Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Padlizsánkrém / Vinette/
Közepes méretü padlizsánokat használjunk. /parázson megsűtve az igazi/ én gázlángon sütőm, de egyszerübb / és kevesebb takaritással jár/ ha sütőben, tepsiben sütjük meg.Sütés után /ha tepsiben sült/ csak szétnyitni és a belsejét kiszedni, ha gázlángon sült, lehúzni a héját, majd fakéssel pépesiteni /fémet ne használjunk/. Kb 3 közepes padlizsánhoz 1 tubus Univer majonéz, kevés finomra reszelt vöröshagyma, átnyomott 1-2 gerezd fokhagyma, kevés citromlé,/ a citromlevet kell először a pépesitett padlizsánhoz adni a színe miatt, igy nem barnul meg/ só, bors, jól kikerveni. Ha kész majonézt használok, pár napig a hütőben jól tartható.
Piritósra, , vagy friss kenyérre kenve....
Erdélyben minden háznál másképpen készítik, de mindegyik változata finom.
Köretként, vagy bazsalikomos paradicsom-salátával könnyű ebéd:
A megmosott /héjas/ padlizsánt felkarikázom, sóval,, borssal beszorom, egy tepsibe kevés olaj,zsemlemorzsával behinte /könnyebb sütés után kiszedni a tepsiből, ha van alatta morzsa/ a padlizsánra karikára vágott lila-hagyma, felkarikázott paradicsom, zöldpaprika.
Alufóliával letakarva 7-8 percig sül, majd a fóliát levéve 2-3 tojással elkevert tejföl+reszelt füstöltsajt keveréket rásímítani és a sütőben addig sütni, amig a keverék rásül /rövid idő/
Fűszeres saláta-ecet.
Izlés szerint édesített saláta-ecetet készítek,, felforralom, teszek bele szegfüborst, bazsalikomot /friss, vagy száritott/ babérlevél,fokhagyma, és még ami füszert gondolok, lehet variálni, kevés ideig forralom, majd leszűrve üvegbe téve a hütőben tartom. Nem kell minden alkalommal salátaecetet készíteni, paradicsom, uborka , stb. stb. saláta ízesitője. És amig forr,a konyha "illatos",.... Pl. paradicsom, karikára vágott kevés lilahagyma, ezzel az ecettel meglocsolva mozeralla-sajttal vegyítve, stb. stb.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!