Együtt mindig jobb: blog

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Keverem-kavarom hírei

Mi az a Shiitake?

Talán valami játék? Vagy szabadidősport? Nem.

 

network.hu


A shiitake az egyik legrégebben ismert gombafaj. Japánban és Kínában kezdték a termesztését, már több mint 2000 éve fogyasztják. A shiitake szó jelentése: pasaniafa (shii) gomba (take), mivel a pasaniafa elhalt kérgén él meg. Amikor Európában is megkezdték a termelését, kiderült, hogy a bükkfán, a tölgyfán vagy a gesztenyefán is szépen fejlődik.

Utolsó hozzászólás

Németh Lajosné Ilse üzente 11 éve

Kedves Ildikó!
Hogyan lehet elmenteni a monitoron megjelenő szöveget Leírom:
Az egér mutatójával rámész a szöveg elejére, mutatóujjaddal nyomva tartod az egér gombját, közben húzod lefelé amíg tart a szöveg. Megváltozik a kép, vagyis kijelölted. A Ctrl+c billentyűket egyszerre lenyomod, ezzel vágólapra került a kijelölt szöveg.
Megnyitod a Jegyzettömböt, Villog rajta a kurzor. Egyszerre megnyomod a Ctrl+v billentyűket és megjelenik a Jegyzettömbön a szöveg.
Balra fent megnyomod a Fájl gombot a lenyíló menüből kiválasztod a Mentés másként, megadod a jegyzettömb nevét és a Ment gombra kattintva máris a te gépeden is megvan az a szöveg.
Tovább tart leírni, mint megtenni.

Tovább 


Az árpa – (Hordeum vulgare) - története

Már évezredekkel ezelőtt mind keleten, mind nyugaton termesztették, így nem is lehet kétséges, hogy az egyik legrégebbi termesztett kultúrnövényünk.
Az árpa (Hordeum Vulgare L.) géncentruma a termékeny félhold vidéke, de Eurázsiában igénytelensége és nagy hőtűrőképessége miatt, már az újkőkor óta termesztik.

Eredete

- Az árpa a búza mellett az egyik legősibb gabonafajta, már a Kőkorszaki leletekben is megtalálható.

- Nagyon régi kultúrnövényünk, termesztéséről már Kr.

Tovább 

 

 

 

 

Száraz kenyér felhasználása.

 

 

A szikkadt kenyeret:

1. Felszeletelem, megszárítom, és a spejzben, egy vászonzsákocskában gyűjtöm, majd ledarálom prézlinek.

2. Bundás kenyérnek megsütöm.

3. Pirítósnak még tökéletes.

4. Kenyérlepényt sütök belőle

Belemorzsolom egy tálba, teszek hozzá: kevés tejfölt, 2-3 tojást, sót, borsot, kockázott hagymát, petrezselymet, maradék párizsit kockákra vágva stb. és palacsintasütőben kevés olajon kisütöm. Vacsorára, reggelire friss uborkával, paradicsommal jó.

Tovább 

 Szépségápolás a konyhából!

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Szépségápolás a konyhából!

 

 

network.hu

 

Átmenet a bőrt erősen kiszárító nyári napozás, a téli napfény és vitaminszegény időszak között. Addig kell tehát felfrissíteni, vitaminnal regenerálni kissé a bőrünket, amíg van mivel.
Sok nő nem is tudja, mennyi értékes bőrtápláló alapanyag rejtőzik a hűtőszekrényben és az éléskamrában. Néhány példa ezek alkalmazására:

Arcradírozás

Persze, nem törlőgumival, hanem élesztővel. Egy csomag élesztőt morzsoljunk bele annyi joghurtba, hogy kenhető masszát kapjunk.

Tovább 

 Sonkás hasé.

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

 

 

Sonkás hasé.

 

Hozzávalók:

1 doboz mirelit leveles tészta,

15 dkg sonka vagy füstölt hús,

5 dkg vaj,

5 dkg liszt,

2-3 dl tej,

2 tojás, só,

bors.

 

A tésztát a felengedés után késfok vastagságúra nyújtjuk, és 8-9 cm átmérőjű kerek lapokat szúrunk ki belőle. A széleit tojással megkenjük. A töltelékhez a vajból, a lisztből világos rántást készítünk, a tejjel felengedjük, megsózzuk, és felforraljuk. A tűzről levéve megvárjuk, amíg egy kicsit kihűl, majd a ledarált sonkát, és a nyers tojásokat is belekeverjük, és megsózzuk, megborsozzuk.

Tovább 

 2 könnyű recept zöldbabból

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás



2 könnyű recept zöldbabból


A zöldbabnak sárga- és zöldhüvelyű formája is létezik, bár hazánkban elsősorban a sárga változat kedvelt. Mivel a piacok már roskadoznak a friss, zsenge termésektől, mi sem maradhatunk el az egészséges, könnyű zöldbabos receptekkel.

A babfélék kedvelt alapanyagok a konyhában, hiszen sokféle ízletes étel hozzávalói lehetnek. Bár a szárazbabot többen kedvelik, mint a hüvelyes sárga- vagy zöldbabot, ha megismerik egészségünkre gyakorolt pozitív hatásait, biztos, hogy ebből is gyakrabban fogyasztanak majd, főként szezonjában.

Tovább 

 Sonkás csiga.

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

 

Sonkás csiga.

 

Hozzávalók:

A tésztához:

25 dkg liszt,

10 dkg margarin,

1 tojás,

1 kávéskanál rum,

egy kevés tejföl,

só.

A töltelékhez:

30 dkg darált, főtt, füstölt tarja,

1 evőkanál vöröshagymakrém,

1 tojás,

2 evőkanál ketchup,

egy kevés tejföl.

 

A tésztához a lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a tojássárgájával, a rummal, egy kevés sóval meg annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

Tovább 

 Sonkás alagút.

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

 

 

Sonkás alagút.

 

Hozzávalók: 2 rúdhoz:

1 csomag leveles tészta,

20 dkg reszelt sajt,

8 szelet gépsonka.

 

A kész leveles tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, reszelt sajttal megszórjuk, és gépsonka szeleteket fektetünk rá. Összetekerjük, tetejét tojással megkenjük, megsütjük.

Készíthetjük úgy is, hogy még nyersen 3 cm-es szeletekre vágjuk, és úgy sütjük meg.

 

 

 

*

 

 

Cikcakkos cikória

 

network.hu

A cikória igazi téli vitaminforrás. Kalóriaszegény, nyersen, főzve és sütve is fogyasztható, íze leginkább a spárgáéra emlékeztet. Nagyon finom salátának édes vagy savanykás gyümölcsökkel, dióval, sárgarépával, paradicsommal. Fő idénye novembertől márciusig tart. Európában kedvelt salátanövény, de hazánkban kevésbé ismert. Pedig érdemes meglepni vele a családot.

 

A nálunk alig ismert cikória Belgiumban a „zöldségek királynője”.

Tovább 

 

network.hu

Cseresznye - meggy rumba eltéve.

 

Hibátlan gyümölcsöt megmosunk, szárát levágjuk, üvegekbe rakjuk. 1kg gyümölcsre számítunk: 10 dkg cukrot, 1/2 dl jó rumot. A gyümölcs tetejére tesszük a cukrot és ráöntjük a rumot. Légmentesen lekötjük, és 7-8 napig napra tesszük, naponta megforgatjuk, hogy körben érje a napsugár. Kamrába elrakjuk, nincs vele semmi gond. Felbontás után sokáig eláll.

 

 

Meggy rumban.

 

Ütődésmentes meggy szárát ollóval levágjuk (nem tépjük ki), hideg vízben megmossuk, abroszra terítjük szikkadni.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu