Együtt mindig jobb: Hasznos információ ...

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Halak tartósítása


Halak tartósítása.  A mélyhűtő ugyan segíti halaink eltarthatóságát de, fagyasztásnál egypár alapszabályra ügyelnünk kell. Mint azt már tudjuk, a frisshal egyike a legkényesebb élelmiszereinknek, de a mélyhűtés feltalálása óriási segítséget nyújt számunkra. Az eszkimók ősidők óta tudják, hogy keményre fagyott halaik hosszúidő elteltével is fogyaszthatók. Náluk a hűtőláda az ajtó előtt van, nálunk Bosch, Lehel és társaik formájában közvetlenül háztartásunkban.  Halaink tartósságát kettő lényeges dolog befolyásolhatja A halak zsírtartalma. A halak csomagolása és tárolása. Ha a halakat egészben fagyasztom le, mint például, ponty kárász, törpeharcsa, akkor hideg vízzel lemosom, kopoltyúikat eltávolítom, és mélyhűtő tasakba helyezem őket. Ilyenkor alaposan nyomkodjuk ki a levegőt a tasakokból, majd egy gumigyűrűvel erősen zárjuk le. Ezt követően pedig helyezzük a mélyhűtő legmélyebb részére, majd állítsuk a hűtőt legnagyobb fokozatra. Másnap vegyük ki a megfagyott halakat a mélyhűtőből, csomagoljuk ki őket, és egy pillanatra mártsuk jéghideg vízbe. Ezáltal egy 1 2 milliméter vastagságú jégpáncél vonja be halainkat, mely megvédi őket a fagyási sérülésektől. Ismét légmentesen becsomagoljuk ,,páncélozott,, halainkat a tasakokba és behelyezzük őket a  mélyhűtőbe. A keszegfilék is jól fagyaszthatók. Helyezzük a megtisztított filéket bőrös részükkel lefelé egy tepsibe, majd rakjuk a mélyhűtő ládába. Amikor megfagytak, vegyük le őket a tepsiből, mártsuk hideg vízbe, és adagokra osztva rakjuk tasakokba és irány a fagyasztó. Minden esetben törekedjünk gyors munkára, hogy halainkat minél előbb mélyhűtőbe kerülhessenek Legalább – 18 -40 fokon tartsuk. Minél hosszabb ideig vannak halaink 0 – 10, fok között, annál gyengébb minőségű lesz a húsuk, ilyenkor ugyanis a halak sejtjeit roncsoló, nagyméretű jégkristályok keletkeznek.

 

 

 

 

*

 

 


Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Brátán Gyöngyi üzente 14 éve

Köszönöm szépen ezt az igen érdekes és hasznos információt. Ez minden bizonnyal nagy segítsége lesz mindazoknak, akik szeretik a halat, és így még jobban, még tartósabban tudják lefagyasztani.
Mégegyszer köszönöm neked kedves Ágota!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu