Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Halas svéd burgonya .
Hozzávalók:
60 dkg burgonya,
25-30 dkg szálkamentes főtt hal,
4 dkg vaj,
6 dkg sajt,
2 dl tejföl,
2 tojás sárgája,
kevés ecet,
2 deci tej
A hal húsát /ponty, vagy halfilé/ ecetes sós vízben csendesen forraljuk, 8-10 percig, majd jól lecsurgatjuk a levét.
A héjában főtt és megtisztított burgonyát karikára vágjuk, kivajazott sütőtálba, /tepsibe/ egy ujjnyi vastag sort rakunk belőle s arra rakjuk az apróra vágott haldarabkákat. így folytatjuk, amíg van a hozzávalókból, a tetejére burgonya kerüljön.
Időközben elkészítjük a mornay-mártást, s leöntjük vele a burgonyát, néhány mogyorónyi vajdarabot teszünk a tetejére, forró sütőben sütjük.
Mártás:
2 dkg vajat 2 dkg liszttel elkeverünk, s habzásig hevítjük, majd feleresztjük 2 dl tejjel, jól megsózzuk, mert ez ízesíti majd a burgonyát is és belekeverjük a reszelt sajtot is, majd mézsürűre forraljuk, ha a tűzről levettük hozzákeverjük a tejfölt és a tojások sárgáját, úgy öntjük a rakott burgonyára /kevés zsemlemorzsát hintünk a tetejére/, mehet a sütőbe.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!