Együtt mindig jobb: blog

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 898 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Keverem-kavarom hírei

 

A csodálatos padlizsán     

A padlizsán július végétől késő őszig kapható, lila héjú, szivacsos állományú bogyóját fogyasztjuk: a növény vadon élő faját egyes leírások szerint Dél-Ázsiában kezdték el nemesíteni, más adatok szerint viszont India az őshazája, és innen került Dél-Ázsiába. Európában a XVI. században terjedt el, Magyarországra pedig a török hódoltság ideje alatt került, népies elnevezését – törökparadicsom – szintén ebben az időben kapta.

Tovább 

 

 

Rizs padlizsánnal, gombával

 

Hozzávalók:

 

25 dkg hosszú szemű barna rizs,

2 kávéskanál olíva olaj,

1 nagy fej hagyma,

1 gerezd fokhagyma,

1 kockára vágott padlizsán,

15 dkg gomba,

1 kávéskanál majoránna,

csipet kakukkfű,

1 kávéskanál pirospaprika,

2 dkg teljes őrlésű liszt,

2 dl sovány tej,

1 evőkanál,

szójaszósz.

 

Elkészítése:

 

A rizst 6 dl forró vízbe szórjuk. Befedjük és 25 percig kis lángon főzzük. Leszűrjük és egy nagy tűzálló tálba tesszük.

Tovább 

 

  ÜGYES HASZNOS TANÁCSOK !

                         Érdemes elolvasni ! 


nő (főzőkanállal).jpg

 


Jó, ha tudjuk....


1.

A zsemlyegombócot úgy főzöm ki, hogy egy dupla alufóliát megkenek
olajjal, ráöntöm a masszát, becsomagolom. Téglalap alakúra formázom,
hústűvel megszurkálom, így teszem a forrásban lévő vízbe. Főzés közben
tűpróbát ajánlok. Ha megfőtt, a fóliát lehámozom, az olaj miatt
könnyen lejön. Szeletelem, mint a bagettet.
Gitta

o    2.

A petrezselyem-, lestyán- és zellerlevelet szárítás után összekeverem,
így teszem zárható üvegbe.

Utolsó hozzászólás

túrós éva üzente 13 éve

köszi,nagyon érdekes

Tovább 

Vegye ezt, ne azt! – Mindennapi vegyipari

Összegyűjtöttük a hazai boltokban kapható 50 legegészségtelenebb ételt. Kerülje el őket vagy bánjon óvatosan velük!
A boltok polcai roskadoznak a különféle élelmiszerektől, amelyekről természetesen azt sem tudjuk, miből vannak. Jóízűek, drágák, olcsók, feltűnőek és hétköznapiak egyaránt vannak köztük, az egyetlen közös bennük a titokzatos összetétel. A Men’s Health időt és fáradságot nem (de az Ön egészségét annál inkább) kímélve utánajárt, és táplálkozási szakemberek segítségével megvizsgálta, vajon miből is vannak a legveszélyesebb kosártöltelékek.

Utolsó hozzászólás

túrós éva üzente 13 éve

köszi,jó tudni ezeket

Tovább 

 

 

Ismerkedjünk meg a spárgával....

 

 

network.hu

Ismerkedjünk a spárgával / Asparagus offcialis / - Szezonja van!

 

A zöldségek királya, a királyok zöldsége - így nevezik a spárgát. Régen több neve is volt, mint például: nyúlárnyék, istenlovafarka, spáringó. Kitűnő főzeléknövény.

 

A mai napig sem tudjuk pontosan, honnan származik, Európából, vagy Ázsiából.

 

Az egész földön termelik, de legkedveltebb a földközi tenger vidékén. Nálunk nem közismert növény, nincs igazán kultusza.

Tovább 

Fűben-fában Természetes gyógyszerünk: a káposzta 2011. március 26. szombat, 16:15 Drinfo.hu E-mail Nyomtatás PDF weisserkohl A káposzta az egyik legrégibb és legelterjedtebb természetes gyógyszerünk. Ezt a tulajdonságát annak köszönheti, hogy nagy mennyiségben tartalmaz ként. Mint tudjuk, ez az elem a testünk minden sejtjében megtalálható. De lássuk mi minden van még a káposztában! Bebizonyosodott a káposzta rákellenes tulajdonsága A fehér káposzta tartalmaz káliumot, ként, jódot, kalciumot, foszfort, vasat, klórt, nátriumot, nagy mennyiségű A-vitamint, B-vitamin komplexet, C-vitamint és U-vitamint.

Tovább 

----------Eredeti üzenet----------

Dátum: 2011. március 10., csütörtök, 10:48:33
Feladó:  
Tárgy:
Címzett: u


 

A csontritkulás megelőzésére, kezelésére!

 

Receptek a végén!

 

Szlovákiában több évvel ezelőtt egy egész temetőnyi sírt kellett exhumálni, mert áthelyezték azt a falu túlsó oldalára. Mindenki legnagyobb meglepetésére a csontok teljesen ép állapotban voltak, olyannyira, hogy tudományos vizsgálatot indítottak az okok felderítésére.

Tovább 

Alma A jótékony alma Egyedül az alma az a fajta gyümölcs, amit más ételekkel is együtt ehetünk, anélkül, hogy erjedés lépne fel. Ezt már az ókorban is tudták róla, ezért is nevezték a gyümölcsök királynőjének. Nagyon könnyen tudjuk tárolni, ha csak kicsit is odafigyelünk rá, akkor eláll addig amíg, a tavaszi friss gyümölcsök megjelennek a piacon. Nagyon jól tárolható, szállítható. Ha hiszed, ha nem, akár kizárólag almán is meg lehetne élni, szinte korlátlan ideig. Több, mint 1000 fajta alma található a világon.

Tovább 

A citrom sok mindenre jó. Nem csak a rántott húsra, vagy a teába facsarható, hanem például a takarításnál is felhasználhatjuk. Magas a savtartalma, erős fertőtlenítő hatással bír. Jó zsírtalanító és igen hatékony a szagtalanítás területén is! Takarítási ötletek - a citrom A KONYHÁBAN Mosogatáshoz A mosogatáshoz vágjunk félbe egy citromot. Szórjunk rá szódabikarbónát és ezzel tisztítsuk az edényeket. Leoldja a zsírt, csillogóvá teszi a tányérokat és a kézbőrt sem károsítja. Evőeszközök tisztításához A citrommal rendkívül környezetbarát módon tisztíthatjuk meg a régi evőeszközeinket.

Utolsó hozzászólás

Zavarkóné Anna üzente 14 éve

Egy bevált ötlettel kiegészíteném: A fényes bútorokat( 1:1 arányban ) olívaolaj és citromléből készült keverékkel ragyogóvá tehetjük.

Tovább 

Tények és tévhitek a tojásról

A tojásnak kiemelten magas a fehérjetartalma, kiváló a tápértéke, tele
van nélkülözhetetlen vitaminokkal és ásványi anyagokkal, és segít a
betegségek megelőzésében is. Csökkenti a szív- és érrendszeri
megbetegedések, a daganatos betegségek és az időskori szembetegségek
kialakulásának kockázatát is. Sok diéta kiváló eleme, hiszen növeli a
teltségérzetet, cserében viszont szinte semmi szénhidrátot nem
tartalmaz

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu