Együtt mindig jobb: blog

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Keverem-kavarom hírei

network.hu

 

Az érzelmekről...


A szerelem annyira szép lehet, de annyira fájdalmas is...
Szerelem nélkül mi csak üres alakok lennénk, akik céltalanul bolyongnak az életben...
Akármennyire is szeretnénk néha, hogy ne kínozzanak minket a vágyaink, az érzelmeink.. de nem tudjuk lekapcsolni őket.
Mindig ott vannak velünk, és mindenhova elkísérnek minket.
Akármennyire is meggyötörnek minket az érzelmeink, mindig tovább reménykedünk...
Reménykedünk, hogy egyszer találunk valakit, akit teljes szívünkből szerethetünk, aki velünk lenne, és aki minket szeretne...
Semmire nem vágyunk jobban az életben, mint hogy találjunk valakit, akinél biztonságban érezzük magunkat...valakit, akire mindig számíthatunk...valakit akit megölelhetünk, valakit, aki mindig velünk van...
De sajnos az élet útjai kiszámíthatatlanok, és nagyon sokszor azt nem kapjuk meg, amire vágyunk.

Tovább 

Hogyan készítsünk házi bodzaszörpöt?

Beszippantva a bodzavirág illatát, nekem a gyerekkori osztálykirándulások élménye jut először eszembe. Aztán citromosan édeskés ízére gondolok, és arra, hogy milyen jó lenne ezt megőrizni a forró nyári napokra hűsítőül, vagy a zimankós téli estékre a nyár emlékéül. Belevágtam hát az idén is, hogy elkészítsem az első adag bodzaszörpsűrítményt.

Közkívánatra: kedvenc bodzaszörp receptünk

Lássuk a hozzávalókat: 20 nagyobb bodzavirágzat, 4 kg cukor, 6 liter víz, 5 db citrom, 10 dkg citromsav, 1 kávéskanál nátrium-benzoát (tartósítószer).

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Elfelejtettem a citromot is írni,én is 4-5 citromot karikázok bele.

Tovább 

 
Egészséges nassolnivalók Egészséges nassolnivalók
Kandikó Éva2010-05-17 10:29
Anya, úúúgy ennék valamit! Ha te sem most hallod először ezt a mondatot, akkor ez a cikk neked szól. Azt bátran leszögezhetjük, hogy nassolni jó. Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy a nassolással mennyi üres kalóriát viszünk be gyermekünk szervezetébe, milyen ártalmas adalékanyagokkal terheljük meg azt.

Talán furcsán hangzik, de a nassolás nem feltétlenül jelenti egyben azt is, hogy amit megeszünk ilyenkor, az egészségtelen is.

Tovább 

 

Én is kaptam!!!

A Következő levél egy gyógyszerésznőtől származik és szívesen küldöm tovább.
____________________________
Isten még mielőtt az embert megteremtette volna, mindent biztosított részére!

Elválasztotta a sós vizet az édestől, alkotta a szárazföldeket, ültetett, kerteket, állatokat és halakat teremtett.

Isten adott egy óriási nyomravezető segítséget, hogy az ennivalók hogyan segítenek a testrészeinken.

Az alábbi felsorolás nagyon hatásos, ha nyersen fogyasztjuk:

Isten patikája!

Tovább 

Koriander
(Coriandrum sativum)

Tollat ragadtam és heveny felindulásból nekiveselkedek az írásnak.. de hol itt a játszi könnyedség? Meglesz az is.Mielőtt azonban méltóképpen elragadtatnám magam megosztok Veletek (megosztom Önökkel nyájas Olvasó - ha valakinek ez jobban hangzik) néhány érdekességet erről a fűszerről is.Mi volt előbb? a tyúk vagy a tojás? a koriander mag vagy a növény, melynek a levelét használjuk? Lényegtelen! A maggal kezdjük:
Már az ókorban is ismert és használt fűszer volt a koriander.

Tovább 

Tényleg küldjétek tovább akinek csak lehet!! A vonalkódokkal is lehet , SŐT KELL az árucikkek
között VÁLOGATNI !!! A magyar termékek támogatása pedig
kötelességünk is lehet(ne)!!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Ágota!

Sajnos, még csak most regisztráltam az oldalra, így most olvastam ezt a - számomra - nagyon értékes és hasznos írást. Egy magyar vásárlásra buzdító csoportot vezetek. Ezt a bejegyzést mindenképp közzéteszem!

Üdv.:
Nemes Claudia

Tovább 

Szezámmagos-fetás újkrumpli görög, paradicsomos, óriás fehérbabbal, olajbogyóval

 


Igazi nyári, reform menü. A legfinomabb nyári burgonyából. Könnyű étel, de egy esősebb napon is jóllakunk vele!

 

Hozzávalók:
1/2 kg újburgonya
4-5 evőkanál olívaolaj
só, bors
egy ág friss rozmaring, finomra aprítva/ ezt helyettesítettük az anyukámtól korábban kapott, szárított verzióval, amit mozsárban összemorzsoltunk
4 dkg szezámmag
5 dkg kemény fetasajt (nálunk 3 dkg füstölt gomolya, 3 dkg lágy feta, de ezt csak a tetejére szórva)
csipet chilipehely

A sütőt előmelegítettük 200 fokra.

Utolsó hozzászólás

Nagyon örülök a szezámmagos-fetás újkrumplis görög, paradicsomos, óriás fehérborral, olajbogyóval elnevezésű étel receptjének, mert könnyű, finom igazi nyári étel. Nagy melegben az embernek nem mindig van kedve a hagyományos magyar ételekhez. Ez nyári napokra kiváló választásnak tűnik. Feltétlenül ki fogom próbálni! Köszönöm!

Tovább 

Kedves Barátaim!!!

Nagyon sok barátomtól kaptam a portálomra azt a kérést, hogy írjam le a FŐZŐISKOLÁBAN készült Szlovén krumplis gombaleves receptjét, Ime:

50 dkg gomba

1 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

egy kis csokor petrezselyem

3 ek. olivaolaj

35 dkg burgonya

1 paradicsom

2 liter húsleves /kockából is lehet/

2 ek. liszt

3 dl tejföl

so, bors

A  gombákat, és a hagymát felaprítva az olajra dobom, megpirítom, majd hozzáadom a felaprított petrezselymet, 10 perc múlva a kockára vágott krumplit, majd 10 perc múlva az apró kockára vágott paradicsomot, párolom, majd felengedem a húslevessel.  Ezt legalább 45 percig főzöm, majd  lisztes-tejfölös habarással besűrítem, majd még 10 percig összefőzöm.

Tovább 

network.hu

network.hu

Hogyan kell megfelelően tárolni a konyhában a fűszereket?

Ezeket a tapasztalatainkat osszuk most meg önökkel:

 

1: A fűszer maradjon a lehető legfrissebb. Fénytől és nedvességtől védve.

2: Legyen könnyen elérhető, felismerhető, nyitható, visszacsukható.

 

A termékeinket minden esetben átlátszó simítózáras tasakba csomagoljuk, és a végét lehegesztjük. Így teljesen aromazárt formában érkezik meg önhöz.

 

Első használat előtt (vagy amikor a csomag megérkezik) ollóval le kell vágni a simító zár feletti részt.

Tovább 

 

Tönkölybúzából készült, gyógyító kenyér

 

Szeged - Dr. Kalmár Gergely, szegedi kutató által nemesített tönkölybúzából készült kenyér ásványianyag-tartalma 15-20-szorosa, vitamintartalma pedig 20-25-szöröse a hagyományos búzából készült kenyérnek.

network.hu

 

Dr. Kalmár Gergely növénygenetikus több mint húsz éve foglalkozik a tönköly újraélesztésével. Az 1986-os csernobili atomreaktor-robbanás után a magyar gabonák hatását megvizsgálva egyedül az általa fenntartott tönkölybúza nem sugározott és genetikailag nem károsodott.

Utolsó hozzászólás

Micro Tatou üzente 14 éve

Bioferi?

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu