Együtt mindig jobb: Akit érdekel a tartósitó tapasztalatom!

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kedves Mindenki, akit érdekel a tarósitó tapasztalatom!  

Egy egészen”egyszerű” módszert ajánlok, de lehet, nem mindenkinek válik be.
Én nem szeretem a tartósítószereket, ezt a módszert egy élelmiszervegyész ajánlotta, azzal mondva, hogy így tartósítják a konzervgyárak is a konzerveket. Tehát kell hozzá egy nagy kukta. Nekem olyan van, amibe belefér 3 csavaros üveg.
/ Csak megjegyzem, a régi ínséges időkben a 70 dolláros időszakban, amikor 70 dollárral a zsebben mentünk világot látni a campingekbe, ezzel a módszerrel 3 hétre előre főztem! Soha semmi gond nem volt. /

Tehát bármit a szokásos módon elkészítesz, pl.: zöldbabfőzeléket sült hússal. A már készet beleteszed az egyik csavaros üvegbe színültig, úgy hogy már a tetejére se jusson a levegőből szó szerint.
A sült hússal ugyan így, de itt a levegő kiszorítás miatt bő lére eresztve, vagy zsírral lepje el. Ha ez kész, beleteszed a kuktába, az alján legyen ott a lyukas alátét, majd az üvegek kb. 2/3-áig feltöltöd vízzel.
Azt még elfelejtettem mondani olyan csavaros üveget kell keresni, ami tényleg jól zár! 
Ha így eddig készen van, felteszed a kuktát, és forrás után nagyon lassú tűzön 40-45 percig lassan főzöd. Ezután nem szabad a kuktát felnyitni, hanem ebben hagyni az egészet kihűlni. Pl. egész éjszaka. Másnap még ugyanezt meglehet ill., kell ismételni, Főzni lassan, majd az edényben hagyjuk kihűlni. Kész is, bármikor fogyasztható, van ismerősöm, aki még tejfölt is tett a főzelékbe, mégsem lett semmi baja a kajának. Én inkább a felbontáskor tejfölözöm, de ez ízlés dolga! Ugyan így az ismerősöm elrak befőttet, beleteszi az üvegbe a megmosott, ha kell hámozott gyümölcsöt, felönti vízzel, ha akar, tesz bele ízesítőt, vagy cukrot, vagy fűszert, gondosan teleteszi az üveget, majd ugyanezt elölről.  Állítólag a hőkezelés hatására azok a mikrobák, vagy azok, amik lehetővé teszik a romlás elindulását, így ezzel a módszerrel megsemmisítésre kerülnek.   Nekem bevált, de van olyan ismerősöm, aki kukta helyett csak egyszerű fazékba teszi bele ugyan így, de ez egyszer nekem nem sikerült, vagy valamit nem mostam meg eléggé, azóta én így készítem. Én befőttet nem készítek most, mert mostanában inkább a mélyhűtőbe teszem, de régebben így készítettem. Cukros édesanyámnak pl. rendszeresen így tettem el befőttet, cukor nélkül, de ma már inkább a mélyhűtőt válassza ő is.
A kislányom férje hosszabb utakra így kap hosszú elemózsiát, amit az úton is egy egyszerű camping gázfőzővel az üvegből kiöntve meg lehet enni.

Jó kísérletezést a továbbiakhoz talán hasznosítja még más is!

Üdvözlök mindenkit, és köszönet a sok jó receptért, ötletért:
Ané Zsuzsa




*



 

Címkék: készétel tartósítás tapasztalat tartósítás

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Csendesné Márta üzente 10 éve

Jó ötlet ez a kuktában történő dunsztolás,és az ételek tartósitása.Kösz!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu