Együtt mindig jobb: Szekszárdi boros sertésszív

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Szekszárdi boros sertésszív

Hozzávalók:
70 dkg sertésszív
20 dkg sertésbőrke
1 db vöröshagyma
3 evőkanál olaj
fél mokkáskanál örölt fehér bors
1 db paradicsom
1 db hegyes erős paprika
2 dl száraz vörösbor

fél mokkáskanál örölt kömény
2 dl tejfől
1 púpozott evőkanál liszt

A szíveket megmosuk, a hártyát lehúzzuk róluk. Hosszában kettéhasítjuk, majd ceruza vastagságú csikokra vágjuk.
A bőrkét ugyanígy földaraboljuk.
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és az olajon megfutattjuk.
A hús és bőrcsikokat rászórjuk, megborsozzuk, majd addig pirítjuk, míg levet nem enged.
A paradicsomot meg a kicsumázott paprikát felaprítjuk, az előzőekhez adjuk, és ráöntjük a bort.

Lefedve, kis lángon kb. 40 percig pároljuk, megsózzuk, a köménnyel fűszerezzük, és további mintegy 30 perc alatt   megpuhítjuk. Közben, ha a leve elfőne , vörösborral pótoljuk.
A tejfölt a liszttel simára keverjük, a szív levét ezzel sürítjük, ha túl sűrű, borral higítjuk.
Zsemlegombóc illik köretnek hozzá.



*



 

Címkék: recept sertésszív szekszárdi boros sertésszív

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu