Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Sonkás lepény.
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt,
20 dkg margarin,
két tojás,
egy evőkanál rum,
kevés tejföl,
só;
a töltelékhez:
40 dkg darált tarja,
4 dl tejföl,
őrölt bors.
A lisztet a margarinnal, a tojássárgájákkal, a rummal, sóval és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk és két cipóra osztva, hűvös helyen egy óra hosszat pihentetjük. Az egyik cipót kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit, a darált tarjából és tejfölből kevert, őrölt borssal ízesített tölteléket rásimítjuk, és a másik cipóból nyújtott lappal befedjük. A tetejét villával megszurkáljuk, majd tojásfehérjével megkenjük. A sütőben megsütjük, és azon melegen kockákra vágjuk, mint az édes lepényeket.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Túrós gyümölcslepény
Burgonyatészta gyümölccsel. - Formázott tárcsás keksz.
Burgonyapelyhes pogácsa. - Burgonyás kifli - Burgonyatöltelék rétesbe.
Sonka- vagy sajtkrémes lapocskák.