Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Erdélyi csorbaleves
Hozzávalók:
1/2 kg húsos erdélyi szalonna,
1 szál gyulai kolbász,
2 pár debreceni,
2 pár virsli,
1/2 kg fehér káposzta,
1/2 kg vöröskáposzta,
1/2 kg savanyu káposzta,
2-3 karalábé levél,
1 csomag kapor,
1 evőkanál só,
1 teáskanál bors,
majoránna,
bazsalikom,
kakukkfű,
3-4 babérlevél,
1 evőkanál gulyáskrém,
1 evőkanál liszt,
3 fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
3-4 dl tejföl
Elkészítés módja:
A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, a hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, rádobjuk a szalonnára, hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt fehér- és vöröskáposztát, ill. karalábé levelet, majd a savanyu káposztát, a kaprot, a fűszereket. Felöntjük 1 liter vízzel, felforraljuk, majd kis lángra állítva megfőzzük. Amikor a zöldség már puha, megszórjuk az evőkanál liszttel, felontjuk további 1-2 liter vízzel. Beleaprítjuk az összes húsféléket, a kolbászt, a debrecenit, a virslit, majd a végén belekeverjük a tejfölt.
Különösen Szilveszter hajnalán van igen jótékony hatása!
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Marica leves (Bulgária)
Csicsókakrémleves
Scsi bolgár módra.
A leves csodája.