Együtt mindig jobb: blog

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Keverem-kavarom hírei

Mi fán terem az aligátorkörte?


Közép-Amerikában számos névvel illetik ezt a kissé dióízű, zsíros gyümölcsöt: aligátorkörte, heregyümölcs vagy avokádó. Amikor a piacon vagy a szupermarketben megpillantottad az avokádót, elgondolkodtál rajta, hogy mi fán terem?


network.hu


Mivel a gyümölcsök párosával csüngnek a fán, ezért aztékul „ahuacatl” a neve, ami annyit jelent: „herefa”.

Az avokádó nem is olyan rég hódította meg az európai piacot, pedig Közép-Amerikában - ahol őshonos -, már 5000 éve fogyasztják.

Tovább 

Grépfruit lé      - segíti a májfunkciót, az emésztést, aktiválja a vérkeringést,                

almalé               -erősíti az idegeket, szabályozza a túl magas vérnyomást,

uborkalé           -vízhajtó hatású, tisztítja a vért,

kiwilé                 -fokozza an vérkeringést, és jótékony a túl magas koleszterinszint

                              esetén

káposztalé        -nyugtatja a gyomrot, csökkenti a gyomor gyulladásait  és a

                              bélműködést

narancslé          -erősíti az immunrendszert, és jótékony hatású a vírusok ellen

céklalé                -vérképző hatású, antioxidáns tartalma miatt tisztítja az ereket,

                               reszelt  almával, vagy/és tormával ajánlott fogyasztani

zellerlé                -javítja  veseműködést, tisztítja a vért és általánosságban serkentő

                               hatású

répalé                  -védi a bőrt, és a nyálkahárnyát, a baktériumok és a vírusok elen

Tovább 

 

Halak tartósítása


Halak tartósítása.  A mélyhűtő ugyan segíti halaink eltarthatóságát de, fagyasztásnál egypár alapszabályra ügyelnünk kell. Mint azt már tudjuk, a frisshal egyike a legkényesebb élelmiszereinknek, de a mélyhűtés feltalálása óriási segítséget nyújt számunkra. Az eszkimók ősidők óta tudják, hogy keményre fagyott halaik hosszúidő elteltével is fogyaszthatók. Náluk a hűtőláda az ajtó előtt van, nálunk Bosch, Lehel és társaik formájában közvetlenül háztartásunkban.  Halaink tartósságát kettő lényeges dolog befolyásolhatja A halak zsírtartalma.

Utolsó hozzászólás

Brátán Gyöngyi üzente 15 éve

Köszönöm szépen ezt az igen érdekes és hasznos információt. Ez minden bizonnyal nagy segítsége lesz mindazoknak, akik szeretik a halat, és így még jobban, még tartósabban tudják lefagyasztani.
Mégegyszer köszönöm neked kedves Ágota!

Tovább 


Hús hentelés nélkül, öt éven belül.

Rég várt technológiát valósítottak meg holland kutatók: sikeresen állítottak elő ("növesztettek") valódi disznóhúst anélkül, hogy ehhez egyetlen disznót is le kellett volna ölniük. Ez persze még csak az első lépés, és bőven van még mit tökéletesíteni az eljáráson, de mindenképpen rendkívül ígéretes kezdet.

 A frissiben előállított mesterséges disznóizom-szövetük persze még nem igazán ehető - ők maguk is "nyúlósnak", "ragacsosnak" titulálták, ami nem is csoda: miután az izomszövet soha nem lett semmiféle munkára fogva, igencsak "löttyedt" is lett.

Utolsó hozzászólás

Brátán Gyöngyi üzente 15 éve

Hát igen manapság már mindent elő tudnak állítani. Kiváncsi lennék, hogy az íze milyen lehet, hiszen köztudott, hogy az állati húsok is különböző ízüek, aszerint mivel etetik az állatokat. Bár elképzelhető, hogy ezt is meg tudják oldani laboratóriumi keretek között!?

Tovább 

KEDVES BARÁTAIM!

 

KÉRLEK BENNETEK OLVASSÁTOK EL CIKKEMET A HÖLGYMAGAZIN CIMŰ INTERNETES ÚJSÁGBAN.

OLVASSÁTOK OLYAN SZERETETTEL, AMILYEN SZERETETTEL ÉN AZT MEGÍRTAM!

BENNE VAN A SZÍVEM, BENNE VAN A LELKEM, HISZEM HOGY IGAZÁN JÓ DOLGOT CSAK SZÍVVEL-LÉLEKKEL LEHET CSINÁLNI.

 

Szeretettel üdvözöllek benneteket, és köszönöm nektek, akik támogattatok és biztattatok, hogy ne adjam fel, és ime meglett az eredménye.

Köszönöm!!!

Utolsó hozzászólás

Kedves Gyöngyi! Nagyon örülök a sikerednek, gratulálok!!! Köszönet a sok jó receptért, már sokat kipróbáltam. Mindegyik finom volt a családom szerint is!
A karácsonyi ötletelés szerintem megint telitalálat! Üdvözlettel: Hidvéginé Adri

Nagyon örülök, hogy amióta beindult a honlapom egyre többen leszünk. Igazán meghatott az az őszinte szeretet, amivel elhalmoztok. Igazán nem vagyok hozzászokva, de mondhatom nagyon jól esik. Igyekszem megfelelni, és segíteni mindenkinek. Bármilyen étkezéssel kapcsolatos kérdésetek van írjatok, legjobb tudásom szerint segítek. Tudom, hogy sok ilyen és ehhez hasonló honlap van, de lehet hogy van olyan amit csak én tudok, sosem lehet tudni. Köszönöm mégegyszer  mindenkinek, aki megtisztelt azzal, hogy a közösségem tagja lett.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu