Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
10 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Gyömbéres süti.
Hozzávalók:
2 tojás,
10 dkg cukor,
1/2 dl olaj,
3-4 ek méz,
1 kis doboz kefír,
20 dkg liszt,
1 cs sütőpor,
2 tk gyömbér,
1 tk fahéj,
csipet szegfűszeg és fehérbors,
10 dkg aszalt szilva,
2 ek kandírozott naranncshéj.
Elkészítés: A tojást kikeverem a cukorral, mézzel, olajjal és kefírrel.
A lisztet égy másik edényben összevegyítem a sütőporral, fűszerekkel, és az apróra vágott szilvával és narancshéjjal.
A kettőt összekeverem, és egy közepes méretű tepsibe öntöm, amit sütőpapírral kibéleltem.
180 °C-on tűpróbáig sütöm!
Jó étvágyat!
*
10 éve | Németh Lajosné Ilse | 2 hozzászólás
Erdélyi csorbaleves
Hozzávalók:
1/2 kg húsos erdélyi szalonna,
1 szál gyulai kolbász,
2 pár debreceni,
2 pár virsli,
1/2 kg fehér káposzta,
1/2 kg vöröskáposzta,
1/2 kg savanyu káposzta,
2-3 karalábé levél,
1 csomag kapor,
1 evőkanál só,
1 teáskanál bors,
majoránna,
bazsalikom,
kakukkfű,
3-4 babérlevél,
1 evőkanál gulyáskrém,
1 evőkanál liszt,
3 fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
3-4 dl tejföl
Elkészítés módja:
A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, a hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, rádobjuk a szalonnára, hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt fehér- és vöröskáposztát, ill.
|
|
Ételek szívünk egészségéért
Az avokádótól a dióolajig
Szerző: Zsupos Ildikó
A szív- és érrendszeri betegségek száma kimagasló hazánkban. A legtöbb érintett azzal tisztában van, mely ételek vannak tiltólistán, de vajon ismerik azokat is, amik fogyasztása erősen javasolt?
Bár sok szív- és érrendszeri problémával küzdő ember gondolja úgy, hogy szigorú étrendet kell betartania, melynek értelmében sok olyan ételt nem ehet, amit korábban nagy mennyiségben fogyasztott, abba már kevesen gondolnak bele, hogy sok olyan alapanyag is kerülhet be így étkezésébe, ami korábban esetleg egyáltalán nem került a tányérjára.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás