Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Keverem-kavarom vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Keverem-kavarom vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Keverem-kavarom vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Keverem-kavarom vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
10 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Almás sonka-fasírt
Hozzávalók 4 személyre: 
40 dkg főtt füstölt hús (apró darabokból vagy nyesedékből is jó), 
2 savanykás alma, 
2-3 evőkanál zsemlemorzsa, 
2 tojás, 
1 evőkanál finomra vágott vöröshagyma, 
1 teáskanál mustár, 
1 gerezd fokhagyma, 
ízlés szerint só és törött bors, 
olaj a sütéshez
Előkészítése:
A füstölt húst ledarálom, vagy nagyon apróra összevágom. Az almát meghámozom, kicsumázom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem. A tojást felverem.
Elkészítése:
A darált húst, reszelt almát, felvert tojást, vöröshagymát, mustárt, sót és borsot összekeverem, majd annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy formázható massza legyen belőle.
Hideg cseresznyeleves
Hozzávalók:
30 dkg cseresznye,
2 dl tejszín,
5 dl tej,
citrom,
méz
Elkészítés:
A cseresznyét jó alaposan mosd meg, majd magozd ki, és néhány szemet tegyél félre a tálaláshoz.
A magozott cseresznyéket tejjel, tejszínnel, citromlével turmixold össze, majd saját ízlésed szerint édesítsd egy kis mézzel, és szórd bele a félretett cseresznyéket. A levest hűtőszekrényben hűtsd le, így igazán kellemes és könnyű nyári levest kapsz.
| 
 | 
 | 
BROKKOLI SAJTMÁRTÁSSAL. 
Hozzávalók: 
50 dkg párolt brokkoli, 
10 dkg reszelt sajt (legjobb a füstölt sajt), 
3 evőkanál liszt, 
2 tojás, 
5 dl tejföl, 
5 dkg vaj, 
só.
A brokkolin és a vajon kívül a többi hozzávalót alaposan, csomómentesen összekeverjük. 
A párolt brokkolit egy tűzálló tálba terítjük, leöntjük a sajtos-tejfölös mártással, a tetejére vajdarabokat morzsolunk, és forró sütőben kb. 30 percig sütjük. 
*
10 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
GOMBÁS KRUMPLI.
Hozzávalók: 
1 kg krumpli, 
25 dkg gomba, 
1 fej vöröshagyma, 
1 nagy doboz (5 dl) + 1 kis doboz (2 dl) tejföl, 
20 dkg füstölt sajt, 
olaj, 
pirospaprika, 
só.
Az apró kockákra vágott hagymát megfonnyasztjuk az olajon. Beletesszük a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, és addig főzzük, amíg a leve elpárolog. Hozzáadjuk a feldarabolt, hámozott krumplit, kis vízet öntünk alá, és a krumplit puhára főzzük. Amikor megfőtt, belekeverjük a nagyobb doboz tejfölt.
BELGA RAKOTT KRUMPLI. 
Hozzávalók: 
1 kg krumpli, 
30 dkg sajt (nagyon jó hozzá a karaván sajt), 
10 dkg vaj, 
só.
A nyers, meghámozott krumplit nagyon vékony karikákra vágjuk, és egy réteg krumplikarikát egy kivajazott tűzálló tál aljára fektetünk. A krumpliréteget kicsit megsózzuk, apró vajdarabkákkal megszórjuk, majd szintén nagyon vékonyra vágott sajtszeletekkel beborítjuk. A sajtra megint krumpli, pici só, vajdarabkák, aztán újra sajt következik. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
Szekszárdi boros sertésszív
Hozzávalók:
70 dkg sertésszív
20 dkg sertésbőrke
1 db vöröshagyma
3 evőkanál olaj
fél mokkáskanál örölt fehér bors
1 db paradicsom
1 db hegyes erős paprika
2 dl száraz vörösbor
só
fél mokkáskanál örölt kömény
2 dl tejfől
1 púpozott evőkanál liszt
A szíveket megmosuk, a hártyát lehúzzuk róluk. Hosszában kettéhasítjuk, majd ceruza vastagságú csikokra vágjuk. 
A bőrkét ugyanígy földaraboljuk. 
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és az olajon megfutattjuk.
Libahússal töltött padlizsán
Hozzávalók:
4 kisebb padlizsán,
20 dkg darált libahús,
1 evőkanál zsír,
2 evőkanál olaj,
5 dkg rizs,
5 dkg mandula,
só,
őrölt bors,
5-6 szem egész bors,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
1 csokor petrezselyem,
1 kiskanál cukor,
2 evőkanál citromlé.
Elkészítés:
A megmosott padlizsánok tetejét levágjuk, magházukat kikaparjuk, majd kívül-belül szárazra töröljük.
10 éve | Németh Lajosné Ilse | 1 hozzászólás
Rakott fasírt
Hozzávalók.
1/2 kg darált hús
3 kemény tojás
1 egész tojás
2-3 dl tejföl
só,
bors,
fokhagyma,
vöröshagyma
2 db zsemle
főtt krumpli.
Elkészítés:
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, majd a szokásos módon ízesített darált hús felét szétterítem, rákarikázom a 3 kemény tojást, pár kanál tejfölt elsimítok rajta, majd következik a karikára vágott főtt krumpli
/egy fej vöröshagyma szeletet /hagyma félbe, majd vékonyra vágom/ kevés olajon megfuttatok /kicsi só/ ez kerül a krumpli tetejére, majd befedem a megmaradt darált hússal,
1 egész tojás elkeverek a tejföllel majd rásimítom a húsra.
10 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Skót kelgöngyöleg
Hozzávalók:
60 dkg kelkáposzta
30 dkg darált sertéshús
5 dkg füstölt szalonna
1-1 szál sárga és fehérrépa
1 gerezd fokhagyma
12 fürjtojás vagy 6 kisebb tyúktojás
só
őrölt bors
majoránna
a mártáshoz:
10 dkg sárgarépa
1 szál póréhagyma
2 dkg vaj
1 kiskanál vegeta
só
bors
Elkészítés:
A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk. Enyhén sós vízben két-három percig főzzük, jól lecsöpögtetjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás