Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Meggyes-mákos aranygaluska
Hozzávalók 4 személyre:
Meggyes-mákos aranygaluska
1 üveg meggybefőtt
20 dkg darált mák
reszelt citromhéj
só
8 dkg vaj
3 tojássárgája
3 dkg élesztő
8 dkg kristálycukor
3 dl tej
50 dkg finom liszt
Vaníliamártás:
3 tojássárgája
2,5 dl tejszín
3 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
3 evőkanál liszttel, pici cukorral, az élesztővel és 1 dl langyos tejjel kovászt készítünk.
A tojássárgájákat 5 dkg cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a maradék tejet, amiben feloldottunk egy csipet sót.
A liszt közepébe mélyedést nyomunk, és abba öntjük a hozzávalókat a megkelt kovásszal együtt. A tésztát fakanállal hólyagosra verjük, és hozzáöntünk 6 dkg olvasztott vajat, amivel megint jól eldolgozzuk.
Egy órát kelni hagyjuk, utána kiborítjuk, ellapogatjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Kizsírozott tortaformába vagy kisebb tepsibe lerakunk egy sort, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk a reszelt
citromhéjjal elkevert cukrozott darált mákkal és a lecsepegtetett, magozott meggybefőttel. Ismét tészta, mák, meggy következik, amíg tart a hozzávalókból; a felső sor tészta legyen.
Újból megkelesztjük, és közepesen meleg, 180 fokos sütőben megsütjük.
Vaníliamártás elkészítés:
3 evőkanál tejszínnel simára keverjük a tojássárgájákat.
A többi tejszínt felforraljuk a kristálycukorral és a vaníliás cukorral vagy a vanília kikapart belsejével.
A forró tejszínt a tojássárgájás tejszínhez öntjük, és habverővel folyamatosan kevergetjük, amig sürüsödni kezd. Langyosra hűtjük.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
SÜTŐBEN SÜLT KRUMPLI.
SHI-TAKE GOMBÁS SPAGETTI.
SAJTGOLYÓK.
LASKAGOMBA SÖRTÉSZTÁBAN.