Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
RAKOTT KARFIOL (vagy BROKKOLI).
Hozzávalók:
párolt karfiol (vagy brokkoli, esetleg mindkettő vegyesen),
néhány keményre főzött tojás,
füstölt sajt,
tejföl,
liszt,
só.
Tűzálló tálba vagy tepsibe rakva: 1 réteg előfőzött karfiol (vagy brokkoli), egy réteg karikára vágott kemény tojás, 1 réteg füstölt sajt szelet, aztán megint karfiol (brokkoli).
Mindez végül meglocsolva a következővel: 5 dl tejföl, 1 mokkáskanál só, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 evőkanál liszt összekeverve.
(Sütés előtt egy kicsit meg kell rázni, hogy az aljára is lefolyjon a tejfölös keverék.)
RAKOTT SPÁRGA.
Hozzávalók:
1 kg párolt vagy konzerv spárga,
10 dkg reszelt sajt,
2 dl tejföl,
1 tojássárgája,
5 dkg vaj,
só.
A tejfölt simára keverjük a tojássárgájával és egy csipetnyi sóval.
A párolt spárgadarabok felét egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk, meghintjük a reszelt sajt felével, ráterítjük a maradék spárgát, majd leöntjük a tejfölös mártással, végül a tetejére szórjuk a maradék sajtot, és rámorzsoljuk a maradék vajat.
Sütőben addig sütjük, míg a teteje enyhén barnulni kezd.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
SÜTŐBEN SÜLT KRUMPLI.
SHI-TAKE GOMBÁS SPAGETTI.
SAJTGOLYÓK.
LASKAGOMBA SÖRTÉSZTÁBAN.