Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Cseresznye - meggy rumba eltéve.
Hibátlan gyümölcsöt megmosunk, szárát levágjuk, üvegekbe rakjuk. 1kg gyümölcsre számítunk: 10 dkg cukrot, 1/2 dl jó rumot. A gyümölcs tetejére tesszük a cukrot és ráöntjük a rumot. Légmentesen lekötjük, és 7-8 napig napra tesszük, naponta megforgatjuk, hogy körben érje a napsugár. Kamrába elrakjuk, nincs vele semmi gond. Felbontás után sokáig eláll.
Meggy rumban.
Ütődésmentes meggy szárát ollóval levágjuk (nem tépjük ki), hideg vízben megmossuk, abroszra terítjük szikkadni. Belerakjuk 5 literes üvegbe, hogy még 50 dkg cukor ráférjen, 3 dl jó minőségű rumot öntünk rá, celofánnal lekötjük. Egy hétig napra tesszük érni, naponta forgatjuk, hogy minden oldalról érje a napsugár. Ha a lé belepi a meggyet, berakjuk a kamrába. Cseresznyét is ugyanígy tehetünk el rumba. A gyümölcsök ne legyenek túlérve.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Cseresznyés receptek.
Akit érdekel a tartósitó tapasztalatom!
Gundel- palacsinta