Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
RAKOTT ZÖLDBAB.
Hozzávalók:
1 kg párolt vagy előfőzött konzerv zöldbab,
5 db keményre főzött, apró kockákra vágott tojás,
1 db nyers tojás,
5 dl tejföl,
1 evőkanál liszt,
2 dkg vaj,
só.
A tejfölbe csomómentesen belekeverjük a nyers tojást, a lisztet és egy csipetnyi sót.
A párolt zöldbab 1/3-részét egy kivajazott tűzálló tál aljára terítjük. Rászórjuk az apró kockákra vágott főtt tojás felét.
|
|
RAKOTT KARFIOL (vagy BROKKOLI).
Hozzávalók:
párolt karfiol (vagy brokkoli, esetleg mindkettő vegyesen),
néhány keményre főzött tojás,
füstölt sajt,
tejföl,
liszt,
só.
Tűzálló tálba vagy tepsibe rakva: 1 réteg előfőzött karfiol (vagy brokkoli), egy réteg karikára vágott kemény tojás, 1 réteg füstölt sajt szelet, aztán megint karfiol (brokkoli).
Mindez végül meglocsolva a következővel: 5 dl tejföl, 1 mokkáskanál só, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 evőkanál liszt összekeverve.
Bundás kenyér gombatöltelékkel
Hozzávalók:
25 dkg gomba,
1 kis fej vöröshagyma,
2 tojás,
3 evőkanál tejföl,
2 evőkanál liszt,
olaj,
őrölt pirospaprika,
só,
8 egyforma szelet kenyér.
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, belekeverjük a liszttel elkevert tejfölt, és jól összekeverve még 3-4 percig sütjük.
Az így kapott gombás keveréket 2-2 szelet kenyér közé kenjük, a kenyérszeleteket jól összenyomkodjuk, majd villával felvert tojásba forgatjuk, és olajban megsütjük.
Omlett zöldborsóval
Hozzávalók:
2 tojás,
3 evőkanál főtt zöldborsó (pl. konzerv),
némi reszelt füstölt sajt,
étolaj,
só.
A villával felvert, kicsit megsózott tojásokból palacsintasütőben szép, kerek "lepényt" sütünk, mintha palacsintát sütnénk.
Az így megsütött omlettet tányérra borítjuk, az egyik felére rászórjuk a zöldborsót, a másik felét ráhajtjuk, a tetejére reszelt sajtot szórunk (mivel az omlett még úgyis jó forró, a sajt kicsit ráolvad).
PADLIZSÁNOS-GOMBÁS PIZZA
Hozzávalók a pizza-tésztához:
50 dkg liszt,
fél kocka élesztő,
2-3 evőkanál olívaolaj,
2 kiskanál só,
1 kiskanál cukor.
Az élesztőt egy csésze langyos vízben egy kanál liszttel és a cukorral elkeverjük. Megvárjuk, amíg jól felhabosodik. Utána beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk az olajat és a sót, valamint annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon, jól összegyúrjuk, aztán lefedve kb. fél órát kelesztjük.
Húsvét után sok háziasszonynak problémát okoz, hogy mit csináljon a maradék sonkával.
Ehhez szeretnék ötletet adni.
Sonkakrémmel töltött zsemle
Hozzávalók:
5 db zsemle
10 dkg vaj
10 dkg liszt
3 dl tej
őrölt bors
30-40 dkg főtt sonka
20 dkg reszelt sajt (lehetőleg füstölt)
A zsemléket félbevágjuk, belsejét éles késsel kivágjuk.
A vajjal, liszttel világos rántást készítünk, felengedjük forró tejjel és sűrűre forraljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu