Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hogyan készítsünk házi gnocchit?
Az utóbbi években a legtöbb hazai étterem tésztaételei között feltűnt a gnocchi (ejtsd: nyokki), amit itthon sokszor az olasz krumplinudliként emlegetnek. Vannak, akik vitatják, hogy a gnocchi egyáltalán tészta-e, hiszen készülhet kukoricalisztből és vízből, burgonyából és búzalisztből, túróból, parajból és lisztből is. Én most egy finom, mégis egyszerűen elkészíthető házi verziót ajánlok, amihez kétféle „feltétet” is készítettem. Akinek ezek nem szimpatikusak, természetesen akármilyen mártással nyakon öntheti az apró gombócokat.
Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya áttörve
2 evőkanál olívaolaj
30 dkg durumliszt
3 tojássárgája
só
Elkészítés:
Az olívaolajjal áttört burgonyát a liszttel és a tojások sárgájával egynemű tésztává gyúrjuk a gyúródeszkán.
A tésztát 2 cm vastag téglalapra nyújtjuk, és spaklival vagy késsel először csíkokat vágunk belőle, majd azokból kockákat. Ez azért fontos, hogy egyenletes darabokat kapjunk, így amikor kifőzzük őket, egyszerre főnek meg, egyik sem fő túl, és nem marad nyers sem.
A kockákból golyókat formálunk a tenyerünkkel, majd a villára nyomva mintázzuk azokat. Ha a villára ragadna, mártsuk kicsit lisztbe a tésztát.
Forró, sós vízben főzzük, míg fel nem jönnek a víz tetejére, ezt követően még hagyjuk főni 2-3 percig, majd szűrjük le, és hűtsük le jeges vízben. Akkor jó, ha krémesen lágy, de nem széteső, és nem is gumisan kemény.
*
Tejszínes, cukkínis kaliforniai paprikás gnocchi
Hozzávalók 4 személyre:
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
3 dl tejszín
5 dkg reszelt parmezán
1 nagy piros kaliforniai paprika
60 dkg cukkini
Elkészítés:
Az apróra vágott fokhagymát a forró olívaolajon megpirítjuk, hozzádobjuk a kockára vágott kaliforniai paprikát és a csíkokra vágott cukkínit, kis ideig együtt pirítjuk, majd ráöntjük a tejszínt. A reszelt parmezánnal, illetve sóval, borssal ízesítjük. Tálalás előtt a gnocchit a szósszal együtt átmelegítjük.
Elkészítési idő: 15-20 perc
*
Csirkés, paradicsomos, chilis gnocchi
Hozzávalók 4 személyre:
2 evőkanál olívaolaj
15 dkg vöröshagyma
15 dkg sűrített paradicsom
1 dl víz
1,5 dl tejszín
60 dkg csirkemell
só, bors, chili
Elkészítés:
Forró olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, majd felöntjük a vízzel és a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerinti mennyiségben chilit teszünk bele, majd összeforraljuk. A kész gnocchit a forró szószban átforgatjuk, hogy átmelegedjen. A csirkemellet csíkokra vágjuk, olajon sóval és borssal ízesítve megpirítjuk, majd tálaláskor a tésztára halmozzuk.
Elkészítési idő: 15-20 perc
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
A csodálatos padlizsán....
SÜTŐBEN SÜLT KRUMPLI.
SHI-TAKE GOMBÁS SPAGETTI.
SAJTGOLYÓK.