Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
9 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Burgonyapelyhes pogácsa.
Hozzávalók:
8 dkg burgonyapehely,
25 dkg margarin,
40 dkg liszt,
3 dkg füstölt szalonna,
2 dkg élesztő,
1 tojássárgája,
só.
A kenéshez 1 tojás.
A burgonyapelyhet a dobozban található előírás szerint megadott mennyiségű hideg vízbe áztatjuk, és ha megduzzadt, megsózzuk.
A lisztet a margarinnal, a tojássárgájával, az összemorzsolt élesztővel és a már megduzzadt burgonyapehellyel rugalmas tésztává gyúrjuk.
A hűtőszekrényben 1 óráig pihentetjük, majd lisztezett deszkán 3 cm vastagra nyújtjuk.
Tojással megkenjük, és egymás után kétszer hajtogatjuk.
Újabb 1 órás pihentetés után a tésztát ismét kinyújtjuk, és pogácsákat szaggatunk belőle.
A tetejüket a tojással megkenjük, az apróra vágott szalonnával megszórjuk, és előmelegített sütőbe tolva, közepes lángon 20-25 percig sütjük. Nagyon könnyű pogácsa.
Ha előző este összegyúrjuk, és csak másnap sütjük, még könnyebbek lesznek.
Burgonyatöltelék rétesbe (Móra Ferencné Szakácskönyve 1935-1948-ból)
Áttört burgonya 0.5 kg, tojás 4 db, vanília fél rúd, porcukor 20 dkg, mandula 10 dkg,
vaníliás cukor 5 dkg.
A burgonyát megmossuk, héjában sütjük, megtisztítva áttörjük, hűlni hagyjuk.
A tojássárgáját porcukorral, vaníliával habosra keverjük, beletesszük a burgonyát és a tojás habját, hámozott őrölt mandulát.
Forrón tálaljuk a rétest.
Burgonyás kifli.
50 dkg liszt, 20 dkg főtt áttört burgonyát, 15 dkg zsír, 20 dkg cukor, 1 tojás, 1 citrom
reszelt héja, 1 csomag sütőpor, egy kis rum.
Jól összegyúrjuk, ha szükséges kevés tejet teszünk bele. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kifliket formázunk belőle.
Lekvárral töltjük, zsírozott tepsibe világosra sütjük, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Túrós gyümölcslepény
Burgonyatészta gyümölccsel. - Formázott tárcsás keksz.
Sonka- vagy sajtkrémes lapocskák.
Sonkás lepény.