Együtt mindig jobb: blog

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Keverem-kavarom hírei

 Sonka- vagy sajtkrémes lapocskák.

9 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 

 

Sonka- vagy sajtkrémes lapocskák.

 

Hozzávalók:

Tésztához:

20 dkg vaj,

20 dkg túró,

20 dkg liszt,

1 kávéskanál só

Sonkakrémhez:

10 dkg nyers, füstölt sonka,

2 dkg vaj,

1 tojás,

1 evőkanál reszelt sajt,

2 evőkanál tejföl,

só,

bors,

1 csomag petrezselyem zöldje

Sajtkrémhez:

1 tojás,

2 kávéskanál liszt,

2 dl tej,

4 dkg vaj,

8 dkg reszelt sajt,

só.

 

Vajból, lisztből, túróból, sóból tésztát gyúrunk, és hűtőszekrényben pihentetjük, majd késfok vastagságúra nyújtjuk, derelyemetszővel kis lapokat vágunk belőle, és előmelegített sütőben 5-6 percig sütjük.

Utolsó hozzászólás

Kozma Sándorné Irén üzente 10 éve

jó finom lehet kiprobálom

Tovább 

 Tudni valók az árpáról.

9 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


ÁRPA

- Az árpa – mint a gabonanövények többsége – a pázsitfűfélék családjába tartozik.

- Rendkívül változatos faj, Európában, az USA északi részén, Argentínában és Ázsiában is termesztik.
- Az árpa /Hordeum vulgare L./ a Hordeum nemzetségbe tartozik, amelyhez kb. 16 vad árpafaj tartozik, de a kultúrárpák is formagazdag növények.

 

 

network.hu

 

 

 

- Az árpák rendszerezése: a kalász szerkezete, a kalászon lévő megtermékenyült kalászkák sorai, valamint a kalászok tömöttsége alapján történik.

Tovább 

 

 TAoEdYhCngDgNSq

9 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

2ecOzr http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com


Ehető lábtörlő receptje

network.hu


Hozzávalók 4 főre:
35 dkg finomliszt
1 dl tej
1/4 kocka friss élesztő
(esetleg: 1 dl tej)
1 csapott kk só
1 csapott kk cukor
1 kk napraforgó olaj
7–8 db virsli
1 egész tojás (a kenéshez!)
szezámmag (lehet kömény- vagy lenmag is, de akár el is hagyható)

Előkészület: 40 perc, sütés: 15 perc

Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.


 

network.hu


Ezután kinyújtjuk kb.

Tovább 


network.hu


Itt a farsang, farsang pedig elképzelhetetlen fánk nélkül.

Február 1-én vasárnap 15 órától KrapfenFest a Sváb Sarokban.

Fánkszépségverseny, fánksütés-hagyományos módszerrel, kóstoló, muzsika a SchwabenKraft  zenekartól, forralt bor a Kertbarátoktól.

Várjuk az otthon elkészült fánkokat a versenyre, a fánkot evőket a kóstolóra, és mindenkit,  aki kíváncsi, hogyan kell elkészíteni a finomságokat.



*



 

Tovább 


Borjúszelet spenóttal és zöld citromos vajjal.

Hozzávalók 4 adaghoz:
2 zöld citrom,
1/2 tk erős mustár,
jódozott só,
8 ek puha vaj,
1 hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
500g spenót,
bors,
4 borjúszelet,
2 ek olvasztott vaj.

kb 30 perc alatt kész.

Az egyik citromot kinyomjuk, másikat vékony szeletekre vágjuk.
2 ek citromlét összekeverjük a mustárral, csipet sóval, és 4 ek vajjal.
A hagymát és fokhagymát finomra vágjuk.
A spenótot megmossuk, alaposan lerázzuk.
A maradék vajban a hagymát, fokhagymát üvegesre piritjuk bele tesszük a spenótot, sóval  borssal ízesítjük. 
A húst kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk, vajban kisütjük.

Tovább 

 

network.hu

 

Tésztában sült pácolt lazac 

Hozzávalók: 6 személyre
6 szelet lazacfilé,
1 csomag mirelit vajastészta,
3 evőkanál citromlé,
1késhegynyi őrölt bors
3 evőkanál finomra vágott kapor,
1 cikk fokhagyma,
1 tojás.

A citromlevet összekeverjük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, majd bekenjük vele a halszeleteket.
A vajastésztát kinyújtjuk, és 6 egyenlő részre vágjuk. Mindegyikre teszünk egy halszeletet,  és becsomagoljuk.
A tésztacsomagokat tepsibe rakjuk, megkenjük tojással, és forró sütőbe toljuk.

Tovább 

 

 

Lusta lángos

 

Reggel bekevertem a lusta langos tésztáját, aztán bedobtam a hűtőbe.

Hozzávalók:

1 kg liszt,

fél liter langyos tej,

2 dl tejföl,

1 ek só,

1 csomag instant élesztő

 

Minden macera nélkül összeöntve, 1 perc alatt kézzel összegyurkáltam.

Imádom ezt a receptet, alig van vele munka és mindig sikerül.

 

Este megcsináltam a tölteléket:

1 nagy fej hagymát pirítottam olajon, rá kb. 30 dkg darált pulykahús, 3 gerezd apróra vágott fokhagyma, 2-2 kis kockákra vágott paprika és paradicsom, 1 zöld erős paprika apróra vágva, só, bors, őrölt kömény.

Utolsó hozzászólás

Sárkány Andrásné Mara üzente 9 éve

Nagyon kedvelem a könnyen elkészíthető, mégis finom ételeket. Ez annak tűnik. Köszönöm a receptet. Kellemes hét végét kívánok mindenkinek.

Tovább 


Vajkaramella.

(a Francia krémes tetejére is ezt szoktam elkészíteni)

Hozzávalók:
20 dkg kristálycukor,
3 dl víz,
1 kávéskanál ecet,
2 dkg kristálycukor,
1 dl víz,
12 dkg vaj.

Elkészítés: 2 dkg cukrot megkaramellizálom, jó sötétre, mert ez lesz a "színezék", és felöntöm 1 dl vízzel, addig forralom, míg a karamell teljesen el nem oldódik. Félreteszem. A maradék cukrot, a vizet és az ecetet összekeverem és kb. 30 percig főzöm sűrűn kevergetve. Leveszem a tűzről, és elektromos habverővel elkezdem kavarni.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu