Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mi fán terem az aligátorkörte?
Közép-Amerikában számos névvel illetik ezt a kissé dióízű, zsíros gyümölcsöt: aligátorkörte, heregyümölcs vagy avokádó. Amikor a piacon vagy a szupermarketben megpillantottad az avokádót, elgondolkodtál rajta, hogy mi fán terem?
Mivel a gyümölcsök párosával csüngnek a fán, ezért aztékul „ahuacatl” a neve, ami annyit jelent: „herefa”.
Az avokádó nem is olyan rég hódította meg az európai piacot, pedig Közép-Amerikában - ahol őshonos -, már 5000 éve fogyasztják.
Grépfruit lé - segíti a májfunkciót, az emésztést, aktiválja a vérkeringést,
almalé -erősíti az idegeket, szabályozza a túl magas vérnyomást,
uborkalé -vízhajtó hatású, tisztítja a vért,
kiwilé -fokozza an vérkeringést, és jótékony a túl magas koleszterinszint
esetén
káposztalé -nyugtatja a gyomrot, csökkenti a gyomor gyulladásait és a
bélműködést
narancslé -erősíti az immunrendszert, és jótékony hatású a vírusok ellen
céklalé -vérképző hatású, antioxidáns tartalma miatt tisztítja az ereket,
reszelt almával, vagy/és tormával ajánlott fogyasztani
zellerlé -javítja veseműködést, tisztítja a vért és általánosságban serkentő
hatású
répalé -védi a bőrt, és a nyálkahárnyát, a baktériumok és a vírusok elen
|
|
Halak tartósítása
Halak tartósítása. A mélyhűtő ugyan segíti halaink eltarthatóságát de, fagyasztásnál egypár alapszabályra ügyelnünk kell. Mint azt már tudjuk, a frisshal egyike a legkényesebb élelmiszereinknek, de a mélyhűtés feltalálása óriási segítséget nyújt számunkra. Az eszkimók ősidők óta tudják, hogy keményre fagyott halaik hosszúidő elteltével is fogyaszthatók. Náluk a hűtőláda az ajtó előtt van, nálunk Bosch, Lehel és társaik formájában közvetlenül háztartásunkban. Halaink tartósságát kettő lényeges dolog befolyásolhatja A halak zsírtartalma.
Hús hentelés nélkül, öt éven belül.
Rég várt technológiát valósítottak meg holland kutatók: sikeresen állítottak elő ("növesztettek") valódi disznóhúst anélkül, hogy ehhez egyetlen disznót is le kellett volna ölniük. Ez persze még csak az első lépés, és bőven van még mit tökéletesíteni az eljáráson, de mindenképpen rendkívül ígéretes kezdet.
A frissiben előállított mesterséges disznóizom-szövetük persze még nem igazán ehető - ők maguk is "nyúlósnak", "ragacsosnak" titulálták, ami nem is csoda: miután az izomszövet soha nem lett semmiféle munkára fogva, igencsak "löttyedt" is lett.
KEDVES BARÁTAIM!
KÉRLEK BENNETEK OLVASSÁTOK EL CIKKEMET A HÖLGYMAGAZIN CIMŰ INTERNETES ÚJSÁGBAN.
OLVASSÁTOK OLYAN SZERETETTEL, AMILYEN SZERETETTEL ÉN AZT MEGÍRTAM!
BENNE VAN A SZÍVEM, BENNE VAN A LELKEM, HISZEM HOGY IGAZÁN JÓ DOLGOT CSAK SZÍVVEL-LÉLEKKEL LEHET CSINÁLNI.
Szeretettel üdvözöllek benneteket, és köszönöm nektek, akik támogattatok és biztattatok, hogy ne adjam fel, és ime meglett az eredménye.
Köszönöm!!!
Nagyon örülök, hogy amióta beindult a honlapom egyre többen leszünk. Igazán meghatott az az őszinte szeretet, amivel elhalmoztok. Igazán nem vagyok hozzászokva, de mondhatom nagyon jól esik. Igyekszem megfelelni, és segíteni mindenkinek. Bármilyen étkezéssel kapcsolatos kérdésetek van írjatok, legjobb tudásom szerint segítek. Tudom, hogy sok ilyen és ehhez hasonló honlap van, de lehet hogy van olyan amit csak én tudok, sosem lehet tudni. Köszönöm mégegyszer mindenkinek, aki megtisztelt azzal, hogy a közösségem tagja lett.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás