Együtt mindig jobb Blog: 2015. március

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Keverem-kavarom hírei - 2015. március

 

Túrókrémes alma

 

network.hu

 Hozzávalók:

 

2 evőkanál rum
5 alma
30 dkg tehéntúró
1,5 dl fehérbor + 2 ek. cukor
2 evőkanál sárgabaracklekvár
3 tojás
4 dkg vaj
2 evőkanál cukor alma párolásához
5 dkg cukor a túróba
1 csomag vaníliás cukor

Az almát meghámozom, félbe vágom, magházát kiszedem és a borban, amibe 2 evőkanál cukrot teszek, 8-10 perc alatt megpárolom.

A túrót mixelő rúddal krémesítem. Hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a tojássárgájákat, összekeverem és lazán beleforgatom a tojásfehérjékből vert habot.

Tovább 

 

 

 

Borjúcarpaccio tonhalkrémmel

 

 

network.hu

 

 

Hozzávalók:

80 dkg borjúcomb

1 fej vöröshagyma

2-3 szegfűszeg

3 kisebb babérlevél

1 szárzeller és zellerlevél

3 kiskanál Vegeta

 

A tonhalkrémhez:

20 dkg tonhaldarabok növényi olajban konzerv

2-3 szardellacsík vagy szardellagyűrű

1 kiskanál kapribogyó

15 dkg majonéz

1 citrom leve

 

A díszítéshez:

1-1 maréknyi fekete és zöld olajbogyó

1 evőkanál kapribogyó

1 evőkanál aprított petrezselyem

1 főtt tojás

4-5 kis csemege uborka

 

A húst megmossuk, és annyi meleg vízben, hogy ellepje, föltesszük főni.

Tovább 

 

 Sonka- vagy sajtkrémes lapocskák.

9 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 

 

Sonka- vagy sajtkrémes lapocskák.

 

Hozzávalók:

Tésztához:

20 dkg vaj,

20 dkg túró,

20 dkg liszt,

1 kávéskanál só

Sonkakrémhez:

10 dkg nyers, füstölt sonka,

2 dkg vaj,

1 tojás,

1 evőkanál reszelt sajt,

2 evőkanál tejföl,

só,

bors,

1 csomag petrezselyem zöldje

Sajtkrémhez:

1 tojás,

2 kávéskanál liszt,

2 dl tej,

4 dkg vaj,

8 dkg reszelt sajt,

só.

 

Vajból, lisztből, túróból, sóból tésztát gyúrunk, és hűtőszekrényben pihentetjük, majd késfok vastagságúra nyújtjuk, derelyemetszővel kis lapokat vágunk belőle, és előmelegített sütőben 5-6 percig sütjük.

Utolsó hozzászólás

Kozma Sándorné Irén üzente 10 éve

jó finom lehet kiprobálom

Tovább 

 Tudni valók az árpáról.

9 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


ÁRPA

- Az árpa – mint a gabonanövények többsége – a pázsitfűfélék családjába tartozik.

- Rendkívül változatos faj, Európában, az USA északi részén, Argentínában és Ázsiában is termesztik.
- Az árpa /Hordeum vulgare L./ a Hordeum nemzetségbe tartozik, amelyhez kb. 16 vad árpafaj tartozik, de a kultúrárpák is formagazdag növények.

 

 

network.hu

 

 

 

- Az árpák rendszerezése: a kalász szerkezete, a kalászon lévő megtermékenyült kalászkák sorai, valamint a kalászok tömöttsége alapján történik.

Tovább 

 TAoEdYhCngDgNSq

9 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

2ecOzr http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu