Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kenyérsütés régen és most
Sokunk emlékezetében él még az a
kép, amikor nagymamáinkat láttuk kenyeret dagasztani egy óriási
fateknőben, búzából, rozsból, őrölt lisztből, kovászból. Amíg kelt a
tészta, nagyi begyújtotta a kemencét, és egy óra múlva már sült is a
kenyerünk. Az a friss ropogós kenyér, és az az illat, ami betöltötte az
egész házat, az felejthetetlen!
Mi, magyarok kenyérszerető nép vagyunk, ez táplálkozásunk egyik alapja és elképzelhetetlen nélküle az étkezésünk.
Új klímavédelmi program háztartási gépek cseréjére |
![]() |
![]() |
![]() |
2010. március 23. kedd, 16:16 |
A zöldtárca újabb klímavédelmi programot indít: a Klímabarát Háztartás Program keretében a rászorulók energiafaló hűtő- és mosógépeket cserélhetnek energiatakarékosra - jelentette be Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter kedden. A környezetvédelmi minisztérium az egymilliárd forintos keretösszegű csereakcióval közel 15 ezer korszerű és energiahatékony háztartási gép beszerzéséhez nyújt gépenként 60-70 ezer forintos támogatást. |
|
|
14 éve | Szőke Sándorné Ágota | 0 hozzászólás
ALAPMÁRTÁSOK
Besamel mártás: (tejmártás, fehérmártás) Vaj, liszt, tej, só, alapanyagokból készülő alapmártás.
Veloutée mártás: (fehér-, vagy bársonyos mártás) Vaj és lisztből világos rántás készítése, és alaplével való felöntését jelenti. Az alaplé lehet: csont-alaplé, szárnyas-alaplé, hal-alaplé. Ez utóbbi esetén Velencei mártást kapunk. Főleg behúzásokhoz használják.
Hollandi mártás: (Felvert mártás) Tojássárgájából, tejszínből és vajból vízgőz fölött készített alapmártás.
|
|
![]() |
|
|
Meggyes-mákos aranygaluska
Hozzávalók 4 személyre:
Meggyes-mákos aranygaluska
1 üveg meggybefőtt
20 dkg darált mák
reszelt citromhéj
só
8 dkg vaj
3 tojássárgája
3 dkg élesztő
8 dkg kristálycukor
3 dl tej
50 dkg finom liszt
Vaníliamártás:
3 tojássárgája
2,5 dl tejszín
3 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
3 evőkanál liszttel, pici cukorral, az élesztővel és 1 dl langyos tejjel kovászt készítünk.
A tojássárgájákat 5 dkg cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a maradék tejet, amiben feloldottunk egy csipet sót.
A rák gyógyszere a konyhádban van! Mi az?
Curry-fűszerkeverék:
A curry fűszerkeverék, állandó alkotórészei: chili, mustármag,
kömény, őrölt kurkuma és friss currylevelek. Egyes országokban más-más
fűszerekkel is harmonizálják, de az alaprecept ugyanaz.
A világon leggyakrabban az indiait használják, hiszen India a minőségi fűszerek hazája.
A XIX. században Közép-Amerikába bevándorolt hinduk az Antillákon is meghonosították. Ez a változat annyiban tér el az alapkeveréktől, hogy ánizsmagot és fahéjat is tartalmaz.
Medvehagymás túróval töltött pulykamellfilé
Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg pulykamellfilé
15 dkg friss (vagy mirelit) medvehagymalevél
20 dkg túró
3 db tojás
3 dkg liszt
8 dkg zsemlemorzsa
étolaj a sütéshez
só
A
pulykamellből 4 szeletet vágunk, megsózzuk, és vékonyra klopfoljuk. A
medvehagyma
leveleket megmossuk, leszárítjuk, vékony csíkokra vágjuk, kevés sóval és
a
túróval összekeverjük. Ezzel töltjük meg a hússzeleteket, panírozzuk, és
bő
olajban kisütjük.
14 éve | Szőke Sándorné Ágota | 0 hozzászólás
Hagymafélék | ||||||
Kocsis Andrea | |
||||||
![]() |
||||||
|
||||||
A hagymafélék az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb fűszernövények. |
|
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu