Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Szőke Sándorné Ágota | 0 hozzászólás
Az érzelmekről...
A szerelem annyira szép lehet, de annyira fájdalmas is...
Szerelem nélkül mi csak üres alakok lennénk, akik céltalanul
bolyongnak az életben...
Akármennyire is szeretnénk néha, hogy ne kínozzanak minket a
vágyaink, az érzelmeink.. de nem tudjuk lekapcsolni őket.
Mindig ott vannak velünk, és mindenhova elkísérnek minket.
Akármennyire is meggyötörnek minket az érzelmeink, mindig tovább
reménykedünk...
Reménykedünk, hogy egyszer találunk valakit, akit teljes szívünkből
szerethetünk, aki velünk lenne, és aki minket szeretne...
Semmire nem vágyunk jobban az életben, mint hogy találjunk valakit,
akinél biztonságban érezzük magunkat...valakit, akire mindig
számíthatunk...valakit akit megölelhetünk, valakit, aki mindig velünk
van...
De sajnos az élet útjai kiszámíthatatlanok, és nagyon sokszor azt
nem kapjuk meg, amire vágyunk.
Beszippantva a bodzavirág illatát, nekem a gyerekkori osztálykirándulások élménye jut először eszembe. Aztán citromosan édeskés ízére gondolok, és arra, hogy milyen jó lenne ezt megőrizni a forró nyári napokra hűsítőül, vagy a zimankós téli estékre a nyár emlékéül. Belevágtam hát az idén is, hogy elkészítsem az első adag bodzaszörpsűrítményt.
Lássuk a hozzávalókat: 20 nagyobb bodzavirágzat, 4 kg cukor, 6 liter víz, 5 db citrom, 10 dkg citromsav, 1 kávéskanál nátrium-benzoát (tartósítószer).
|
|
Egészséges nassolnivalók |
![]() |
Talán furcsán hangzik, de a nassolás nem feltétlenül jelenti egyben azt is, hogy amit megeszünk ilyenkor, az egészségtelen is.
14 éve | Szőke Sándorné Ágota | 0 hozzászólás
Én is kaptam!!!
A Következő levél egy
gyógyszerésznőtől származik és szívesen küldöm tovább.
____________________________
Isten még mielőtt az embert megteremtette volna, mindent biztosított részére!
Elválasztotta a sós vizet az
édestől, alkotta a szárazföldeket, ültetett, kerteket, állatokat és halakat
teremtett.
Isten adott egy óriási nyomravezető segítséget, hogy az ennivalók hogyan
segítenek a testrészeinken.
Az alábbi felsorolás nagyon hatásos,
ha nyersen fogyasztjuk:
Isten patikája!
Tényleg küldjétek tovább akinek csak lehet!!
A vonalkódokkal is lehet , SŐT KELL az árucikkek
között VÁLOGATNI !!! A magyar termékek támogatása pedig
kötelességünk is lehet(ne)!!
14 éve | Szőke Sándorné Ágota | 1 hozzászólás
Szezámmagos-fetás újkrumpli görög, paradicsomos, óriás fehérbabbal, olajbogyóval
Hozzávalók:
1/2 kg újburgonya
4-5 evőkanál olívaolaj
só, bors
egy ág friss rozmaring, finomra aprítva/ ezt helyettesítettük az
anyukámtól korábban kapott, szárított verzióval, amit mozsárban
összemorzsoltunk
4 dkg szezámmag
5 dkg kemény fetasajt (nálunk 3 dkg füstölt gomolya, 3 dkg lágy feta, de
ezt csak a tetejére szórva)
csipet chilipehely
A sütőt előmelegítettük 200 fokra.
Kedves Barátaim!!!
Nagyon sok barátomtól kaptam a portálomra azt a kérést, hogy írjam le a FŐZŐISKOLÁBAN készült Szlovén krumplis gombaleves receptjét, Ime:
50 dkg gomba
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
egy kis csokor petrezselyem
3 ek. olivaolaj
35 dkg burgonya
1 paradicsom
2 liter húsleves /kockából is lehet/
2 ek. liszt
3 dl tejföl
so, bors
A gombákat, és a hagymát felaprítva az olajra dobom, megpirítom, majd hozzáadom a felaprított petrezselymet, 10 perc múlva a kockára vágott krumplit, majd 10 perc múlva az apró kockára vágott paradicsomot, párolom, majd felengedem a húslevessel. Ezt legalább 45 percig főzöm, majd lisztes-tejfölös habarással besűrítem, majd még 10 percig összefőzöm.
Hogyan kell megfelelően tárolni a konyhában a fűszereket?
Ezeket a tapasztalatainkat osszuk most meg önökkel:
1: A fűszer maradjon a lehető legfrissebb. Fénytől és nedvességtől védve.
2: Legyen könnyen elérhető, felismerhető, nyitható, visszacsukható.
A termékeinket minden esetben átlátszó simítózáras tasakba csomagoljuk, és a végét lehegesztjük. Így teljesen aromazárt formában érkezik meg önhöz.
Első használat előtt (vagy amikor a csomag megérkezik) ollóval le kell vágni a simító zár feletti részt.
Tönkölybúzából készült, gyógyító kenyér
Szeged - Dr. Kalmár Gergely, szegedi kutató által nemesített tönkölybúzából készült kenyér ásványianyag-tartalma 15-20-szorosa, vitamintartalma pedig 20-25-szöröse a hagyományos búzából készült kenyérnek.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás