtatja, és gyors gyógyulást eredményez sebesedés nélkül. A baktériumok képtelenek túlélni a mézben.

Álmatlanság - Egy szűk evőkanálnyi méz egy bögre meleg tejben elkeverve csodákat tesz, igazi nyugtató.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Érdekes cikk. Kösz az infót.

Tovább 

 

Húsvéti díszek


A húsvéti díszeket érdemes hetekkel korábban elkészíteni vagy megvenni – de ne pazaroljunk sok pénzt erre, hiszen nem csupán egyedibbek és hangulatosabbak a saját készítésű húsvéti díszek, de gyorsan, egyszerűen és olcsón készíthetünk saját magunk néhány díszt. A húsvéti díszek lehetnek hagyományosak, modernek, természetesek – a lényeg az, hogy a tavasz színeire és a húsvét jelképeire utaljanak. A kellékeket szerezzük be korábban, ehhez már adtunk ötleteket a húsvéti dekoráció bejegyzésünkben.

Utolsó hozzászólás

szabó réka üzente 13 éve

nagyon szép és kreativ

Tovább 


Sonkás-tojásos kelt tésztatekercs.

network.hu


Elkészítési idő:
1 óra felett

Hozzávalók:  
40 dkg liszt
1 csomag élesztőpor
1 mk cukor
1 kk só
6 darab tojás
2 ek olívaolaj
1.5 dl víz
30 dkg sonka
1 szál póréhagyma
3 ek torma

Elkészítés:
A lisztet a kelesztőbe szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot, a sót, a tojást, és az olívaolajat. Hozzáöntjük a langyos vizet, és jól összedolgozzuk. Ne legyen kemény, de szét se folyjon.

A négy, keményre főzött tojást karikákra, a sonkát csíkokra vágjuk, a póréhagymát vékony szálakra csíkozzuk.

Tovább 



Tojás Teszt – Melyiket vegyük?

 

Megtévesztenek minket?

A Tudatos Vásárlók Egyesülete tojástesztjében 20 különféle dobozos tojást vizsgált meg. A vizsgálatba a nagyobb élelmiszerüzletekben kapható 6 illetve 10 darabos kiszerelésű tojásokat vonták be.

network.hu


Mit vizsgáltak?

A termékeket fogyasztóvédelmi és környezetvédelmi szempontok alapján rangsorolták.

A pontozásnál azt vették figyelembe, hogy a csomagoláson és a tojásokon feltüntetett információk megfelelnek-e az előírásoknak, valamint előfordul-e olyan név vagy kép a csomagoláson, amely a ténylegestől eltérő (állatvédelmi szempontból jobb) tartásmódra utal, vagyis megtévesztő.

Tovább 

Felháborító!!!

  2010-03-26 12:36:29, Péntek
 
 
Több tonna pacalt vontak vissza a forgalomból

Több tonna pacalt vont ki a forgalomból itthon a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal a napokban.

Tovább 

SONKA, SONKA

Magyarországon a húsvét elképzelhetetlen főtt sonka, főtt tojás, torma és kalács nélkül. Az asztalon megtalálhatók a friss tavaszi zöldségek, az újhagyma, a retek, uborka is. Az asztalt üde tavaszi virágokkal, nárcisszal, jácinttal, barkával, tulipánnal díszítjük.

A disznóhús tartósítására a szükség vitte rá az embereket: muszáj volt a téli hónapokra is húst raktározniuk. A legjobb falatok húsvétkor kerültek elő a kamrából, így a sonka is ekkor kerül az asztalra.

Tovább 



Konyhai szennyeződések környezetbarát eltávolítása


Alábbi cikkünkben kifejezetten a konyhai szennyeződésekre és azok környezetbarát módon történő eltávolítására koncentráltunk. A munkalapoktól kezdve, az evőeszközökön át a csempéig, mindent megtisztítottunk, ami csak beszennyeződhet egy konyhában. Így néz ki nálunk a környezetbarát takarítás.

Már több cikkünkben volt szó a környezetbarát háztartás mibenlétéről, a környezetbarát takarításról, valamint arról, hogy kellemes mellékhatásként - már a zöld takarítás mellékhatásaként - anyagilag is sokkal jobban járunk.

Tovább 

network.hu

 

Piskóta trükkök Piskótaszeletelés

A piskótát pamutcérna segítségével vághatjuk ketté vízszintesen. Óvatosan tekerjük a piskóta köré a cérnát, majd keresztezzük a végeit, húzzuk meg erősen a cérna végeit, hogy teljesen átvágja a piskótát - így nem morzsálódik szét a tészta. A pamutcérna kiválóan vág.

