Együtt mindig jobb: Ismerkedjünk meg a spárgával....

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

 

Ismerkedjünk meg a spárgával....

 

 

network.hu

Ismerkedjünk a spárgával / Asparagus offcialis / - Szezonja van!

 

A zöldségek királya, a királyok zöldsége - így nevezik a spárgát. Régen több neve is volt, mint például: nyúlárnyék, istenlovafarka, spáringó. Kitűnő főzeléknövény.

 

A mai napig sem tudjuk pontosan, honnan származik, Európából, vagy Ázsiából.

 

Az egész földön termelik, de legkedveltebb a földközi tenger vidékén. Nálunk nem közismert növény, nincs igazán kultusza. Érdemes közelebbről megismerkedni vele. Íze fenséges, termesztése munkaigényes. Szerencsére ma már bárki megkóstolhatja az egyik legfinomabb zöldséget. A spárga szezonja körülbelül április végétől júniusig tart. Termesztése körülményes, és csak rövid ideig lehet szedni, talán ez magyarázza, hogy miért olyan drága. Az ültetése utáni negyedik évben hoz először igazi termését. Van fehér, zöld, és lila spárga. A fehér a legközkedveltebb, íze lágy, de alaposan meg kell hámozni, mert különben keserű lesz. Feje alatt kb. 2-3 cm-rel kell kezdeni a tisztítást, és a szárak végét is le kell vágni. A zöld spárga íze intenzívebb, és nem kell meghámozni. A lila spárga igen ritka, íze a fehér és a zöld keveréke. A vásárlásnál mindig ügyeljünk, hogy friss növényt vásároljuk. Úgy tudjuk megállapítani a frissességét, hogy benyomjuk a szárát a tövénél, és ha sárga lé buggyan ki, akkor jó. Az öreg növény nem jó mert szálkás, olyan, mint a karalábé. A vásárlás után, ahogy haza vittük a piacról, rögtön tegyük vizes ruhába, így megtarthatjuk a frissességét. Hűtőbe csak pár napig lehet tárolni. Az egészen zsengék kivételével minden szárat vékonyan meg kell hámozni, de a csúcs maradjon.

 

A spárga rendkívül egészséges főzeléknövény. Elsőrendű vértisztító és vizelethajtó. A spárga tartalmaz: kálciumot, vasat, foszfort, nátriumot, C, B1, - B2, vitamint. Jó hatással van a májra, vesére, tüdőre, bőrre /kiváló gyógyhatással van a pattanásos bőrre/. Ha tehetjük, fogyasszuk nyersen is, mert nagyon jó gyógyító hatással van a szervezetünkre. Most, hogy egy kicsit bővebben megismertük a spárgát, bátran vásároljunk belőle a piacon, hogy meg tudjunk győződni igazi értékéről. A spárga könnyű finom és nagyon egészséges. Próbáljunk ki egy pár spárga ételreceptet elkészíteni, könnyen lehet, hogy ezután a kedvenc ételeink közé fog tartozni.

 

network.hu

 

 

 

*

 

 

 

Címkék: csirág egészséges táplálkozás recept spárga zöldség

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu