Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
PADLIZSÁNOS-GOMBÁS PIZZA
Hozzávalók a pizza-tésztához:
50 dkg liszt,
fél kocka élesztő,
2-3 evőkanál olívaolaj,
2 kiskanál só,
1 kiskanál cukor.
Az élesztőt egy csésze langyos vízben egy kanál liszttel és a cukorral elkeverjük. Megvárjuk, amíg jól felhabosodik. Utána beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk az olajat és a sót, valamint annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon, jól összegyúrjuk, aztán lefedve kb. fél órát kelesztjük.
Amikor megkelt, egy jó nagy tepsibe nyomkodjuk kb. 1 cm vastagon.
Előmelegített sütőben kb. 5-6 percig elősütjük.
Hozzávalók a paradicsommártáshoz:
1 kis doboz hámozott konzerv paradicsom,
3-4 gerezd fokhagyma,
cukor,
só.
A paradicsomot a meghámozott fokhagymagerezdekkel, cukorral és sóval ízesítve jól összefőzzük.
Amikor teljesen pépessé vált a paradicsom, a fokhagymát kidobjuk belőle.
A mártást az elősütött pizzalapra kenjük.
(Néhány kanállal hagyhatunk belőle a pizza tetejére.)
Hozzávalók a pizza-feltéthez:
2 közepes padlizsán,
20 dkg gomba,
25 dkg füstölt sajt,
25 dkg mozzarella sajt.
A padlizsánokat meghámozva felkarikázzuk, olajon a szeleteket kicsit elősütjük.
A gombát megpucoljuk, felszeleteljük, és szintén elősütjük (vagy mikrohullámú sütőben 1 percig pároljuk).
A füstölt sajtot megreszeljük, és egyenletesen elosztva a pizzamártásos pizzalapra szórjuk.
A sajtot befedjük gomba- és padlizsánszeletekkel.
A pizza tetején elrendezzük a szeletelt mozzarella sajtot. Végül meglocsolhatjuk a mozzarellát néhány kanál félretett paradicsommártással.
Sütőben addig sütjük, amíg a sajt jól ráolvad, és kicsit pirulni kezd.
(Ebből a mennyiségből süthetünk egy nagy, négyszögletes helyett két kisebb kör-pizzát is. Aki szereti, a padlizsán- és gombaszeleteket megszórhatja készen kapható pizza-fűszerrel is.)
PARADICSOMOS MELEGSZENDVICS
Hozzávalók:
8 szelet barna kenyér enyhén megpirítva,
4 db nagy paradicsom felkarikázva,
8 vékony szelet füstölt (pl. karaván) sajt,
8 szelet mozzarella sajt,
vaj,
szezámmag, (esetleg: pizzafűszer).
Minden kenyérszeletet enyhén megvajazunk, egy-egy füstöltsajt szeletet fektetünk rájuk, erre vékonyra vágott paradicsomkarikák kerülnek (megszórhatjuk a tetejüket egy csipetnyi pizzafűszerrel), a paradicsomot pedig mozzarella sajttal borítjuk be. A mozzarellát meghintjük szezámmaggal.
Sütőben addig sütjük a szendvicseket, míg a mozzarella jól megolvad, és kicsit barnulni kezd.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
SÜTŐBEN SÜLT KRUMPLI.
SHI-TAKE GOMBÁS SPAGETTI.
SAJTGOLYÓK.
LASKAGOMBA SÖRTÉSZTÁBAN.