Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Recept, amelyért hálás lesz a hasa!
Finom vagy egészséges? Sok étel esetében ez a fő kérdés, de nem a következő receptnél! Rosttartalma igen magas, így segíti az emésztőrendszer munkáját, és hozzájárulnak a napi ajánlott rostbevitel teljesítéséhez.
Jó étvágyat!
Minestrone
Hagyományos olasz étel, amely finom, makaróniszerű tésztát is tartalmaz. Ha nem kapunk speciális minestrone (ditalini) tésztát, helyettesíthetjük spagettivel is.
Csőben sült pulykamell.
A vékony szeletekre vágott és kiveregetett pulykamellet füstölt szalonnával sűrűn megtűzdeljük és sóval, törött borssal ízesítjük.
Kivajazott tűzálló tálba helyezzük, paradicsom- és paprika karikákkal befedjük, tejföllel vastagon áthúzzuk. Előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük.
Burgonyapürével és szilva befőttel tálaljuk.
*
|
|
Töltött kacsa Nóri módra
A metélt tésztát sós vízben kifőzzük.
Összekeverjük kockákra vágott keménytojással, 2 evőkanál tejföllel, pirított gombával, ketchuppal, sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel, és 2 tojásfehérjéből vert habbal.
Megtöltjük a sóval, majorannával fűszerezett kacsa hasüregét.
Összevarrjuk a nyílást és tepsiben, kevés zsír aláöntve, saját levével öntözgetve, puhára sütjük.
Tálaláskor a szeleteket frissen csavart narancslével áthúzzuk.
Körete az üregben sült tészta.
Két új bemutatóval várja Önöket a "Pécsi Nemzeti Színház"
Bolha a fülbe
bemutató: 2014. január 31. 19.00 Nagyszínház
Georges Feydeau művét, a vígjátékirodalom egyik legkiemelkedőbb darabját Méhes László viszi színpadra a Pécsi Nemzeti Színházban Köles Ferenccel a főszerepben. (Képünkön Köles Ferenc a 39 lépcsőfokban bolondozik éppen.)
A leves csodája.
Egy igazi ebéd vagy vacsora elképzelhetetlen a forrón gőzölgő, illatos és aranysárga leves nélkül. Az ínyencektől a fogyókúrázókig, gyerekek- felnőttek egyaránt szeretik. Jöjjön egy kis leves- történelem, és eláruljuk azt is, miért jó, ha levest eszünk!
A leves az egyik legrégebben készített étel. Az első ismert receptgyűjtemény, a De re Coquinaria i.sz. 48-ból származik. Aktualitását még 1452-ben is őrizte, amikor az első nyomtatott receptkönyv megjelent.
Néhány egyszerű és olcsó tésztaétel.
Gyúrt tészta.
Hozzávalók:
• 25 dkg liszt,
• egy tojás,
• nem egészen 1 dl víz.
A lisztet deszkára púpozzuk, közepébe mélyedést nyomunk, és ebbe ütjük a tojást. Ujjunkkal apránként dolgozzuk össze a liszttel a tojást. Vizet adagolunk hozzá, majd tenyerünk alsó felével jól kidolgozzuk.
Csicsóka krémleves.
Hozzávalók: 1/2kg meghámozott csicsóka,
1 közepes fej apróra vágott vöröshagyma,
3 ek. olaj,
1 húsleveskocka,
1 tojás.
1 teáskanál liszt v. étkezési keményítő,
3 ek. tejföl,
só,
bors
friss lestyánlevél vagy zellerlevél,
apróra vágott petrezselyem a végén.
A hagymát megpároltam az olajon, felöntöttem 8dl vízzel, beleraktam a
fűszereket és a felkockázott csicsókát. Amikor megpuhult lehűtöttem és
az egészet leturmixoltam.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás