Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Sonka- vagy sajtkrémes lapocskák.
Hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg vaj,
20 dkg túró,
20 dkg liszt,
1 kávéskanál só
Sonkakrémhez:
10 dkg nyers, füstölt sonka,
2 dkg vaj,
1 tojás,
1 evőkanál reszelt sajt,
2 evőkanál tejföl,
só,
bors,
1 csomag petrezselyem zöldje
Sajtkrémhez:
1 tojás,
2 kávéskanál liszt,
2 dl tej,
4 dkg vaj,
8 dkg reszelt sajt,
só.
Vajból, lisztből, túróból, sóból tésztát gyúrunk, és hűtőszekrényben pihentetjük, majd késfok vastagságúra nyújtjuk, derelyemetszővel kis lapokat vágunk belőle, és előmelegített sütőben 5-6 percig sütjük. Kettőt-kettőt sonka- vagy sajtkrémmel összeragasztunk.
Sonkakrém: az apróra vágott sonkát vajon átsütjük, s ha kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt sajtot, tejfölt, sót, borsot, a petrezselyem zöldjét.
Sajtkrém: a tojást simára keverjük a liszttel és a reszelt sajt felével. Tejjel föleresztjük, fűszerezzük és lábasban kevergetve, krémmé főzzük. Tűzről levéve tovább keverjük, hozzáadjuk a vajat, és a maradék reszelt sajtot.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Túrós gyümölcslepény
Burgonyatészta gyümölccsel. - Formázott tárcsás keksz.
Burgonyapelyhes pogácsa. - Burgonyás kifli - Burgonyatöltelék rétesbe.
Sonkás lepény.