Piskótaszerviz Belapult

Ha a piskóta közepe összeesik, üvegpohárral vágjunk lyukat a közepébe, így gyűrű alakú tortát készíthetünk belőle.

Tovább 

Szendvicsek az uzsonnástáskában

 

fofoto5 Néhány gyerkőc reménye ellenére – idén sem húzták el a kutyák az iskolát, és mint minden évben, most is újrakezdődött a tanítás. A számos előkészület, időbeosztás-tervezés, gyerekszállítmányozás mellett felmerül újra és újra a már szinte kétségbeejtő kérdés: „Mit is vigyen a gyerek uzsonnára?”

A szülőnek az a jó, ami gyorsan elkészül, tápláló, és a csemete minden morzsáját elfogyasztja.

Tovább 

A kapor (anethum graveolens) régi magyaros fűszer, ám kevesen tudják milyen sokoldalúan felhasználható fűszernövényről van szó.

Eredetileg a Földközi tenger vidékéről származik, ma már egyre több kiskertben találkozunk a kaporral, mint fűszernövénnyel.

A kapor egy finom és szép egynyári fűszernövény, amelynek a levele és a magja is ehető. Már maga a növény is feltűnően szép dísz lesz kertünkben laza osztott leveleivel és aranysárga ernyős virágzatával színfoltot képez kertünkbe.

Tovább 

 

network.hu

 

Gyógyító zöldségek a Napsugár Életház kertjéből: a cékla
Vérszegénységgel küzdesz?

Tovább 

Brownie (amerikai, duplán csokis kockák)

 
Hozzávalók (25 szelet):
    • 1 bögre (2 dl) víz
    • 4 evőkanál keserű kakaópor
    • 2 bögre finomliszt (kb. 25 dkg)
    • 1 bögre kristálycukor (kb. 20 dkg)
    • 1 evőkanál szódabikarbóna
    • 1 dl natúr joghurt
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 tojás
    • 22 dkg Rama Sütőmargarin
  • A tetejére:
    • jó maréknyi durvára vágott mogyoró vagy dió
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 12 dkg porcukor
    • 6 evőkanál natúr joghurt
    • 4 evőkanál keserű kakaópor
    • 12 dkg Rama Sütőmargarin
  • A tepsi kikenéséhez:
    • 2-3 dkg Rama Sütőmargarin

Elkészítése: A vizet egy kisebb lábasba öntjük, a margarint és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve fölforraljuk, a tűzről lehúzzuk.

Tovább 

Zöldségek az életünkben

avagy, melyik zöldség mire van a legjobb hatással...

network.hu

Bab:

1. terápiás haszna elsősorban gazdag nukleinsav- (ezekből épülnek fel a fehérjék) és fehérjetartalmában rejlik, ezzel serkenti a sejtek fehérje-anyagcseréjét, ezáltal regenerálódnak a sejtek,

2. az anyagcsere szabályozója,

3. segít a máj-, vese-, hólyagbajokban (a zöldbab kifejezetten ajánlott májbetegségeknél, a fekete babok vese és hólyag betegségeknél),

4. Ázsiában hagyományosan a tápcsatorna, vérkeringés betegségeinek megelőzésére, a lép és a hasnyálmirigy csökkent működésénél használják,

5.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszönet a bejegyzésért, nagyon hasznos infót közöl.

Tovább 

ViMiZo kisokos

 

 

  • Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik.
  • Ha a beigli megreped, nem lehet szépen szeletelni. Ezért célszerű a tölteléket hidegen kenni a tésztára. A töltelék kb. olyan vastag legyen, mint a kinyújtott tészta vastagsága, és ne legyen se túl sűrű, se túl híg.
  • Szép "márványos" lesz a beigli teteje, ha a rudakat tojással bekenjük.

Tovább 

Fűszer lista

network.hu

 

Fűszernév szerint rendezve olvashatjuk, mihez is használhatjuk az adott fűszert. Pheadra állította össze.
Áfonya vadas mártások, dzsem, bor
Ánizs főzelékek, édes rizs, sütemények, pudingok, mártások, gyümölcslevesek
Babérlevél levesek, főzelékek, mártások, ecetes ételek, savanyú uborka, káposzta eltevésénél
Bazsalikom levesek, fehérbab, főzelék, saláták, pácok, mártások, sültek, halételek, paradicsom és paradicsomos ételek
Boróka főzelékek saláták, húsételek, pácok vadpástétomok, savanyú káposzta
Bors levesek, főzelékek, húsételek, saláták, mártások pácok
Borsika fű hüvelyes főzelékek, burgonyaételek, káposzta, saláták, húsos és gombás ételek, majonézek, bors pótlására
Borsmenta töltelékek, gyümölcssaláták
Cayenni bors sült húsok, halételek, rizskörítések, sajtos, tojásos ételek, mártások savanyúságok
Citrom gyümölcslevesek, szószok, főzelékek, gombaételek szárnyas és vadas ételek, ecet helyett is!

Tovább 

Cukor nélkül, de édesen: természetes édesítők

Karetka Zsófia
2010. I március I 06.

Mivel úgy látjuk, még mindig nagyon sokan és sok helyen használnak finomított cukrot, és szeretnénk, ha egy kicsit egészségesebben élne mindenki, összeszedtünk néhány édesítőszert, amelyekkel a fent nevezett "ellenséget" helyettesíteni lehet. Száz százalékban természetes eredetű édesítők jönnek, semmi mesterséges adalékanyag.

Ha édes ízre vágyunk, nem kell feltétlenül a cukorhoz nyúlnunk, akkor sem, ha idegenkedünk (jegyezzük meg, joggal) a mesterséges édesítőszerektől.

Utolsó hozzászólás

Brátán Gyöngyi üzente 14 éve

Nagyon hasznos információkat kaptunk tőled! Tényleg nem mindegy, hogy milyen édesítőszereket használunk.
Nálam a FŐZŐISKOLÁBAN szintén megpróbálom kiváltani a cukrot mézzel, hogy rászoktassam a gyerekeket az egészséges táplálkozásra.

Tovább 

RIZS
(Oriza sativa L.)

A rizs a búza után az emberiség leggyakrabban fogyasztott tápláléka. A trópusi, szubtrópusi éghajlat jellemző növénye, igen vízigényes. Forgalomba kerül hántolatlanul, ez a barna rizs, valamint hántolva, melyek fényezett és fényezetlen változatban ismertek. A maghéj eltávolításakor csökken a rizsszem fehérje-, B-vitamin és ásványianyag-tartalma, ezért táplálkozás-élettani szempontból a barna rizs értékesebb, bár (túlzott mennyiségben fogyasztva) a héjában lévő fitinsavak gátolják pl.

Tovább 

KUKORICA
(Zea mays L.)


"simaszemű"
Zea mays convarietas vulgaris

"lófogú"
Zea mays convarietas dentiformis

"pattogatni való"
Zea mays convarietas microsperma

"csemege"
Zea mays convarietas saccharata

"lisztes"
Zea mays convarietas amylacea

A föld melegebb éghajlatú vidékeit kedveli. Fontos szerepe van takarmánynövényként és az emberi táplálkozásban is. Jellemző fehérjéje a zein. Fehérjéi ugyanúgy, mint a növényeké általában, nem teljes értékűek, mert két létfontosságú aminosavból, lizinből és triptofánból kevesebbet tartalmaznak a kívánatosnál.

Tovább 

— Tönköly (Triticum spelta L.)
A tönkölybúza a búza legrégebben ismert változata. Termesztése visszaszorult, mert terméshozama alacsony, de értékes tulajdonsága, hogy betegségekkel szemben ellenálló. Főleg biotermékeket készítenek belőle, melyekhez a felhasznált búza termesztése során nem használnak sem műtrágyát, sem növényvédő szert. Értékes tápanyagtartalma miatt napjainkban a reformkonyha kedvelői újra felfedezték. Fehérje- (sikér) tartalma magas, sütési tulajdonságai pedig kedvezőek.

Tovább 



HAJDINA
(Fagopyrum esculentum Moench)
más néven: pohánka (szlovák, magyar), haricska, tatárka (magyar), grecsnyevaja kasa (orosz), kasza gryczana (lengyel), soba (japán), buckwheat (angol) sarrasin (francia), grano saraceno (olasz)
Kásanövény. Kultúrába vétele valószínűleg Közép-Ázsiában (Nepál és Kína határvidéke) történt. Előbb K-Ázsiában terjedt, csak a középkor végén ismerték meg Európában (15. sz.), ahol a mérsékelt égövben (Oroszo., Lengyelo., Németo., Németalföld, É-Franciao.) kezdték termeszteni.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu