Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
9 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Túrókrémes alma
Hozzávalók:
2 evőkanál rum
5 alma
30 dkg tehéntúró
1,5 dl fehérbor + 2 ek. cukor
2 evőkanál sárgabaracklekvár
3 tojás
4 dkg vaj
2 evőkanál cukor alma párolásához
5 dkg cukor a túróba
1 csomag vaníliás cukor
Az almát meghámozom, félbe vágom, magházát kiszedem és a borban, amibe 2 evőkanál cukrot teszek, 8-10 perc alatt megpárolom.
A túrót mixelő rúddal krémesítem. Hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a tojássárgájákat, összekeverem és lazán beleforgatom a tojásfehérjékből vert habot.
Borjúcarpaccio tonhalkrémmel
Hozzávalók:
80 dkg borjúcomb
1 fej vöröshagyma
2-3 szegfűszeg
3 kisebb babérlevél
1 szárzeller és zellerlevél
3 kiskanál Vegeta
A tonhalkrémhez:
20 dkg tonhaldarabok növényi olajban konzerv
2-3 szardellacsík vagy szardellagyűrű
1 kiskanál kapribogyó
15 dkg majonéz
1 citrom leve
A díszítéshez:
1-1 maréknyi fekete és zöld olajbogyó
1 evőkanál kapribogyó
1 evőkanál aprított petrezselyem
1 főtt tojás
4-5 kis csemege uborka
A húst megmossuk, és annyi meleg vízben, hogy ellepje, föltesszük főni.
|
|
Sonka- vagy sajtkrémes lapocskák.
Hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg vaj,
20 dkg túró,
20 dkg liszt,
1 kávéskanál só
Sonkakrémhez:
10 dkg nyers, füstölt sonka,
2 dkg vaj,
1 tojás,
1 evőkanál reszelt sajt,
2 evőkanál tejföl,
só,
bors,
1 csomag petrezselyem zöldje
Sajtkrémhez:
1 tojás,
2 kávéskanál liszt,
2 dl tej,
4 dkg vaj,
8 dkg reszelt sajt,
só.
Vajból, lisztből, túróból, sóból tésztát gyúrunk, és hűtőszekrényben pihentetjük, majd késfok vastagságúra nyújtjuk, derelyemetszővel kis lapokat vágunk belőle, és előmelegített sütőben 5-6 percig sütjük.
ÁRPA
- Az árpa – mint a gabonanövények többsége – a pázsitfűfélék családjába tartozik.
- Rendkívül változatos faj, Európában, az USA északi részén, Argentínában és Ázsiában is termesztik.
- Az árpa /Hordeum vulgare L./ a Hordeum nemzetségbe tartozik, amelyhez kb. 16 vad árpafaj tartozik, de a kultúrárpák is formagazdag növények.
- Az árpák rendszerezése: a kalász szerkezete, a kalászon lévő megtermékenyült kalászkák sorai, valamint a kalászok tömöttsége alapján történik.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás