Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Húsvét után sok háziasszonynak problémát okoz, hogy mit csináljon a maradék sonkával.
Ehhez szeretnék ötletet adni.
Sonkakrémmel töltött zsemle
Hozzávalók:
5 db zsemle
10 dkg vaj
10 dkg liszt
3 dl tej
őrölt bors
30-40 dkg főtt sonka
20 dkg reszelt sajt (lehetőleg füstölt)
A zsemléket félbevágjuk, belsejét éles késsel kivágjuk.
A vajjal, liszttel világos rántást készítünk, felengedjük forró tejjel és sűrűre forraljuk. Megszórjuk őrölt borssal. A sóval óvatosan bánjunk, mert a sonka sós.
A maradék sonkát finomra vágjuk vagy ledaráljuk és hozzákeverjük a sűrű besamelmártáshoz, dúsíthatjuk a tejben áztatott, kifacsart zsemlével.
Ezzel a töltelékkel betöltjük a zsemléket.
Tetejére reszelt sajtot szórunk, majd középmeleg sütőben megsütjük, hogy a sajt szép pirosra süljön.
Forrón tálaljuk.
Ha maradt reszelt tormánk, kevés tejföllel elkeverjük. Azt adhatunk mellé.
Száraz fehérbor illik hozzá.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
SÜTŐBEN SÜLT KRUMPLI.
SHI-TAKE GOMBÁS SPAGETTI.
SAJTGOLYÓK.
LASKAGOMBA SÖRTÉSZTÁBAN.