Együtt mindig jobb: Halas svéd burgonya (kép)

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Halas svéd burgonya

Halas svéd burgonya .

Hozzávalók:
60 dkg burgonya,
25-30 dkg szálkamentes főtt hal,
4 dkg vaj,
6 dkg sajt,
2 dl tejföl,
2 tojás sárgája,
kevés ecet,
2 deci tej

A hal húsát /ponty, vagy halfilé/ ecetes sós vízben csendesen forraljuk, 8-10 percig, majd jól lecsurgatjuk a levét.

A héjában főtt és megtisztított burgonyát karikára vágjuk, kivajazott sütőtálba, /tepsibe/ egy ujjnyi vastag sort rakunk belőle s arra rakjuk az apróra vágott haldarabkákat. így folytatjuk, amíg van a hozzávalókból, a tetejére burgonya kerüljön.

Időközben elkészítjük a mornay-mártást, s leöntjük vele a burgonyát, néhány mogyorónyi vajdarabot teszünk a tetejére, forró sütőben sütjük.

Mártás:
2 dkg vajat 2 dkg liszttel elkeverünk, s habzásig hevítjük, majd feleresztjük 2 dl tejjel, jól megsózzuk, mert ez ízesíti majd a burgonyát is és belekeverjük a reszelt sajtot is, majd mézsürűre forraljuk, ha a tűzről levettük hozzákeverjük a tejfölt és a tojások sárgáját, úgy öntjük a rakott burgonyára /kevés zsemlemorzsát hintünk a tetejére/, mehet a sütőbe.


*

Látta 182 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu