Együtt mindig jobb: blog

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Keverem-kavarom hírei

Kenyérsütés régen és most

 

Sokunk emlékezetében él még az a kép, amikor nagymamáinkat láttuk kenyeret dagasztani egy óriási fateknőben, búzából, rozsból, őrölt lisztből, kovászból. Amíg kelt a tészta, nagyi begyújtotta a kemencét, és egy óra múlva már sült is a kenyerünk. Az a friss ropogós kenyér, és az az illat, ami betöltötte az egész házat, az felejthetetlen!

Mi, magyarok kenyérszerető nép vagyunk, ez táplálkozásunk egyik alapja és elképzelhetetlen nélküle az étkezésünk.

Tovább 

 

network.hu

 

Új klímavédelmi program háztartási gépek cseréjére

network.hu

PDF Nyomtatás E-mail
2010. március 23. kedd, 16:16

A zöldtárca újabb klímavédelmi programot indít: a Klímabarát Háztartás Program keretében a rászorulók energiafaló hűtő- és mosógépeket cserélhetnek energiatakarékosra - jelentette be Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter kedden. A környezetvédelmi minisztérium az egymilliárd forintos keretösszegű csereakcióval közel 15 ezer korszerű és energiahatékony háztartási gép beszerzéséhez nyújt gépenként 60-70 ezer forintos támogatást.

Tovább 

 

network.hu

ALAPMÁRTÁSOK

 

Besamel mártás:             (tejmártás, fehérmártás) Vaj, liszt, tej, só, alapanyagokból készülő alapmártás.

Veloutée mártás:            (fehér-, vagy bársonyos mártás) Vaj és lisztből világos rántás készítése, és alaplével való felöntését jelenti. Az alaplé lehet: csont-alaplé, szárnyas-alaplé, hal-alaplé. Ez utóbbi esetén Velencei mártást kapunk. Főleg behúzásokhoz használják.

Hollandi mártás:             (Felvert mártás) Tojássárgájából, tejszínből és vajból vízgőz fölött készített alapmártás.

Tovább 

Stevia - Sztívia édesítő


A Stevia édesítő története
stevia sztiviaA Stevia egy Paraguayban és Brazília déli részén őshonos növény, édes ízéért felelős hatóanyaga a ma ismert legerősebb édesítőszer. A dél-amerikai őslakosok által Khaa Jee-nek (Édes levél) nevezett növény a köztudatba Stevia (Stevia rebaudiana bertoni) néven vonult be. A paraguay-i Guarani indiánok az őserdőben gyűjtött növényt évszázadok óta használták édesítésre, étvágycsillapításra, bőrbetegségek (dermatitis, eczema, seborrhoea) ellen és vágási sebek gyógyítására is, mert gyorsan hat, különösebb forradási heg nélkül, de előszeretettel rágták a levelét pusztán édes íze miatt is.

Tovább 

 
Meggyes-mákos aranygaluska

 

 

network.hu

 

Hozzávalók 4 személyre:

Meggyes-mákos aranygaluska
1 üveg meggybefőtt
20 dkg darált mák
reszelt citromhéj

8 dkg vaj
3 tojássárgája
3 dkg élesztő
8 dkg kristálycukor
3 dl tej
50 dkg finom liszt

Vaníliamártás:
3 tojássárgája
2,5 dl tejszín
3 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
3 evőkanál liszttel, pici cukorral, az élesztővel és 1 dl langyos tejjel kovászt készítünk.
A tojássárgájákat 5 dkg cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a maradék tejet, amiben feloldottunk egy csipet sót.

Tovább 

A rák gyógyszere a konyhádban van! Mi az?

2009. szeptember 01. 04:20
Anyám pépesített egy adag spárgát és 4 evõkanállal vett be belöle reggel és 4 evõkanállal késöbb a nap folyamán.

Tovább 

Curry-fűszerkeverék:


network.huA curry fűszerkeverék, állandó alkotórészei: chili, mustármag, kömény, őrölt kurkuma és friss currylevelek. Egyes országokban más-más fűszerekkel is harmonizálják, de az alaprecept ugyanaz.

A világon leggyakrabban az indiait használják, hiszen India a minőségi fűszerek hazája.

A XIX. században Közép-Amerikába bevándorolt hinduk az Antillákon is meghonosították. Ez a változat annyiban tér el az alapkeveréktől, hogy ánizsmagot és fahéjat is tartalmaz.

Tovább 

Medvehagymás túróval töltött pulykamellfilé

Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg pulykamellfilé
15 dkg friss (vagy mirelit) medvehagymalevél
20 dkg túró
3 db tojás
3 dkg liszt
8 dkg zsemlemorzsa
étolaj a sütéshez

Medvehagymás túróval töltött pulykamellfiléA pulykamellből 4 szeletet vágunk, megsózzuk, és vékonyra klopfoljuk. A medvehagyma leveleket megmossuk, leszárítjuk, vékony csíkokra vágjuk, kevés sóval és a túróval összekeverjük. Ezzel töltjük meg a hússzeleteket, panírozzuk, és bő olajban kisütjük.

Tovább 

Hagymafélék
Kocsis Andrea |
A hagymafélék az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb fűszernövények. Gyógyhatásukról is ismertek. Minél erősebb a szaguk, annál intenzívebb a gyógyító erejük. Különböző fajtáik igen kedvetek hazánkban is. Ilyenek a főzőhagymák, lilahagymák, gyöngyhagyma,...stb.

A hagymafélék az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb fűszernövények.

Tovább 

Koleszterinszegény házi vaj




A dietetikus véleménye:

Remek recept azoknak, akik nem szeretik a margarint, de szív- és érrendszeri problémájuk van. Azonban ebből sem szabad mértéktelenül fogyasztani, mert magas kalória- és zsírtartalma van. A tápanyagszámítás a teljes mennyiségre vonatkozik!



  Idő:
 10 perc

Nehézség: 
könnyű
Hozzávalók:

25 dkg vaj
2,5 dl kefir
2,0 dl extraszűz olívaolaj
Elkészítése:

A szobahőmérsékletű vajat keverőtálba tesszük és géppel kicsit összekeverjük.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu