Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Rizs padlizsánnal, gombával
Hozzávalók:
25 dkg hosszú szemű barna rizs,
2 kávéskanál olíva olaj,
1 nagy fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 kockára vágott padlizsán,
15 dkg gomba,
1 kávéskanál majoránna,
csipet kakukkfű,
1 kávéskanál pirospaprika,
2 dkg teljes őrlésű liszt,
2 dl sovány tej,
1 evőkanál,
szójaszósz.
Elkészítése:
A rizst 6 dl forró vízbe szórjuk. Befedjük és 25 percig kis lángon főzzük. Leszűrjük és egy nagy tűzálló tálba tesszük. Az olajat felforrósítjuk, 5 percig pirítjuk benne az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Beletesszük a padlizsánt, a negyedekre vágott gombát, és még 1o percig főzzük. Beleszórjuk a majoránnát, a kakukkfüvet, a paprikát és a lisztet, 2-3 percig főzzük. Hozzáöntjük a tejet, és azzal még 5 percig főzzük. Végül beletesszük a szójaszószt és ellenőrizzük, hogy elég sós-e. A gombás-padlizsános keveréket a rizs tetejére öntjük. Lefedjük és előmelegített sütőben 18o fokon 3o percig sütjük.
Forrón tálaljuk.
Finom brokkolival vagy paradicsommal tálalva.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Az egészséges táplálkozás 12 pontja.
SÜTŐBEN SÜLT KRUMPLI.
SHI-TAKE GOMBÁS SPAGETTI.
SAJTGOLYÓK.