Együtt mindig jobb: blog

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Keverem-kavarom hírei

 

 

 

RAKOTT ZÖLDBAB.

 

Hozzávalók:

1 kg párolt vagy előfőzött konzerv zöldbab,

5 db keményre főzött, apró kockákra vágott tojás,

1 db nyers tojás,

5 dl tejföl,

1 evőkanál liszt,

2 dkg vaj,

só.

 

A tejfölbe csomómentesen belekeverjük a nyers tojást, a lisztet és egy csipetnyi sót.

A párolt zöldbab 1/3-részét egy kivajazott tűzálló tál aljára terítjük. Rászórjuk az apró kockákra vágott főtt tojás felét.

Tovább 

 

 

 

RAKOTT KARFIOL (vagy BROKKOLI).

 

Hozzávalók:

párolt karfiol (vagy brokkoli, esetleg mindkettő vegyesen),

néhány keményre főzött tojás,

füstölt sajt,

tejföl,

liszt,

só.

 

Tűzálló tálba vagy tepsibe rakva: 1 réteg előfőzött karfiol (vagy brokkoli), egy réteg karikára vágott kemény tojás, 1 réteg füstölt sajt szelet, aztán megint karfiol (brokkoli).

Mindez végül meglocsolva a következővel: 5 dl tejföl, 1 mokkáskanál só, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 evőkanál liszt összekeverve.

Tovább 

 

 

Bundás kenyér gombatöltelékkel

 

Hozzávalók:

25 dkg gomba,

1 kis fej vöröshagyma,

2 tojás,

3 evőkanál tejföl,

2 evőkanál liszt,

olaj,

őrölt pirospaprika,

só,

8 egyforma szelet kenyér.

 

Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, belekeverjük a liszttel elkevert tejfölt, és jól összekeverve még 3-4 percig sütjük.

Az így kapott gombás keveréket 2-2 szelet kenyér közé kenjük, a kenyérszeleteket jól összenyomkodjuk, majd villával felvert tojásba forgatjuk, és olajban megsütjük.

Tovább 

 

 

Omlett zöldborsóval

 

Hozzávalók:

2 tojás,

3 evőkanál főtt zöldborsó (pl. konzerv),

némi reszelt füstölt sajt,

étolaj,

só.

 

A villával felvert, kicsit megsózott tojásokból palacsintasütőben szép, kerek "lepényt" sütünk, mintha palacsintát sütnénk.

Az így megsütött omlettet tányérra borítjuk, az egyik felére rászórjuk a zöldborsót, a másik felét ráhajtjuk, a tetejére reszelt sajtot szórunk (mivel az omlett még úgyis jó forró, a sajt kicsit ráolvad).

Tovább 

 

 

PADLIZSÁNOS-GOMBÁS PIZZA

 

Hozzávalók a pizza-tésztához:

50 dkg liszt,

fél kocka élesztő,

2-3 evőkanál olívaolaj,

2 kiskanál só,

1 kiskanál cukor.

 

Az élesztőt egy csésze langyos vízben egy kanál liszttel és a cukorral elkeverjük. Megvárjuk, amíg jól felhabosodik. Utána beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk az olajat és a sót, valamint annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon, jól összegyúrjuk, aztán lefedve kb. fél órát kelesztjük.

Tovább 

 Sonkakrémmel töltött zsemle

9 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

 

 

Húsvét után sok háziasszonynak problémát okoz, hogy mit csináljon a maradék sonkával.

 

Ehhez szeretnék ötletet adni.

 

Sonkakrémmel töltött zsemle

 

Hozzávalók:

5 db zsemle

10 dkg vaj

10 dkg liszt

3 dl tej

őrölt bors

30-40 dkg főtt sonka

20 dkg reszelt sajt (lehetőleg füstölt)

 

A zsemléket félbevágjuk, belsejét éles késsel kivágjuk.

A vajjal, liszttel világos rántást készítünk, felengedjük forró tejjel és sűrűre forraljuk.

Tovább 

 

Túrókrémes alma

 

network.hu

 Hozzávalók:

 

2 evőkanál rum
5 alma
30 dkg tehéntúró
1,5 dl fehérbor + 2 ek. cukor
2 evőkanál sárgabaracklekvár
3 tojás
4 dkg vaj
2 evőkanál cukor alma párolásához
5 dkg cukor a túróba
1 csomag vaníliás cukor

Az almát meghámozom, félbe vágom, magházát kiszedem és a borban, amibe 2 evőkanál cukrot teszek, 8-10 perc alatt megpárolom.

A túrót mixelő rúddal krémesítem. Hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a tojássárgájákat, összekeverem és lazán beleforgatom a tojásfehérjékből vert habot.

Tovább 

 

 

 

Borjúcarpaccio tonhalkrémmel

 

 

network.hu

 

 

Hozzávalók:

80 dkg borjúcomb

1 fej vöröshagyma

2-3 szegfűszeg

3 kisebb babérlevél

1 szárzeller és zellerlevél

3 kiskanál Vegeta

 

A tonhalkrémhez:

20 dkg tonhaldarabok növényi olajban konzerv

2-3 szardellacsík vagy szardellagyűrű

1 kiskanál kapribogyó

15 dkg majonéz

1 citrom leve

 

A díszítéshez:

1-1 maréknyi fekete és zöld olajbogyó

1 evőkanál kapribogyó

1 evőkanál aprított petrezselyem

1 főtt tojás

4-5 kis csemege uborka

 

A húst megmossuk, és annyi meleg vízben, hogy ellepje, föltesszük főni.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu