Együtt mindig jobb: Recept...

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Citromos, chilis brokkoli

 

 

Ünnepi sültek és tavaszi családi, vendégváró ételek mellé ideális köret lehet a citromos, chilis brokkoli. Tálalás előtt 10 perccel gyorsan és egyszerűen elkészíthető..

 

Hozzávalók

  • 20 dkg brokkoli
  • 1 vörös chili, vékonyan szeletelve
  • Fél (fényezetlen) citrom reszelt héja
  • Fél ek olívaolaj

 

Elkészítés

  1. A brokkolit megmossuk, rózsákra törjük. Hosszúszárú és lila brokkoli esetében a nagyobb darabokat félbevágjuk.
  2. Forró, sós vízben 2 percig blansírozzuk majd lecsurgatjuk.
  3. Az olajat egy wokban (vagy mély serpenyőben) felmelegítjük. Amikor füstölni kezd az olaj, hozzáadjuk a chili szeleteket, majd néhány másodperc múlva a brokkolit. Fedő alatt 3 percig pároljuk, közben a wokot egyszer-kétszer megrázzuk.
  4. Levesszük a fedőt, belekeverjük a citromhéjat és levet. Melegen, egyből tálaljuk.

Tippek

  • Blansírozás után érdemes jeges vízfürdőben tartani a brokkolit, így nem fő tovább és nem veszít a színéből.
  • Ideális köret egészben sült húsok mellé – pl sült csirke vagy töltött karaj. Továbbá remekül passzol egy ázsiai menübe is.
  • Különösen finom zsenge, hosszú-szárú brokkolival vagy lila brokkolival készítve (speciális alkalmakra megéri a felhajtást a beszerzésük!).

 

A citromos, chilis brokkoli nem csupán finom, de nagyon egészséges is, hiszen a brokkoli a szuperételek egyike.

Méregtelenítés alatt is ajánlatos a fogyasztása.

 

 

 

*

 

 

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu