Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Fokhagymás tejben áztatott rántott bárányhús, vegyes körettel.
Hozzávalók:
70 dkg báránycomb,
hideg tej,
3 gerezd fokhagyma,
só,
frissen őrölt bors,
10 dkg liszt,
3 db tojás,
25 dkg zsemlemorzsa,
5 dl olaj a sütéshez.
Körethez:
2 evőkanál olaj,
30 dkg rizs,
só,
2 csokor petrezselyem,
30 dkg roppanósra főtt kelbimbó,
30 dkg roppanósra főtt sárgarépa,
5 dkg vaj.
A báránycombot félujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, tálba tesszük, felöntjük annyi tejjel, hogy éppen ellepje, és zúzott
fokhagymával ízesítjük. Lefóliázva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap lecsepegtetjük, leszárítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, lisztbe, a felvert tojásba, a zsemlemorzsába forgatjuk, leráztuk róla a felesleget, és forró olajban minden oldalát pirosra sütjük.
Ha elkészültek, lecsepegtetjük és papírszalvétával bélelt tányérra tesszük.
A körethez a forró olajon fehéredésig pirítjuk a rizst, felöntjük a rizshez képest kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, megszórjuk egy csomag aprított petrezselyemmel, és lassú tűzön lefedve 15 perc alatt megpároljuk. Ha elkészült villával fellazítjuk, és 10 percig gőzölődni hagyjuk.
Közben a roppanós kelbimbót, a karikára vágott sárgarépát, az olvasztott vajon lefedve lassú tűzön megpároljuk, és sóval, egy csokor petrezselyemmel ízesítjük.
Tálaláskor a párolt rizst tányérra formázzuk, mellészedjük a párolt zöldségeket, és ráfektetjük a rántott bárányszeleteket.
Friss petrezselyemmel díszítjük.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!