Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Szezámmagos-fetás újkrumpli görög, paradicsomos, óriás fehérbabbal, olajbogyóval
Hozzávalók:
1/2 kg újburgonya
4-5 evőkanál olívaolaj
só, bors
egy ág friss rozmaring, finomra aprítva/ ezt helyettesítettük az
anyukámtól korábban kapott, szárított verzióval, amit mozsárban
összemorzsoltunk
4 dkg szezámmag
5 dkg kemény fetasajt (nálunk 3 dkg füstölt gomolya, 3 dkg lágy feta, de
ezt csak a tetejére szórva)
csipet chilipehely
A sütőt előmelegítettük 200 fokra. A krumplit alaposan megmostuk, a
héját egy kicsit megdörzsöltük és megszárítottuk. Kb. centis karikákra
daraboltuk, mert nagyobbacskák voltak, aki kis aranyosakból készíti azt
bőven elég csak hosszában ketté vágni. Fagyasztózacskóba pakoltuk a
szezámmagot, rozmaringot, sót és borsot, megöntöztük az olívaolajjal és
beleszórtuk a krumplikarikákat, alaposan összeráztuk. Sütőpapírral
bélelt tepsire sorakoztattuk a karikákat, ha csak félbe vágtuk akkor
ügyeljük arra, hogy vágott felükkel lefelé nézzenek. 25 percig pirultak
az illatos aranyszínű karikák. Tálaláskor rámorzsoltuk a gomolyát és a
fetát és megszórjuk chilipehellyel, görög paradicsomos óriás babot
ettünk mellé meg egy kis olívabogyót.
Chili és Vanília receptjét próbáltam ki, ami a Nők lapja konyja 2009.3.
számában jelent meg.
A recept A VegaNap versenyre készült és a
legjobbak között díjazták!
Vegavarázs >>
A receptet készítette: Ízlésszindróma
>>
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!