Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Sonka- vagy sajtkrémes lapocskák.
Hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg vaj,
20 dkg túró,
20 dkg liszt,
1 kávéskanál só
Sonkakrémhez:
10 dkg nyers, füstölt sonka,
2 dkg vaj,
1 tojás,
1 evőkanál reszelt sajt,
2 evőkanál tejföl,
só,
bors,
1 csomag petrezselyem zöldje
Sajtkrémhez:
1 tojás,
2 kávéskanál liszt,
2 dl tej,
4 dkg vaj,
8 dkg reszelt sajt,
só.
Vajból, lisztből, túróból, sóból tésztát gyúrunk, és hűtőszekrényben pihentetjük, majd késfok vastagságúra nyújtjuk, derelyemetszővel kis lapokat vágunk belőle, és előmelegített sütőben 5-6 percig sütjük.
ÁRPA
- Az árpa – mint a gabonanövények többsége – a pázsitfűfélék családjába tartozik.
- Rendkívül változatos faj, Európában, az USA északi részén, Argentínában és Ázsiában is termesztik.
- Az árpa /Hordeum vulgare L./ a Hordeum nemzetségbe tartozik, amelyhez kb. 16 vad árpafaj tartozik, de a kultúrárpák is formagazdag növények.
- Az árpák rendszerezése: a kalász szerkezete, a kalászon lévő megtermékenyült kalászkák sorai, valamint a kalászok tömöttsége alapján történik.
|
|
Ehető lábtörlő receptje
Hozzávalók 4 főre:
35 dkg finomliszt
1 dl tej
1/4 kocka friss élesztő
(esetleg: 1 dl tej)
1 csapott kk só
1 csapott kk cukor
1 kk napraforgó olaj
7–8 db virsli
1 egész tojás (a kenéshez!)
szezámmag (lehet kömény- vagy lenmag is, de akár el is hagyható)
Előkészület: 40 perc, sütés: 15 perc
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ezután kinyújtjuk kb.
Itt a farsang, farsang pedig elképzelhetetlen fánk nélkül.
Február 1-én vasárnap 15 órától KrapfenFest a Sváb Sarokban.
Fánkszépségverseny, fánksütés-hagyományos módszerrel, kóstoló, muzsika a SchwabenKraft zenekartól, forralt bor a Kertbarátoktól.
Várjuk az otthon elkészült fánkokat a versenyre, a fánkot evőket a kóstolóra, és mindenkit, aki kíváncsi, hogyan kell elkészíteni a finomságokat.
*
Borjúszelet spenóttal és zöld citromos vajjal.
Hozzávalók 4 adaghoz:
2 zöld citrom,
1/2 tk erős mustár,
jódozott só,
8 ek puha vaj,
1 hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
500g spenót,
bors,
4 borjúszelet,
2 ek olvasztott vaj.
kb 30 perc alatt kész.
Az egyik citromot kinyomjuk, másikat vékony szeletekre vágjuk.
2 ek citromlét összekeverjük a mustárral, csipet sóval, és 4 ek vajjal.
A hagymát és fokhagymát finomra vágjuk.
A spenótot megmossuk, alaposan lerázzuk.
A maradék vajban a hagymát, fokhagymát üvegesre piritjuk bele tesszük a spenótot, sóval borssal ízesítjük.
A húst kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk, vajban kisütjük.
Tésztában sült pácolt lazac
Hozzávalók: 6 személyre
6 szelet lazacfilé,
1 csomag mirelit vajastészta,
3 evőkanál citromlé,
1késhegynyi őrölt bors
3 evőkanál finomra vágott kapor,
1 cikk fokhagyma,
1 tojás.
A citromlevet összekeverjük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, majd bekenjük vele a halszeleteket.
A vajastésztát kinyújtjuk, és 6 egyenlő részre vágjuk. Mindegyikre teszünk egy halszeletet, és becsomagoljuk.
A tésztacsomagokat tepsibe rakjuk, megkenjük tojással, és forró sütőbe toljuk.
10 éve | Németh Lajosné Ilse | 1 hozzászólás
Lusta lángos
Reggel bekevertem a lusta langos tésztáját, aztán bedobtam a hűtőbe.
Hozzávalók:
1 kg liszt,
fél liter langyos tej,
2 dl tejföl,
1 ek só,
1 csomag instant élesztő
Minden macera nélkül összeöntve, 1 perc alatt kézzel összegyurkáltam.
Imádom ezt a receptet, alig van vele munka és mindig sikerül.
Este megcsináltam a tölteléket:
1 nagy fej hagymát pirítottam olajon, rá kb. 30 dkg darált pulykahús, 3 gerezd apróra vágott fokhagyma, 2-2 kis kockákra vágott paprika és paradicsom, 1 zöld erős paprika apróra vágva, só, bors, őrölt kömény.
10 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Vajkaramella.
(a Francia krémes tetejére is ezt szoktam elkészíteni)
Hozzávalók:
20 dkg kristálycukor,
3 dl víz,
1 kávéskanál ecet,
2 dkg kristálycukor,
1 dl víz,
12 dkg vaj.
Elkészítés: 2 dkg cukrot megkaramellizálom, jó sötétre, mert ez lesz a "színezék", és felöntöm 1 dl vízzel, addig forralom, míg a karamell teljesen el nem oldódik. Félreteszem. A maradék cukrot, a vizet és az ecetet összekeverem és kb. 30 percig főzöm sűrűn kevergetve. Leveszem a tűzről, és elektromos habverővel elkezdem kavarni.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás