Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egy háziasszony beszámolója.
Sziasztok!
Leírom a szombati ebédünket. Piac és több üzlet végigjárása után hazaérkeztem, ránéztem az órára, fél 12-öt mutatott, egyből elkezdett járni az agyam hogyan fogok 1-re ebédet varázsolni.
Hűtőláda, hús marha szóba sem jöhet, van darált sertés, azaz, jó lesz, de fasírt az volt a héten már, valami mást kell. Kamrában a polcon ott állt egy U.B. Édes-savanyú jellegzetes kínai mártás.
Kész volt a tervem húsgombócok lesznek kínai mártásban.
Felütöttem 4 tojást, villával szétvertem egynemű folyadékká, beleraktam 3 púpos evőkanál zsemlemorzsát, 1 mokkáskanál pirospaprikát, sóztam, borsoztam, fokhagymával ízesítettem. Közben a mikroban kiolvasztottam 25-30 dkg-os darált húst, feltettem egy lábasba vizet, amibe vegetát tettem.
Odatettem rizst köretnek.
A megázott zsemlemorzsához kevertem a húst, a fűszerezésem pont jó lett.
Szépen formázható massza lett, diónyi gombócokat formáztam (22 db lett) beleraktam a már forrásban lévő vegetás vízbe. Mikor feljöttek a gombócok, másik lábasban odatettem a mártást, felforrt, a gombócokat szűrőkanállal kiszedtem a főzővízből, és beleraktam a szószba, 5 percet összeforraltam. 1 órakor tálaltam.
Nagyon finom lett.
A szószos üvegen volt egy kis receptes, leírom őket:
Ananászos rizottó.
4 főre - 20 perc alatt elkészíthető
400 g csirkemellet apró kockákra vágunk, kevés olajon 5-6 percig pirítjuk.
Hozzáadunk 80 g gombát, megsózzuk, és 2-3 percig tovább pirítjuk. Felöntjük 1 üveg édes-savanyú mártással, és fél liter vízzel, majd hozzáadunk 250 g Uncle Bens hosszúszemű rizst. 5-6 percig kevergetve forraljuk, majd ugyanennyi ideig pároljuk.
Tipp: Tálaláskor ananászdarabokkal díszíthetjük
Hawaii rántott banán.
4 főre - 20 perc alatt elkészíthető.
6 db banánt hosszában elvágunk, bepanírozzuk, és olajban aranybarnára sütjük.
500 g Uncle Bens Basmati rizst a leírás alapján elkészítünk.
Felforrósítunk 1 üveg édes-savanyú mártást, és a banánszeletekkel együtt tálaljuk.
Tipp: A mártást banánkarikákkal gazdagíthatjuk.
TIPPEK:
A kínai mártások hallal is remekül elkészíthetők.
Daraboljunk fel 300 g tengeri halat, sózzuk meg, és hagyjuk állni 10 percig.
Majd 1,5 dl vízzel és fél citrom levével 10-15 percig pároljuk serpenyőben. Öntsük le a vizet, és adjuk hozzá a mártást, forraljuk 5 percig.
Az édes-savanyú mártás tofuval is igen ízletes.
Vágjunk kockára 300 g tofut, és adjuk hozzá a forró mártáshoz. Főzzük 5 percig.
A szecsuani mártást kesudióval is gazdagíthatjuk.
Adjunk 75 g kesudiót a mártáshoz és forraljuk 5 percig.
Szeretettel
*****
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
SÜTŐBEN SÜLT KRUMPLI.
SHI-TAKE GOMBÁS SPAGETTI.
SAJTGOLYÓK.
LASKAGOMBA SÖRTÉSZTÁBAN.