Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Skót kelgöngyöleg
Hozzávalók:
60 dkg kelkáposzta
30 dkg darált sertéshús
5 dkg füstölt szalonna
1-1 szál sárga és fehérrépa
1 gerezd fokhagyma
12 fürjtojás vagy 6 kisebb tyúktojás
só
őrölt bors
majoránna
a mártáshoz:
10 dkg sárgarépa
1 szál póréhagyma
2 dkg vaj
1 kiskanál vegeta
só
bors
Elkészítés:
A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk. Enyhén sós vízben két-három percig főzzük, jól lecsöpögtetjük. 12 nagyobb levelet félreteszünk, a többit apróra vágjuk.
A tojásokat keményre főzzük, keresztben kettévágjuk őket.
A füstölt szalonnát elkaparjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, megreszeljük, majd a hússal, az apró kellel meg a zúzott fokhagymával összedolgozzuk, megfűszerezzük, és ezzel a töltelékkel és 1-1 db kemény tojással töltjük meg a 12 levelet. Egy tűzálló tálba tesszük.
A mártáshoz a sárgarépát meg a póréhagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk, vajon kissé megpirítjuk. Egy deci vízzel felengedjük, vegetával ízesítjük, puhára pároljuk. A mártást a göngyölegre öntjük, lefedve forró sütőbe tesszük és kb. ötven percig sütjük.
Még forrón tálaljuk.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Keltorta.
SÜTŐBEN SÜLT KRUMPLI.
SHI-TAKE GOMBÁS SPAGETTI.
SAJTGOLYÓK.