Együtt mindig jobb: A legjobb ételek rák megelőzésére...

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A legjobb ételek a rák megelőzésére

Miért jó sok zöldséget enni?"Edd meg a brokkolidat, egészséges!" - biztosan hallotta vagy mondta már Ön is ezt a mondatot. Ami azt illeti, igaz is. Ha több brokkolit, citrusfélét, hagymát és szójababot fogyaszt, az segíthet abban, hogy megvédje magát a ráktól. Nem csak a bennük fellelhető tápanyagok miatt... valószínűleg inkább az ezekben az ételekben megtalálható kémiai anyagok miatt.

Milyen különleges anyagok vannak a zöldségekben?

"Fitokemikáliáknak" nevezzük őket , ami növényi hatóanyagokat jelent. Többszáz található meg belőlük a növényi ételekben. A fitokemikáliák közé tartoznak például a brokkoliban fellelhető indolok, valamint a szójababban található genistein.

Miért jó sok zöldséget, gyümölcsöt enni?

Az elmúlt 20 évben a tudósok az egész világon egybehangzóan arra jutottak, hogy azok az emberek, akik több zöldséget és gyümölcsöt esznek, ritkábban betegszenek meg rákban. Hogy ennek mi az oka, azt pontosan nem tudjuk.

Az állatoknál bizonyított az összefüggés

Egyelőre nem tudjuk bizonyítani, hogy teljes mértékben a zöldségek és gyümölcsök felelősek a rák megakadályozásáért, de abban biztosak vagyunk, hogy fontos szerepet játszanak benne. Ha állatoknak zöldséget és gyümölcsöt adnak, mielőtt karcinogén (rákkeltő) anyagoknak teszik ki őket, kisebb valószínűséggel fog rák kialakulni bennük.

Mi a helyzet az emberekkel?

Az emberekre vonatkozóan nincs hasonló bizonyítékunk, amely egyértelmű kapcsolatra mutatna rá.

Mely növényi ételek a legjobb rákmegelőzők?

CitrusfélékItt csak néhányat sorolunk fel a sokat tanulmányozott növényi hatóanyagok közül:

  • Fokhagyma, vöröshagyma, póréhagyma és metélőhagyma - megkönnyíthetik a rákkeltő anyagok kiválasztását.
  • Keresztesvirágú zöldségek (brokkoli, kelbimbó, karfiol, kelkáposzta, fehérrépa) - megakadályozhatják, hogy a rákkeltő anyagok kárt tegyenek sejtjeink genetikai állományában.
  • Szójabab/szárított bab - segíthet megakadályozni a rákos daganatok kialakulását.
  • Citrusfélék, szőlő és más gyümölcsök - segíthetnek megszabadulni a potenciálisan rákkeltő anyagoktól.
  • Teljes kiőrlésű gabonafélék - megóvhatják sejtjeinket a károsodástól.

Melyik a jobb, a nyers vagy a főtt?

A növényi hatóanyagtartalom szempontjából teljesen mindegy. A konzerv, fagyasztott termék vagy zöldség-/gyümölcslé ugyanúgy tartalmaz egy jó nagy adag fitokemikáliát. Ugyanakkor a nyers vagy párolt zöldség biztosítja a legjobb tápanyagértéket.

A növényi hatóanyagok tabletta formájában is elérhetők?

Egyelőre nem, talán majd 10 év múlva. Persze néhány, kapszulába zárt összetevő nem fogja biztosítani az Ön számára azt a többszáz, védelmet biztosító előnyös tulajdonságot, amelyet a növényi ételek igen. A legjobb megoldás tehát, ha a növényi hatóanyagokhoz sokféle növényi étel napi fogyasztásával jut hozzá. Kezdje el ma!

Egészségére!

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu