Együtt mindig jobb: blog

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Keverem-kavarom hírei


Almás sonka-fasírt

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg főtt füstölt hús (apró darabokból vagy nyesedékből is jó),
2 savanykás alma,
2-3 evőkanál zsemlemorzsa,
2 tojás,
1 evőkanál finomra vágott vöröshagyma,
1 teáskanál mustár,
1 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött bors,
olaj a sütéshez

Előkészítése:
A füstölt húst ledarálom, vagy nagyon apróra összevágom. Az almát meghámozom, kicsumázom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem. A tojást felverem.

Elkészítése:
A darált húst, reszelt almát, felvert tojást, vöröshagymát, mustárt, sót és borsot összekeverem, majd annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy formázható massza legyen belőle.

Tovább 

 

network.hu

 

Hideg cseresznyeleves

 

Hozzávalók:

30 dkg cseresznye,

2 dl tejszín,

5 dl tej,

citrom,

méz

 

Elkészítés:

A cseresznyét jó alaposan mosd meg, majd magozd ki, és néhány szemet tegyél félre a tálaláshoz.

A magozott cseresznyéket tejjel, tejszínnel, citromlével turmixold össze, majd saját ízlésed szerint édesítsd egy kis mézzel, és szórd bele a félretett cseresznyéket. A levest hűtőszekrényben hűtsd le, így igazán kellemes és könnyű nyári levest kapsz.

Tovább 

 


BROKKOLI SAJTMÁRTÁSSAL.

Hozzávalók:
50 dkg párolt brokkoli,
10 dkg reszelt sajt (legjobb a füstölt sajt),
3 evőkanál liszt,
2 tojás,
5 dl tejföl,
5 dkg vaj,
só.

A brokkolin és a vajon kívül a többi hozzávalót alaposan, csomómentesen összekeverjük.
A párolt brokkolit egy tűzálló tálba terítjük, leöntjük a sajtos-tejfölös mártással, a tetejére vajdarabokat morzsolunk, és forró sütőben kb. 30 percig sütjük.




*




 

GOMBÁS KRUMPLI.

Hozzávalók:
1 kg krumpli,
25 dkg gomba,
1 fej vöröshagyma,
1 nagy doboz (5 dl) + 1 kis doboz (2 dl) tejföl,
20 dkg füstölt sajt,
olaj,
pirospaprika,
só.

Az apró kockákra vágott hagymát megfonnyasztjuk az olajon. Beletesszük a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, és addig főzzük, amíg a leve elpárolog. Hozzáadjuk a feldarabolt, hámozott krumplit, kis vízet öntünk alá, és a krumplit puhára főzzük. Amikor megfőtt, belekeverjük a nagyobb doboz tejfölt.

Tovább 


BELGA RAKOTT KRUMPLI.

Hozzávalók:
1 kg krumpli,
30 dkg sajt (nagyon jó hozzá a karaván sajt),
10 dkg vaj,
só.

A nyers, meghámozott krumplit nagyon vékony karikákra vágjuk, és egy réteg krumplikarikát egy kivajazott tűzálló tál aljára fektetünk. A krumpliréteget kicsit megsózzuk, apró vajdarabkákkal megszórjuk, majd szintén nagyon vékonyra vágott sajtszeletekkel beborítjuk. A sajtra megint krumpli, pici só, vajdarabkák, aztán újra sajt következik. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

Tovább 


Szekszárdi boros sertésszív

Hozzávalók:
70 dkg sertésszív
20 dkg sertésbőrke
1 db vöröshagyma
3 evőkanál olaj
fél mokkáskanál örölt fehér bors
1 db paradicsom
1 db hegyes erős paprika
2 dl száraz vörösbor

fél mokkáskanál örölt kömény
2 dl tejfől
1 púpozott evőkanál liszt

A szíveket megmosuk, a hártyát lehúzzuk róluk. Hosszában kettéhasítjuk, majd ceruza vastagságú csikokra vágjuk.
A bőrkét ugyanígy földaraboljuk.
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és az olajon megfutattjuk.

Tovább 

 

 

Libahússal töltött padlizsán

 

Hozzávalók:

4 kisebb padlizsán,

20 dkg darált libahús,

1 evőkanál zsír,

2 evőkanál olaj,

5 dkg rizs,

5 dkg mandula,

só,

őrölt bors,

5-6 szem egész bors,

1 mokkáskanál őrölt fahéj,

1 csokor petrezselyem,

1 kiskanál cukor,

2 evőkanál citromlé.

 

Elkészítés:

A megmosott padlizsánok tetejét levágjuk, magházukat kikaparjuk, majd kívül-belül szárazra töröljük.

Tovább 

 

network.hu

 

Rakott fasírt

 

Hozzávalók.

1/2 kg darált hús

3 kemény tojás

1 egész tojás

2-3 dl tejföl

só,

bors,

fokhagyma,

vöröshagyma

2 db zsemle

főtt krumpli.

 

Elkészítés:

Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, majd a szokásos módon ízesített darált hús felét szétterítem, rákarikázom a 3 kemény tojást, pár kanál tejfölt elsimítok rajta, majd következik a karikára vágott főtt krumpli

/egy fej vöröshagyma szeletet /hagyma félbe, majd vékonyra vágom/ kevés olajon megfuttatok /kicsi só/ ez kerül a krumpli tetejére, majd befedem a megmaradt darált hússal,

1 egész tojás elkeverek a tejföllel majd rásimítom a húsra.

Utolsó hozzászólás

Oláh István üzente 8 éve

Köszi a receptet ki fogom próbálni. Szép napot!

Tovább 

 

Skót kelgöngyöleg

 

Hozzávalók:

60 dkg kelkáposzta

30 dkg darált sertéshús

5 dkg füstölt szalonna

1-1 szál sárga és fehérrépa

1 gerezd fokhagyma

12 fürjtojás vagy 6 kisebb tyúktojás

őrölt bors

majoránna

 

a mártáshoz:

10 dkg sárgarépa

1 szál póréhagyma

2 dkg vaj

1 kiskanál vegeta

bors

 

Elkészítés:

A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk. Enyhén sós vízben két-három percig főzzük, jól lecsöpögtetjük.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu