Együtt mindig jobb: blog

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Keverem-kavarom hírei

Bolgár brokkoli recept, receptek

Hozzávalók:

40 dkg brokkoli

20 dkg liszt

4 dl sör

2 tojás

Só, őrölt szerecsendió

Olaj a sütéshez

Elkészítés:

 

A friss brokkolit gyengén
sós-ecetes vízben félig puhára főzzük. Közben lisztből tojással és sörrel sűrű
palacsintatésztát készítünk, amelyet sóval, reszelt szerecsendióval ízesítünk. A jól lecsurgatott
brokkolirózsákat a masszába mártjuk, majd bő, forró zsiradékban kisütjük.

Tovább 

Szép Gondolatok Ha Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy én csak
egy rongybábu vagyok, és még egy kis élettel
ajándékozna meg, azt maximálisan
kihasználnám.
Talán nem mondanék ki mindent, amit gondolok,
de meggondolnám azt, amit kimondok.
Értéket tulajdonítanék a dolgoknak, nem azért,
amit érnek, hanem azért, amit jelentenek.
Keveset aludnék, többet álmodnék,
hiszen minden becsukott szemmel töltött perccel hatvan
másodperc fényt veszítünk.Akkor járnék,
amikor mások megállnak,
és akkor ébrednék, amikor mások alszanak.

Utolsó hozzászólás

Liszik Éva üzente 14 éve

Ezek a gondolatok nagyon igazak,tapasztalatból tudom.Sajnos elvesztettem a párom, és bár sokszor mondtam volna hangosan mennyire fontos nekem.

Tovább 

 

Málnás-lemon curdos trifle

2010.08.14.


A múltkori cseresznyés trifle elkészítése után eldöntöttem, hogy más variációkat is kipróbálok. Ebben a nagy melegben pedig komolyabb süteményre nem igazán vállalkozom. Szerintem nagyon jó párosítás a málna-citromkrém. Az idei málnaszezont kihagytam, máskor valahogy több málnás finomságot gyártottam. Azért, hogy mégse maradjak le teljesen a málnáról a héten megvettem az utolsó vödör málnát a piacról .-)

Málnás- citromkrémes (lemon curdos) trifle

Hozzávalók: 1 adag citromkrém, 30 dkg friss málna, 300 ml tejszín kemény habbá verve, kb.

Utolsó hozzászólás

Magenta - üzente 14 éve

Bocsi, de legközelebb nem tudnál picit nagyobb betűkkel írni?
Alig látom... :(

Tovább 

Kókuszkocka másként


Az Erdélyi Konyhás csapatépítő (gasztroblog) találkozóra készítettem ezt a süteményt. Az inverz kókusz kocka ötletet Macikonyhának köszönhetem, bár az én receptem helyenként eltér az övétől. A sütemény ebben a formában szerintem még finomabb, mint eredetiben, úgy gondolom, hogy a társaságnak is ízlett, ezért úgy gondolom jó választás volt ez a sütemény.

Inverz kókuszkocka (Maci ötlete nyomán)

Hozzávalók: 20 dkg cukor, 5 dkg vaj, 1 tojás, 2,5 evőkanál méz, 1/2 csomag sütőpor, 32 dkg liszt, 2 dl tej, 3 ek kakaó
A mázhoz: 10 dkg vaj, 20 dkg fehér csokoládé, 1,5 dl tejszín, kevés rum (vagy rum aroma)

Elkészítése: A cukrot, a vajat és a tojást a folyékony mézzel habosra keverjük, ezután hozzáadjuk a tejet.

Utolsó hozzászólás

varga illona üzente 14 éve

nagyon finom

Tovább 

Bemutatkozás >> Japán kristálygomba gyógyító hatásai!

 

       A Kaukázus lakói ismerik a kristálygomba gyógyító hatását, a gyerekek is isszák mint a vizet és sokan a 110 éves kort is elérik. Ez a világ egyetlen helye, ahol az emberek egészségesen ilyen magas kort érnek el.

Professzor Menkiw szerint (aki egész életében a kristálygomba hatását vizsgálta) a Kaukázusban ismeretlen a tuberkolózis, a rák, a gyomorbántalmak, stb. Németországban Dr.

Utolsó hozzászólás

Herendi andrea üzente 14 éve

Szia Erika van még kristálygombád?? érdeklődnék iránta... andrea0314@freemail.hu ha esetleg válaszolnál... köszike.. :)

Tovább 

Ízesített olajok és grill fűszerek Ízesített olajok és grill fűszerek
Gyógynövényeket és fűszernövényeket egyaránt használhatunk olaj ízesítésére, és készíthetünk saját ízlésünk szerint grill fűszerkeveréket..

hirdetés

 A gyógynövények olajos illatosítása nem csak az aromaterápiában és a masszásban tesz jó szolgálatot, de a konyhában is kiváló.

  A szép üvegekben lévő olajok még díszítik is a konyhánkat

Tovább 

Tudta?

Ismerd meg az étolajokat! Melyiket mire használjuk?

2010. június 30. szerda, 
  Ismerd meg az étolajokat! Melyiket mire használjuk?

Az étolajra sokan csak az ételek elkészítéséhez nélkülözhetetlen alapanyagként gondolnak, holott az egészségmegőrzésben is igen fontos szerepet játszik. Nagy segítségünkre lehet a kiegyensúlyozott táplálkozásban, betegségek megelőzésében, vagy dietoterápiájában, azonban egyáltalán nem mindegy, melyik fajtáját mire alkalmazzuk.

Tovább 

A legjobb ételek a rák megelőzésére

Miért jó sok zöldséget enni?"Edd meg a brokkolidat, egészséges!" - biztosan hallotta vagy mondta már Ön is ezt a mondatot. Ami azt illeti, igaz is. Ha több brokkolit, citrusfélét, hagymát és szójababot fogyaszt, az segíthet abban, hogy megvédje magát a ráktól. Nem csak a bennük fellelhető tápanyagok miatt... valószínűleg inkább az ezekben az ételekben megtalálható kémiai anyagok miatt.

Milyen különleges anyagok vannak a zöldségekben?

"Fitokemikáliáknak" nevezzük őket , ami növényi hatóanyagokat jelent.

Tovább 

Citromos, chilis brokkoli

 

 

Ünnepi sültek és tavaszi családi, vendégváró ételek mellé ideális köret lehet a citromos, chilis brokkoli. Tálalás előtt 10 perccel gyorsan és egyszerűen elkészíthető..

 

Hozzávalók

  • 20 dkg brokkoli
  • 1 vörös chili, vékonyan szeletelve
  • Fél (fényezetlen) citrom reszelt héja
  • Fél ek olívaolaj

 

Elkészítés

  1. A brokkolit megmossuk, rózsákra törjük. Hosszúszárú és lila brokkoli esetében a nagyobb darabokat félbevágjuk.

Tovább 

Érdemes tudni róla mindenkinek!


Elvégezték a következő kísérletet. Vizet forraltak fatüzelésű kályhán, gázégőstűzhelyen, elektromos főzőlapon és mikrohullámú sütőben.

Majd a felforralt vízben magokat csíráztat

tak.



A fatüzelésű kályhán forralt vízben a magok75%-a,

a gázégős tűzhelyen forralt vízben a magok 50%-a,

az elektromos főzőlapon forralt vízben a magok 25%-a,

a mikrohullámú sütőben 0%-a kelt ki.

 A mikrohullámú sütő tökételesen alkalmas csírátlanításra, fertőtlenítésre.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Az igaz hogy a mikroban keszitett etelek egeszsegesek, habar ezt meg vitatjak a sugarak miatt,de en meg nem tudtam olyat kesziteni benne ami elnyerte volna a tetszesemet.Pedig mar a masodik sutot nyuvom.Magokat piritok ,olvasztok,felmelegitek de azt sikeresen.Kizarolag jenaiban, mert az uveg gyakran eldurran.Szokas kerdese az egesz, oszinte vagyok de en a hagyomanyos sutes - fozes hive vagyok.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu